SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Uğur Mumcu mahallesi bir şahesere kavuştu.

Yayınlanma:
ABONE OL

Yapımına yaklaşık beş sene önce başlanan Yunus Emre camii Ramazan ayına yetiştirilerek yani 2011 Temmuz ayında hizmete açıldı.

 

Dört başı mamur bir eser

Bu kadar kısa sürede bu kadar mükemmel bir camii yapılması takdire şayan olarak yorumlanmaktadır. Gerek ihtişamıyla gerek mimarisiyle gerek hat işleme sanatıyla tüm estetik detaylarıyla tamamlanabilmiş ender mabedlerden biri olarak Müslümanların hizmetine açıldı.

 

Türkiye’de bu şekilde dört başı mamur olarak bu kadar zaman dilimi içinde tamamlanan ender eserlerden birine Uğur Mumcu mahalle halkı kavuşmuş oldu.

 

Modern mahalleye modern camii

Modern camiye de işini çok severek başarıyla yapan çok aktif bir imam hatip Mehmet Pervane.

Mehmet Hocanın ve camii dernek yöneticilerinin, camiinin yapımında her detayını hassasiyetle takip ettiği hatta özellikle camii fuarlarına katılarak en güzel özelliklere sahip olması için bizzat gayret sarfettiği belirtiliyor.

Mehmet Hocanın hakkını da teslim etmek lazım

Yunus Emre camiinin yapılmasında camii yaptırma yaşatma derneği yöneticilerinin yanında camiinin genç ve başarılı imam hatibi Mehmet Pervane hocanın aktif katkısı yabana atılacak gibi değil.

Hem mahalle halkı ve camii cemaati tarafından çok sevilen bir kişilik, hemde işini gerçekten çok başarılı bir şekilde yapan bir din görevlisi.

Kartal veya İstanbul geneli yapılan dini içerikli program – toplantı vb. etkinliklerin bir çoğunda Kur’an tilavetini Yunus Emre camii imam hatibi Mehmet Pervane’nin sunduğunu görebilmekteyiz.

Bazı dini içerikli televizyon programlarında da Fatih Çollak hoca ile birlikte yer alan başarılı hoca Mehmet Pervane,

“ -Ben bu mahallede sadece Müslümanlara değil herkes için bu din hizmetini sunmanın derdindeyim. İslam dinini anlatmak uygulamak ve toplumun dertlerine derman olmak için çalışıyoruz. Allah’a şükürler olsun camimizi beş buçuk sene gibi kısa bir zaman içinde bitirebildik. Camiinin bu seviyelere gelmesinde yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun.

Beş buçuk senede dört dörtlük camii

İddia ediyorum bu kadar kısa süre içinde bu kadar dört başı mamur bir camii yapılmış olması her halde emsaline az rastlanır bir durumdur. Camii yapımına emeği geçen yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Camimizin fiziki konumu itibariyle çok büyük bir kısmı tamamlandı. Artık bundan sonra kalabalık bir cemaatle namaz kılmanın hazzını yaşamak derdindeyiz.

 

Etüt merkezi, Kur’an Kursu…

Camimizde bundan sonra Kur’an kurslarına daha da önem vereceğiz. Camiinin alt katında mahalle çocuklarımız için etüt sınıfları merkezi şeklinde eğitim amaçlı hizmet verilecektir.

*Konferans salonu

*Aşevi

*Kütüphane düşünülmektedir

Camii Osmanlı mimarisine uygun,  minareler ise Osmanlı ve Selçuklu sentezi bir mimariyle yapıldı.

 

Kapılar sedef kakmalı Kündekari

Çift taraflı sedef kakma Kündekari kapı eski Selatin camilerindeki kapıların aynısı şeklinde yapıldı. Yani metal çivi kullanılmadan yapılan geçmeli kapı sistemi şeklinde yapıldı” dedi.

 

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]