SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkücü Hilal Özdemir Kartallılarla buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 28. Kültür Sanat Festivali hız kesmeden devam ediyor. Kültürün ve sanatın bir araya geldiği festivalde, Kartal bu kez türkücü Hilal Özdemir’i ağırladı.

Kartal Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Kültür Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. 28. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali’ni ünlü komedyen ‘bin bir surat’ Atilla Arcan renklendirdi. Ünlü komedyenin sahnede anlattığı Karadeniz fıkralarıyla meydanı dolduran Kartallılar, neşeli vakit geçirdi.

Komedyen Arcan, ardından sahneyi dünya ikincisi olan Boğaziçi Caz Korosu’na bıraktı. Koro,  a capella (enstrüman eşliği olmadan koro) Türkçe ve yabancı şarkılar seslendirdi. Konserin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi koro şefi olan Masis Aram Gözbek’e Kartal heykelciği takdim etti.

Boğaziçi Caz Korosu’nun ardından tekrar sahneye çıkan ünlü komedyen Atilla Arcan, sanat güneşi Zeki Müren ve eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in taklitlerini sergiledi. Meydanı dolduran yüzlerce kişi Arcan’ı uzun süre alkışladı. Ünlü komedyen Atilla Arcan’ın şovundan sonra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş,  sanatçıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal heykelciği verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahne alan türkücü Hilal Özdemir, Marmara Senfoni orkestrası eşliğinde  Türk Halk Müziğinin unutulmaz eserlerini Kartallılar için seslendirdi. Türkücü Hilal Özdemir, Türk Halk Müziğinin özgün eseri Mihriban adlı türküyü Kartallılarla birlikte söyledi. Türkü şölenin ardından Hilal Özdemir’e Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal heykelciği takdim etti.

28. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali tüm coşkusuyla sürüyor. Ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle 26 Haziran’a dek devam edecek.  Müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Ceza, Ayşen, Şehnaz Sam, Kubat ve Emre Aydın önümüzdeki günlerde Kartallılarla bir araya gelecek.

Kartal Festivali, Kartal Meydanı’nın yanı sıra birçok mahalle ve kültür merkezinde açık hava sanat atölyeleriyle, sokak dinletileriyle devam ediyor. Kartal’ın işlek caddelerinde İstanbul Üniversitesi Konservatuar öğrencileri klasik ve caz müzik dinletilerine festival süresince devam ediyor. Kartal Rıhtım Caddesi’nde Kartal Yazın Sanat Kolektifi’nden şair Türkay Korkmaz ve Zeynel Kaya şiir dinletisi sunarlarken; Kartal Topselvi Mahallesi’nde kurulan Açık Hava Sanat Atölyesi’nde çocuklar, resim, seramik ve el becerilerini geliştirici birçok etkinliklerde yer aldı. Festival kapsamında her gün Kartal’ın farklı mahallerinde, sokaklarında kurulacak olan sanat atölyelerinde çocuklar resim, seramik ve rüzgârgülü yaparak yaratıcılıklarını sergiliyor.

Kartal Festivali kapsamında Kartal Meydanı’nda açılan 2. Kartal Kitap Fuarı, birçok gazeteci ve yazara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Festivalin yazar konuğu ise bu kez işadamı ve yazar Arif Gülen oldu.

22 Ağustos 1979 yılında Kars’ta dünyaya gelen Gülen, ilk kitabı olan “Bırak Aklın Seni Geçsin” adlı kitabının oluşma serüvenini Kartallı kitapseverlere anlattı. Söyleşi sonunda Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Taş,  yazara Kartal heykelciği verdi. Söyleşinin ardından Arif Gülen, ‘Bırak Aklın Seni Geçsin’ adlı kitabını Kartallı kitapseverlere imzaladı.

Festival süresince Kitap Fuarı’nda Filiz Özden, Orhan Bursalı, Ahmet Turgut, Nurten Ertul ve Yavuz Bahadıroğlu gibi ünlü gazeteci, yazar ve edebiyatçılar Kartallı okuyucularla bir araya gelecek.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]