SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartallıların Ada plajı hizmete açıldı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Ada keyfi kişi başına 15.00 TL . 5.00 TL da ulaşım bedeli…     Kartal Belediyesinin Büyükada da Kartal halkı için tadilatını yaptığı sosyal tesislerin plaj ve piknik alanı hizmete açıldı.

Cumartesi saat 12.00 da tekneyle hareket edildi. Teknede Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ve eşi, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Cemil Ekşi, CHP Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz,  Başkan Vekili Ergun Öztaner, Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Ayşe Çiğdem Ertan, Fügen Mavi, Dr. Turgut Mermertaş, gazeteciler ve Kartal halkı katıldı.

Akbeniz yüzerek adaya geldi.

Kartal’dan Büyük ada’ya açılışa giden heyet tekneyle giderken Milli sporcu Selim Akbeniz yüzerek ulaştı.

Sabah erken saatlerde Marmara denizinde Kartal’dan Büyükada’ya yüzerek gitmek için yola çıkan Milli sporcu Selim Akbeniz’de tekne adaya yanaştığı dakikalarda yüzerek karaya çıktı.  56 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkartan Akbeniz adaya varır varmaz Başkan Öz tarafından tebrik edildi. Kartal Belediyesinin flamasıyla birlikte resim çekildiler.

Başkan Öz, Selim Akbeniz’i gösterdiği üstün cesaret ve gayretinden dolayı işte gençlere örnek göstererek tebrik etti.

Aynı dakikalar da Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler’de yüzerek kıyıya çıktı. Güler Akbeniz gibi Kartal’dan değil de daha yakın bir mesafeden yüzerek adaya geldiğini belirtti. “ -Selim hocamın temposuna ayak uyduramayız”  dedi.

Başkan Öz, Kartallılar için bir aile tablosu sergilemiş olduk

Başkan Öz, “ 2 yıldır Aralık 2009’dan beri hayal ettiğimiz plajımıza kavuşmuş olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İhale sürecinden başlayıp her türlü ihale süreci eleştiriyi göğüsleyen ve bu günlere gelmemizi sağlayan çalışma arkadaşlarıma meclis üyesi arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Adalar Belediyesine de teşekkür etti

Bir teşekkürü de Adalar Belediyesine etmek istiyorum. Önce birbirimizi anlamadık algılamadık ama sonraki süreçte birbirimize yardımcı olduk. Adaya güzel bir tesis kazandırmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Belediye başkanımız şu anda yurt dışında olduğu için yok Adalar Belediyesini temsilen hem başkan vekilimiz hem grup başkan vekilimiz aramızda.

Tesiste hizmet veren görevlileri uyardı!

Tesislerin Kartallılara hayırlı olmasını diliyorum. Bu gün bir Kartallı olarak bir aile olduk. Hayalimiz buydu. Biz burada bir Kartallı olarak bir aile olarak hedef koyduğumuz noktanın başlangıcındayız. Tabi bir tesis açıldıktan sonra en önemli olayı açıldığı günkü kalitesiyle hizmetine devam ettirebilmesidir. Görev alan arkadaşlarımızın bu hassasiyet içerisinde olmalarını istiyorum.        Kaliteyi düşürmeden gittikçe artan kalite anlayışı ile Kartal halkına hizmet verelim.

Hayali projeler peşinde olamayız

Bizler hayali projeler peşinde hiç olamayız. Bizler halkın ihtiyaçlarını tespit eder. Uygun projelerle de halkın önüne çıkarız. Kartalın şu an fiziki konumu nedeniyle sınırları içerisinde bir plaj açma teknik olarak açmak söz konusu olmayacağı için eskiden de Kartal’a bağlı olan bir ilçede de bir sosyal tesisi de Kartal’a kazandırmış olduk. Yani uygulanabilen bir projeyi uygulanabilir hale getirmiş olduk. Bu gün o gündür.

 

Sosyal demokrat belediyecilik adına güzel bir örnektir

O yüzden ayakları yere basan bir proje. Bu bugün gerçekleşmiş oldu. Bir sosyal demokrat belediyeciliğin bir örneğini de bu gün vermiş olduk. Tesislerin adaya halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. İyi bir yaz geçirmelerini ikinci olarak diğer sosyal projelerimiz Ankara’da onaylanmıştır. Bundan sonra orayı da hazır hale getirip halkımızın kullanımına sunacağız.

Ulaşım Kartal motor iskelesinden Kartal Belediyesi logolu teknelerle sağlanacak. Kartal Kart projesi henüz faaliyete geçmediği için arz talep orantısıyla tekne seferlerimizi belirleyeceğiz.

Makul seviyede bir ücret alınacak.

Bu tesisin kirasının karşılanması için belli bir ücret alınacak. Hem tekneyle ulaşım ücreti hemde plaj ve piknik alanı kullanım ücreti alınacak.

Basının da kontrol mekanizması olduğunu dile getirdi

Tesisler de hizmet verilirken görünen aksamaları yapıcı eleştiri şeklinde de dile getirmeye her zaman açık olduğunu dile getirdi.

Özgür Nas evsahipliği yaptı

Ada tesislerinin işletmesinden sorumluKaryapsan A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas tesisleri gezmeye gelen misafirlere ev sahipliği yaptı. Tesisler hakkında bilgi verdi misafirlerini gezdirdi. Tesislerden faydalanmak isteyenler için bilgi verdi.

5 TL ulaşım 15 TL tesis kullanım ücreti

Ulaşım tekneyle sağlanmaktadır. 5.00 Tl gidiş – dönüş olarak belirlendi. Kartal Belediyesi piknik alanı ve plaj kullanım bedeli de şimdilik 15.00 TL alınmaktadır. Bu ücretten sadece Kartal halkı faydalanacaktır. Zira Adalar Belediyesinin plajı halka 25.00 TL dan hizmet vermektedir.

Kartal Belediyesi piknik alanı ve halk plajı kişi başına 20.00 TL mal oluyor. Bu ücret karşılığında piknik alanından faydalanılabilecek plajda şemsiye – şezlong –soyunma kabinleri dahil olacak.

Turizm zabıtası görev yapıyor

Güvenlik Kartal zabıtası ve güvenlik ekipleri tarafından sağlanacak. Kartal Belediyesi zabıta ekiplerinden oluşturulan turizm eğitimi alan bir ekip burada görev yapacak.

Sağlık ekibi cankurtaran, acil müdahale botu sürekli bulundurulacak.

Bu arada tesisin konaklama ve diğer bölümlerinde tadilat çalışmaları henüz bitirilemediğinden dolayı şu an için piknik alanı ve plaj kısmı faaliyete geçirilebildiği belirtildi. 

Haber: Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]