SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uğur Mumcu mahalle halkı tedirgin!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yakacık çöplüğü üzerine konut yapma girişimi…

Uğur Mumcu mahallesinde mahalle halkının spor alanı olarak bilinen yeşil alana konut yapma girişimi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bu ağaçlar yok olacak

Yakacık çöplüğü üzerine konut yapma girişimi…

İBB imar daire başkanlığından 10 kat 30 daire yapılabilir imar durum izni alınan söz konusu arsa bir zamanlar Yakacık çöplüğü idi.

Üzeri toprak malzeme ile kapatılarak yeşil alana dönüştürülen mevcut alan üzerinde mahalle halkı yürüyüş ve spor yapıyor yani yeşil alan. Bugünlerde semt sakinlerini yeni bir tehlike korkusu saldı.

 

Kazma vurulduğu an kokudan durulmaz!..

Yıllarca Yakacık çöplüğü olarak bilinen yerde bugünlerde 2899 ada 1 parselde yer alan arsa sahipleri konut yapmak için girişimlerde bulundu. Arsa üzerinde inşaat temeli atmak için işaretlemeler yapanları gören semt sakinleri bu girişime tepki gösterdiler.

Yetkililer bu tehlikeye izin vermemeli

Mevcut arsanın bitişiğinde bulunan Erköy site sakinleri ve yöneticileri bu arsaya inşaat yapılmamalı, belediye bu girişimi engellemeli diyerek yetkilileri duyarlı olmaya çağırdılar.

 

Belediye kamulaştırıp yeşil alanı korumalı

Erköy site yöneticisi Nurettin Yıldız ve semt sakinleri “ -gerekirse eylem yapacağız, bu duruma engel olmaya çalışacağız. Kartal Belediye Başkanının bu konuda hassas olduğunu biliyoruz, izin vermeyeceğini düşünüyoruz.

18 metre çöp alanı var.

Yaklaşık iki sene önce de başka birileri gelip inşaat yapmak istediler. Fakat kepçeyi vurduklarına toprak altındaki çöpün kokusu günlerce mahalle halkını rahatsız etti. Bu alan çöp alanıdır. Temel kazmaya başlandığında zemin etüt raporuna göre yeraltına doğru 18 metre çöp alanı vardır. Çöp kısmını geçtikten sonra da temel için kazı yapılması gerekiyor. Bundan sonra olacakları buyurun siz düşünün.

Kartal Belediyesi avan projelerini bekliyoruz, izin vermeyiz.

Kartal Belediyesi İmar Daire başkanlığı yetkilileri arsaya inşaat yapma iznini İ.B.B vermiş fakat Kartal Belediyesi olarak biz zemin etüt raporlarını ve avan projesini bekliyoruz. Bu durumda belediye olarak inşaat yapılmasına müsaade etmeyiz, şeklinde bilgi verildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]