SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal festivali Edip Akbayram’la başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 28. Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram’ın muhteşem konseriyle başladı. Festival, Kartal’ın çeşitli mahallelerinde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, 1. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu, 2. Kartal Kitap Fuarı, sokak dinletileri ve çocuklara dönük Açık Hava Sanat Atölyeleriyle renkleniyor.

Kartal Belediyesi’nin geleneksel olarak her sene düzenlediği Kültür Sanat Festivali Edip Akbayram’ın konseriyle başladı. Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce hayranına unutulmaz dakikalar yaşatan Akbayram, Aldırma GönülHasretinle Yandı Gönlüm, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Metris gibi unutulmaz eserlerini Kartallılarla birlikte seslendirdi. Akbayram’a vokalist olarak kızı Türkü eşlik etti. Konser sonunda sanatçıya Kartal Belediye Başkanvekili Ergun Öztaner tarafından Kartal heykelciği hediye edildi.

Festivalin açılış konuşmasında Kartal Festivali hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Festivali ile Kartal’ın 28 yıldır yerel, ulusal, uluslararası birçok ses sanatçısına, yazara, sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirtti. Mavi, festival kapsamında olan konserleri, sokak dinletilerini, imza, söyleşi günlerinin coşkusunu birlikte yaşamaya çağırdı. Taş Heykel Sempozyumu sayesinde Kartal’da özgün, sanatsal yontular bırakacak sanatçıları Kartal’ın ağırladığı belirten Fügen Mavi, tüm Kartallıları 18 Haziran saat 15:00’de açılacak sempozyuma davet etti.

Yapılan konuşmanın ardından başlayan Kartal Festivali konserleri Kartal’ın yerel grubu olan grup Kara Patlıcan’ın seslendirdiği şarkılarla başladı. Doğu Karadenizliler Derneği Folklor Grubu’nun meydanda bulunan vatandaşlarla birlikte horon gösterisi sergilediği gece, Edip Akbayram’ın konseriyle son buldu.

28. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle 26 Haziran’a kadar devam edecek. Müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Moğollar, Bengü, Züleyha, Zeynep Başkan, Ceza, Ayşen, Hilal Özdemir, Kubat, Emre Aydın Kartallılarla biraraya gelecek.

Kartal Festivali, Kartal Meydanı’nın yanı sıra birçok mahalle ve kültür merkezinde açık hava sanat atölyeleriyle, sokak dinletileriyle devam edecek. Kartal’ın işlek caddeleri üzerinde bulunan üç noktada İstanbul Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından klasik ve caz müzik dinletileri yapıldı. Uğur Mumcu, Yakacık, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezlerinde ve Kartal Hamam Sokak’ta çocuklar için Açık Hava Sanat Atölyeleri kurularak çocuklarla birlikte resim, seramik, yüz boyama etkinlikleri yapıldı. Etkinliklere katılan çocuklar, kolektif resim çizimleri, seramik hamurlarıyla biblolar, öğretmenler eşliğinde yüz boyama ve rüzgar gülü yaparak el becerilerini geliştirdi.

Festival kapsamında Kartal Meydanı’nda kurulacak olan 2. Kartal Kitap Fuarı, birçok gazeteci ve yazara ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk günü ve kitap fuarının ilk konuğu Gazeteci yazar Zeynep Oral oldu. Basın Enstitüsü (IPI) tarafından ilk kez verilen “Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü”nün sahibi olan ve aldığı ödülü cezaevindeki meslektaşlarına ithaf eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Zeynep Oral “ O güzel insanlar, o büyülü insanlar” konulu bir söyleşiyle Kartallılarla buluştu. Oral söyleşisinde Ahmet Arif, Aziz Nesin ve Türkan Saylan’la olan anılarını dinleyicilere aktardı.

17- 26 Haziran tarihleri arasında Kartal Kitap Fuarında birçok yazar edebiyatçı ve gazeteci Kartallılarla biraraya gelerek söyleşi ve imza günleri düzenleyecek. Aralarında, Meriç Velidedeoğlu, Aydın Boysan, Alev Coşkun, Aysel Gürmen, Murat Uyurkulak, Arif Gülen, Filiz Özden, Orhan Bursalı, Ahmet Turgut, Nurten Ertul, Yavuz Bahadıroğlu’nun olduğu gazeteci, yazar, ve eleştirmen Kartallı okurlarıyla buluşacak.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]