SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bengü’nün performansı Kartallıları büyüledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçı ve yazarların katılımı ile devam ediyor. 11 sanatçının, 9 Temmuz’a kadar canlı performansının izlenebileceği Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun başladığı festivalin ikinci gününde, Kartallılar Bengü’yle eğlendiler. Festival kitap fuarı, açık hava sanat atölyeleri ve sokak dinletileriyle sürüyor.

28.Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ikinci gününde Kartal, Grup FF ve ünlü pop sanatçısı Bengü ’yü ağırladı.

Kartal Meydanını dolduran binlerce Kartallı Grup FF’ in şarkılarıyla eğlendi. Coşkunun doruğa çıktığı anda sahne alan Bengü, birbirinden güzel şarkılarını meydanı hınca hınç dolduran Kartallılar ile birlikte söyledi.

Kartallılar Bengü’nün yaklaşık iki saat sahne aldığı konseri bazen dans ederek, bazen oynayarak, sonuna dek aynı coşkuyla izlediler. Bengü konser sırasında ilk defa seslendirdiği Aşkım adlı şarkısını Kartallılarla paylaştı, Bengü’ye eşlik eden dansçılar yaptığı danslar ile büyük beğeni topladı. Sahne önünde dans eden küçük kız çocuğunu sahneye alan Bengü, minik Naz’ın babası için istediği şarkıyı geri çevirmeyip tüm babaların babalar gününü kutlayarak Aşkım adlı şarkısını ikinci kez seslendirdi. Bengü birbirinden güzel parçaları seslendirdikten sonra, en son “güzeller içinden” şarkısıyla programını bitirdi. Şarkının sözlerini “güzeller içinden Kartal’ı seçtim” diye uyarlayarak jest yapınca, karşılığını büyük tezahüratla aldı. Bengü müthiş konserinin sonunda Kartal’ı Seviyorum diye haykırarak programına son verdi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına 28.Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivaline katılımlarından dolayı Bengü’ye teşekkür edip Kartal heykelciği hediye etti.

28. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle 26 Haziran’a kadar devam edecek.  Müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Moğollar, Züleyha, Gönül Kahraman, Zeynep Başkan, Ceza, Ayşen, Hilal Özdemir, Kubat, Emre Aydın Kartallılarla bir araya gelecek.

Kartal Festivali, Kartal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerin yanı sıra birçok mahalle ve kültür merkezinde de Kartallılarla buluşuyor. 7 den 70’e her kesime yönelik aktivite ve eğlenceyi içeren festivalde Uluslararası Heykel Sempozyumu, 2. Kartal Kitap Fuarı, sokak dinletileri ve çocuklar için sanat atölyeleri yer alıyor.

Festivalin ikinci gününde 3 ayrı noktada İstanbul Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından sokak dinletileri yapıldı. Klasik ve caz müzikleri seslendiren öğrenciler Kartal’lılara müzik ziyafeti çekti. Her Yerde Müzik sloganı ile yapılan etkinlik festival sonuna kadar ilçenin farklı sokaklarında sürecek.

Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde ve Kartal Hamam sokakta çocuklar için Açık Hava Sanat Atölyeleri kurularak çocuklarla birlikte resim, seramik, yüz boyama etkinlikleri yapıldı. Etkinliklere katılan çocuklar buralarda kolektif resim çizimleri, seramik hamurlarıyla biblolar, öğretmenler eşliğinde yüz boyama ve rüzgar gülü (fırıldak) yaparak el becerilerini geliştirdi.

Festival kapsamında Kartal Meydanı’nda kurulan 2. Kartal Kitap Fuarı birçok gazeteci ve yazara da ev sahipliği yapıyor. Festivalin ikinci gününde kitap fuarının ilk konuğu Meriç Velidedeoğlu okurları ile buluşarak kitaplarını imzaladı. Fuarın ikinci konuğu Aydın Boysan’dı. Boysan “Hayatımdan Kesitler” adlı söyleşisiyle okurlarını mest etti. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, konuk yazarlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek Kartal heykelciği hediye etti.

17- 26 Haziran tarihleri arasında Kartal Kitap Fuarında birçok yazar edebiyatçı ve gazeteci Kartallılarla bir araya gelerek söyleşip, kitaplarını imzalayacak.  Önümüzdeki günlerde aralarında,  Alev Coşkun, Aysel Gürmen, Murat Uyurkulak, Arif Gülen, Filiz Özden, Orhan Bursalı, Ahmet Turgut, Nurten Ertul, Yavuz Bahadıroğlu’nun olduğu yazar, gazeteci ve eleştirmenler Kartallı okurlarıyla buluşacak.

Festival süresince ilçe genelinde on ayrı yere yayılan özellikle çocuklara dönük açık hava sanat atölyeleriyle, Kartal Rıhtım Caddesindeki 25 yayınevinin katıldığı kitap fuarı da devam edecek. Kartal Özgürlük Meydanında, 18 Haziran’da açılışı yapılan Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun katılımcısı 11 heykeltıraş da, 9 Temmuz’a kadar açık alanda sanatseverlerin önünde, mermerleri yontarak, sanat eserlerini ortaya çıkarmayı sürdürecekler.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]