Kartal Belediyesi ibadethanelere ilgisiz değil!..

Yayın: 13:42 - 18.07.2011
Güncelleme: 13:42 - 18.07.2011

Kartal Belediyesi Kartal’da yaşayanların dini ve geleneksel değerlerini önemseyerek tüm ibadethanelere yardımlara devam ediyor.

 

Kartal Belediyesi, ibadethane temizliğinin yanı sıra inanç yerlerinin yapımına ve onarımına yönelik her türlü desteği veriyor.  Yaklaşan Ramazan ayına dönük ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışmalarına hız vererek;  ilçe merkezinde yer alan çok sayıda camiye çevre düzenlemesi ve donanım desteği sağlanıyor. Tüm sene boyunca ilçedeki 73 camiinin periyodik temizliği yapılarak; ibadethanelere tente ve bank yardımı yapıldı.

 

Cemevi ve Kiliseye Belediye Desteği

 

 Kartal Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Cemevi’nin detaylı periyodik temizliği yapılarak; tente onarımı ve yenilemesi çalışmaları yapıldı. Surp Nişan Ermeni Kilisesi, Kartal’da en eski tarihi yapılardan biri olarak Kartal’ın yüzyıllardır tanıklığını yapıyor. Kartal Belediyesi ilçedeki kiliseye tente temin ederek, çatı onarımını tamamladı. Kilisenin düzenli temizliği yapılırken; dış cephe ve bahçe düzenlemesi çalışmaları tamamlandı

 

Banoviçi Belediyesi ile ortak proje

 

Kartal Belediyesi’nin ibadethanelere yaptığı yardımlar sadece Kartal ilçesiyle sınırlı kalmıyor. İbadethanelere desteğini yurt dışına da taşıyor.

Bosna Hersek’in kuzeydoğusunda bulunan, kardeş belediye  Banoviçi Belediyesi’ne kadar yardım elini uzatıyor.  2010 yılında başlayan Banoviçi İslam Merkezi Camii Projesi kapsamında,  kaligrafi, iç süsleme,  bahçe ve çevre düzenlemesi, dış cephe duvarlarının boyama çalışmalarına, abdesthane,  şadırvan yapımına dönük destek ve yardımlaşma ilişkileri sürüyor. Kartal Belediyesi, proje kapsamında, “Banoviçi İslam Merkezi Camii Projesi”nde uygulanan hat, iluminasyon ve süsleme çalışmalarına da destek oluyor.

 

Kartal Belediyesi ve kardeş belediye Banoviçi Belediyesi geliştirdikleri ortak projeyle Banoviçi halkı için sağlam, estetik bir ibadethane yapmanın ve Boşnak ve Türk halkının ortak değerlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.  Banoviçi İslam Merkezi Camii Projesi, iki kardeş belediyenin ortak çalışmalarıyla devam ediyor.

Exit mobile version