SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uğur Mumcu halkı eylem yaptı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Uğur Mumcu mahallesin de yer alan üzeri yıllar önce toprak malzemeyle kapatılan Yakacık çöplüğü diye bilinen alan üzerinde 10 katlı 30 daireli bir inşaatın başlaması mahalle halkı tarafından protesto edildi.

Adnan Kahveci Parkı önünde toplanan mahalle sakinleri, ellerinde taşıdıkları dövizlerle slogan atarak inşaat alanının yanına kadar yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun taşkınlık yapmasına izin vermedi. Grup trafiği aksatmadan inşaat alanına kadar yürüdü. İnşaat alanı önünde Uğur Mumcu mahallesi Muhtarı Soner eker bir basın açıklaması yaptı.

 

Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan Yakacık çöplüğü alanı üzerine bina yapma girişimine, hafta başında halkın tepki göstermesi sonrasında Kartal Belediyesi,  söz konusu inşaatın çalışmalarını durdurulduğunu belirtti.

 

İnşaat çalışmalarını durduran Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz konuyla ilgili yaptığı açıklamada zemin etüt raporlarının yeniden gözden geçirileceğini belirtmişti.

Uğur Mumcu halkı yeşil alan için eylem yaptı!..

 

Gelişmeleri tedirginlik içinde takip eden mahalle halkı hafta sonu Pazar günü yürüyüş eylemi yaparak bu girişime engel olunmasını dile getiren sloganlar attılar.

 

Protesto yürüyüşüne Umder Uğur Mumcu Mahallesi Çevre Kültür Dayanışma Derneği, Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi İmkan Demirci, ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker yaptığı basın açıklamasında,

 

“ Değerli mahalle sakinlerim değerli basın mensuplarımız

Uğur Mumcu sakinlerinin problemlerini dinlemeğe ve sesimizin ilgili mercilere duyurulmasına olanak sağladığınızdan dolayı şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunarım.

 

Değerli basın mensupları, şu gördüğünüz park 15 yıl önce İBB tarafından inşa ve tanzim edilerek halkımızın hizmetine sunulmuş, halkımız aktif ve yoğun olarak yararlanmaktadır.

Park üzerinde 1 adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası500 metreuzunluğunda yürüyüş parkları kondüsyon aletleri, piknik yapmaya uygun yeşil alan mevcuttur. Özellikle yürüyüş parklarından mahallelim yoğun bir şekilde yararlandığı gibi, sportif etkinliklerini icra etmektedirler.

Mahalle sakinlerimizin yaşama tutunmasına olanak sağlayan, sağlıklı yaşam sürdürülmesine önemli katkı sunan bu güzelim parkımız üzerine bina yapımı inşaatı için teşebbüse geçilmiştir.

 

Yeşil alanlarımız gasp edilmesin!..

Biz Uğur Mumcu sakinleri olarak burada bina yapılmasına karşıyız. Yeşil alanlarımızın gasp edilmesine halk olarak izin vermeyeceğiz.

1995 yılında sayın Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde bölge halkımızın sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden çöplük, rehabilite edilerek bölge halkımız ciddi bir sıkıntıdan kurtulmuştur. İBB geçmişte yapmış olduğu bu değerli hizmeti saygıyla taktir ediyoruz.

Diğer taraftan aynı İBB imar dairesinin halkın sağlığını hiçe sayarak bina yapımına izin vermesini esefle karşılıyoruz.

Lütfen yetkililer sesimizi duyun. Deprem ile karşı karşıya olan İstanbul’umuz da18 metrederinliği olan çöp katmanı ve dere üzerine inşaat yapmak akılla izah edilebilir yanı olabilir mi.?

Tehlikeye göz yumulmasın!..

İnşaat alanı olarak belirlenen yerin kazılması halinde  etrafa dayanılmaz kokular saçılarak bölge yaşanılır olmaktan çıkartılacaktır.

Olası birikmiş metan gazının patlaması halinde ciddi facialara sebebiyet verebileceği dikkate alınmalıdır.

Bu nedenlerden dolayı, inşaat yapımı kesinlikle durdurulmalı bu güzelim beldemizden insanlarımız yaşadıkları sürece yeşil alan ve park olarak ebediyete kadar faydalanmalıdırlar.

İlgili ve yetkililer sesimizi duysunlar, bir avuç azınlığın mutluluğu için, binlerce insanımızı üzüntüye ve mutsuzluğa mahkum etmesinler

Demirci, Toki ile İBB çözsün bu işi!..

 

Kartal Belediye Meclis Üyesi İmkan Demirci yaptığı konuşmada, “ Değerli Uğur Mumcu Mahalle halkı yeşil alana ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum.  Asıl olan İ.B.B  sinin ve Toki’nin bu alanı imara açmasıdır. Bu hassasiyeti Kartal Belediyesi olarak biliyoruz ve bu konulara ne kadar hassas olduğumuzu biliyorsunuz.  Söz konusu bu arsa sahibi kooperatif tahsis için büyükşehir belediyesine müracaat ediyor ve tapu tahsis belgeleri kesilerek veriliyor.

 

İBB isterse Toki ile birlikte bu konuyu çözebilir. Başka bir alan göstererek bu konuyu yani Uğur Mumcu halkının bu hassasiyetini çözüme kavuşturabilir. Mahalle halkının kabul etmediği bir şeyi bizimde kabul etmeyeceğimizi bildirerek saygılar sunuyorum “ dedi.

Tehdit telefonu aldım!..

Mevcut arsanın bitişiğinde bulunan Erköy site yöneticisi Nurettin Yıldız tehdit telefonları aldığını dile getirdi.

Yıldız, “ Bu inşaatın yapılmaması gerektiği yönünde açıklama yaptıktan sonra numarası görünmeyen telefonlarla tehdit edildim” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]