SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe’de Başpehlivan Recep Kara oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

18. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde nefesler tutuldu

Kırkpınar’ın rövanşı” olarak görülen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, 17 Temmuz 2011 Pazar günü düzenlenen dev bir organizasyonla gerçekleştirildi. Başpehlivanlık mücadelesinde Recep Kara rakibi Şaban Yılmaz’ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

 

Haftalardır büyük bir heyecanla beklenen 18. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, halkın yoğun ilgisi ve ülkemizin yetiştirdiği en iyi güreşçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi tarafından büyük bir önem verilen ve özenle hazırlıkları tamamlanan organizasyon, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan yağlı güreş sporunu, halkla bir kez daha buluşturdu.  

Sancaktepe Belediye’since gerçekleştirilen organizasyonda ev sahipliği yapan Başkan İsmail Erdem’in konukları İstanbul AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ve Fedrasyon Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Karaosmnaoğlu,  bürokrat, işadamı, siyasi partilerin temsilcileri, başta Sancaktepeliler olmak üzere Türkiye’nin her tarafından gelen geniş halk kitlesi oldu

 

17 Temmuz 2011 Pazar günü saat 10:00’da başlayan ve akşama kadar devam eden etkinlikte, ilk olarak mehteran bölüğü eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edildi ve Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şölen alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile devam eden töreni, çok kalabalık seyirci topluluğu  izledi.

Sancaktepe Belediyesi’nce gerçekleştirilen organizasyon, 7’den 70’e her yaştan birçok insanı ağırlayarak görkemiyle futbol sahalarındaki coşkuyu aratmadı.

“Kırkpınar’ın rövanşı” olarak değerlendirilen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, yaklaşık 600 pehlivanın kıran kırana mücadelesine sahne oldu ve hem ulusal hem de yerel basın tarafından oldukça ilgi görerek televizyonlardan naklen yayınlandı.

 

 

Başkan Erdem, “ata sporu”na desteklerini sürdüreceklerini belirtti. 

 

Sancaktepe Belediye’since gerçekleştirilen organizasyona ev sahipliği yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem törenede yaptığı konuşmada   tarihi ata sporuna ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Sancaktepe Belediyesi olarak Ata sporumuz güreşe destek ve ayrı bir önem veriyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Sancaktepe er meydanında kol bağlayan pehlivanlarımızın atalarına layık olacak bir şekilde ve centilmence mücadele edeceklerinden asla şüphem yok. Tüm koç yiğitlere başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.  Yağlı Güreşlerin bir kültür mirası olarak ele aldığını ve tanıtılması için çalışmalara ağırlık verdiklerini anlatan Erdem, “Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri korunması ve yaşatılmasında sorumluluğu olan kişi ve kurumların işbirliğiyle yürütülen çalışmalar, yağlı güreşimizin tanıtılması ve kuşaktan kuşağa aktarımına yönelik çok önemli bir görevi yerine getiriyor ” dedi.

 

 

Pehlivanlar, kıran kırana mücadele etti. Başpehlivan Recep Kara oldu

 

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin çeşitli bölgelerinden pehlivanlar ve başpehlivanlar katıldı. Organizasyona katılan 20 başpehlivanın çetin mücadelelerinin ardından Başpehlivanlıkta final müsabakaları çekişmeli geçti.  Yağlı güreşin efsane isimleri Recep Kara, Mehmet Yeşiyeşil ile Abdullah Güngör de Şaban Yılmaz’la yarı finalde karşılaştı.  Yaptıkları müsabaka sonunda Recep Kara ve Şaban Yılmaz bir birinin rakibi oldu. Final müsabakası nefesleri keser nitelikte oldu. Kısa süren final maçında Recep Kara üstün gelerek 18. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde “başpehlivanlık” unvanını elde etti. Bu yıl yapılan ağa seçiminde ise, iş adamı Ender Haberdar Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nin ağası oldu. Ender Haberdar ağalık kupası ve yeleğini Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in elinden aldı.

 

 

Gerçekleştirilen heyecan dolu müsabakalar ve coşkulu törenin ardından Sancaktepe Belediyesi’nce verilen yemek ikramı ile vatandaşlar, şenlik havasında bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. 18. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri ile milli kültür, spor ve birlik adına unutulmaz bir gün geçirildi; Sancaktepe er meydanında pehlivanlar hünerlerini sergilerken adeta tarih yazıldı.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]