SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartallı çocuklar yazı sporla geçirecek!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Ücretsiz Yelken Yaz Okulu, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğiyle verilen eğitimler devam ediyor. 27 Haziran’da başlayan Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu “Haydi Çocuklar Yelkene” projesiyle Kartallı çocukları deniz, rüzgâr ve yelken ile tanıştıran Kartal Belediyesi, 8-12 yaş grubundaki öğrencilere, güvenli ve eğlenceli ücretsiz yelken sporu aracılığıyla doğa sevgisini öğretmeyi amaçlıyor.  Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu 26 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Kurslarda her dönem 20 kişiden oluşan öğrenciler ücretsiz olarak eğitim alıyor. Yelken eğitimleri alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor.

Maksimum 48 kg ve yüzme bilen çocuklardan seçilecek olan öğrencilere dönük eğitimler, hafta içi her gün 9:00 ile 12:30 saatleri arasında teorik ve pratik olarak yapılıyor.

Ayrıca milli yüzücülük yapmış olan yelkenli eğitmenlerden yüzme konusunda da pratik eğitim alan çocuklar, denize açılacağı yelkenlisinin donamını kendi hazırlıyor.  Çocuklar, tüm güvenlik kontrollerini yaparak arkadaşları ile birlikte teknesini suya indiriyor ve eğitmenlerinin gözetiminde tek başına pratik eğitimini tamamlıyor.

 

Kursa katılan çocuklar ve aileler çok mutlu

 

İlkokula 3.sınıfa giden Deniz Özenç duygularını şöyle ifade etti; “ Burayı çok seviyorum denizi ve yüzmeyi çok seviyorum. Yelken kursuna geçen yıl gelmeyi istiyordum fakat ailem yaşımın küçük olduğunu düşünerek yollamadı ama bu yıl buradayım o yüzden çok mutluyum. Biz kursta teknenin önünü, arkasını teknenin içindeki ekipmanların her birini öğreniyoruz” dedi.

Kursa katılan çocuğunun eğitimini izlemeye gelen baba, Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu’ndan çok memnun olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:  “Herkese tavsiye ediyorum. Çocuklar burada sorumluluk almayı, karar vermeyi öğreniyorlar. Denizde rüzgâra göre havanın durumuna göre yelkeni nasıl tutacağını ne yöne gidileceğine kendisi karar veriyor. Çocuklar yardımlaşmayı öğreniyorlar, arkadaşları sorun yaşadığı zaman mutlaka yardım ediyorlar ve ekip çalışmasını öğreniyorlar. Doğayı yenmeyi değil doğa ile uyumlu olarak yaşamayı öğreniyorlar.

Hayata en güzel böyle hazırlandıklarına inanıyorum. Sorumluluk duyguları, ortak yaşam bilinçleri gelişiyor ve çocuklar çok sağlıklı büyüyorlar. Bu sporu yapan çocuklar denizde temiz hava ile birlikte olduğu için grip vb enfeksiyonel hastalıklar kolay kolay yanımıza yaklaşmıyor. Yelken sporun yapılmasını sağlayan Kartal Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

Kurslar kapsamında öğrencilerin,  doğanın gücüne karşı bilgilenme ve beceri yetileri geliştiriliyor.  Yelkenli teknenin sevk ve idaresinin teknik eğitimi öğrencilerin kendi kendine karar verme ve özgüven edinimini güçlendiriyor. Çocuklar eğitimler sayesinde yardımlaşmanın, paylaşmanın ve doğaya uyumun farkındalığına ulaşıyor. Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu, toplam 3 dönemde tamamlanacak her dönemde 20 olmak üzere toplam 60 genç yelken kurs eğitimi alacak.

Kartal Belediyesi çocuklara ve gençlere dönük spor eğitimlerini birçok alanda sürdürüyor. Kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde gerçekleştirdiği bir dizi spor eğitimine bir yenisi daha eklendi. Kartal Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkıları ile Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan aylarda 7-14 yaş gruplarına yönelik Ücretsiz Yaz Spor Okulları eğitimlerine başladı.

Ücretsiz spor eğitimlerinde yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi ve güreş branşlarında eğitim verilecek. Kurslar, Ağustos ayının sonuna dek Kartal’da bulunan çeşitli kurumların spor tesislerinde devam edecek. Kartal Belediyesi kurumsal işbirliğiyle tüm spor dallarında çocuklara, gençlere dönük ücretsiz eğitimlere destek vererek, sporun ekonomik ayrıcalıktan çıkartılmasını amaçlıyor. İlçede gerçekleştirilen birçok spor eğitiminde çocukların, gençlerin spor alışkanlığı edinerek sporu yaşam biçimi haline getirmeleri sağlanıyor.

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Spor
14 Nisan 2024
Galatasaray’ın yıldızı Davinson Sanchez için transfer görüşmeleri başladı

Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez’in takımdaki geleceği ile ilgili karar verildi. Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez için transfer piyasası hareketlendi. Kolombiyalı oyuncunun menajeri Fernando Villarreal, transfer görüşmeleri yapmak üzere İtalya’ya uçtu. MENAJER İTALYA’DA: TRANSFER KAPIDA MI? Sanchez’in geleceği büyük merak konusu olurken, oyuncunun temsilcisi Villarreal’in İtalya ziyareti transfer dedikodularını alevlendirdi. Sanchez daha önce Napoli ile […]