SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Hırsızistan, Kartal’da Sahnelendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuncay Özinel Tiyatrosu’nun herkesin hırsız olduğu bir ülkeyi anlatan ”Büyükler için Masal, Hırsızistan” adlı oyun Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde halkın beğenisine sunuldu.

Keşan Kaymakamı tarafından propaganda yapılıyor iddiaları ile sahnelenmesine izin verilmeyen Tuncay Özinel Tiyatrosu’nun hırsızların yaşadığı Hırsızistan adlı bir ülkeyi anlattığı “Büyükler için Masal, Hırsızistan” adlı oyun Kartal Belediyesi’nin davetiyle Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak halka sergilendi.
Ünlü Tiyatrocu Tuncay Özinel’in yazıp yönettiği aralarında, hafızalardan silinmeyen Hababam Sınıfı serisinde Güdük Necmi olarak halkın kalbinde yer edinen Halit Akçatepe’nin ve usta oyuncuların yer aldığı oyun protokolün yanı sıra izleyiciler tarafından da büyük bir beğeniyle izlendi.
Vatandaşların çoğunun hırsızlardan, hırsız olmayan insanların azınlıkta kaldığı Bir masal ülkesi olan Hırsızistan’da yaşayan, babası da çok iyi bir hırsız olan Safi Bey’in hayatını anlatan oyun; ince esprileriyle hem güldürdü, hem düşündürdü. İki perdelik oyunda alkışlar ve kahkahalar hiç eksilmedi.

Oyun sonunda alkışlar arasında kısa bir konuşma yapan ünlü tiyatrocu Tuncay Özinal:” ne yazık ki ülkemiz bir karanlığa doğru çekiliyor. Bunu görüyoruz. 1933 yılında Hitler seçimle iş başına geldi. İş başına geldiği zaman önce üniversitedeki kominist profesörleri görevden aldı, hiç kimse sesini çıkarmadı. Arkasından sosyalist profesörleri görevden aldı, yine hiç kimse sesini çıkarmadı. Arkasından sosyal demokrat profesörlerini görevden aldı, yine hiç kimse sesini çıkarmadı. Liberal profesörlere sıra geldiğinde zaten sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.
Hitler’in nasıl bir korku imparatorluğu kurduğunu hepimiz biliyoruz tarihte okuduk. Biz hayatımız boyunca korku imparatorluğuna karşı olduk ve sesimizi daha da yükselterek yine karşı olmaya devam edeceğiz. Çok önemli bir şey söylemek istiyorum eğer demokrasi kötü bir şey olsaydı Atatürk kendisine teklif edilen ve ısrar edilen padişahlığı ve halifeliği kabul ederdi. Bizim sesimizi çıkarmamız bu ülkede birçok şeyin değişmesine yarayacaktır. Bizim sesimizi çıkarmamızla birlikte korku imparatorluğu da son bulacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, oyunun belli bölümlerinde düzeltmeler yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’e teşekkür eden Özinal, bizi sizlerle buluşturduğu için Kartal belediye başkanı Dr.Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum dedi.
Oyunda ünlü tiyatroculardan Halit Akçatepe’ye Kartal Belediyesi Kültür Komisyonu Başkanı Osman Güdü tarafından ve Tuncay Özinel’e, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral tarafından birer Kartal plaketi verildi.

Tüm oyunculara performanslarından dolayı teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz kısa bir konuşma yaparak, hırsızlardan ve hırsızlıklardan uzak, temiz, adaletli, ahlaklı, şeffaf ve dürüst toplumlara her ülkenin olduğu gibi bizim ülkemizin de ihtiyacı var. Bu amaca ulaşabilmek için toplumun her ferdi üzerine düşen görevleri yerine getirdiği takdirde, özlemini duyduğumuz çağdaş, modern ve temiz toplumlardan oluşan bir ülke oluşturulabileceğinin altını çizdi.

Sanatçılar da, başkana hem anlamlı konuşması, hem de sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür ettiler.
Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]