SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erzurum Kongresi Kartal’da kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da ilk defa kutlandı

Milli mücadelenin başlamasında önemli bir basamak olan ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz’ kararının alındığı Erzurum Kongresi’nin 92. yıldönümü, Erzurum’da düzenlenen törenlerin yanı sıra ilk defa İstanbul Kartal’da  kutlandı.

 

Başkan Öz’ün bu girişimi takdir topladı
23 Temmuz – 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında ulusal birlik yolunda atılacak adımları cesaretlendiren ve tarihi kararların alınmasını sağlayan Erzurum Kongresi’nin 92. Yıldönümü Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’ün talimatıyla ilk defa Kartal meydanında düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Sadece Erzurum’un meselesi değil, bu milli bir meseledir

Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda 23 Temmuz 2011 tarihinde düzenlenen sunuculuğunu Karadeniz FM de Ada Vapuru adlı radyo programcılığı yapan  Şakir Bozan’ın yaptığı programda İbrahim Erkal, Yavuz Değirmenci, Erdal Erzincan, Murat Balkuş Stand Up ve bar ekibi gösterileri gibi etkinlikler yer aldı.

Kartal meydanı hınca hınç doldu

Program Erzurum Kongresi hakkında hazırlanan slayt gösterimi ile başladı.

Kartal Belediyesi ve Erzurum vakıf – derneklerinin de katkı sağladığı bu güzel organizasyonda Kartal Meydanı Dadaşların buluşmasına sahne oldu. Programı sonuna kadar izleyen Başkan Öz, Erzurum’da yaşadığı anılarını ve milli mücadele yıllarında Erzurum Kongresinin önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Erkal’i herkes çok özlemiş

Romantik şarkıların ve fantezi Müziğin sevilen isimlerinden İbrahim Erkal’in hemşehrileriyle buluşması  ‘’Dadaş Kartal’a Hoş Geldin’’ tezahüratlarıyla eşliğinde gerçekleşti. Ünlü şarkısı ‘’Sırıl Sıklam’’ ile sahnesine başlayan sanatçıya gösterilen ilgi beklenenden bir hayli fazlaydı.  Canısı, Hadi gel Erzurum’a gel, hele Dadaş hoşmusan, gibi hit parçalarını seslendiren sanatçı yeni albümünün de tamamlandığını en kısa sürede piyasaya çıkacağını belirtti.

 

Pendik – Kaynarca derneği bar ekibi Erzurum barlarını sergiledi.

Erdal Erzincanlı sazıyla duygulandırdı

Erzurum’un yetiştirmiş olduğu ender insanlardan biri ve Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden olan Erdal Erzincan izleyenleri kendisine bir kez daha hayran bıraktı. ‘’Oğul’’ adlı türkü ile sahnesine start veren türkülerin babası Erdal Erzincan; büyük sevgi gösterileri ile sahneden ayrıldı.

 

Değirmenci ev sahibi gibiydi

TRT İstanbul ses sanatçılarından Erzurum’un yetiştirmiş olduğu Türkülerin usta yorumcusu, Yavuz Değirmenci sahneye geldi. Sahne performansı ile oldukça beğeni toplayan Yavuz Değirmenci hem türkü söyledi hem program hemde halkı coşturdu.

Daha sonra programa katılanlara Başkan Öz Kartal heykeli olan plaket hediye etti. Plaketleri sunduktan sonra Kartal’ın sloganı olan ‘’Kartal’ı Seviyoruz’’diye slogan atıldı.

Kartal Erzurumlular Vakfı adına da vakıf başkanı İlhami Özer böyle bir program hazırlanmasından dolayı Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e Oltu taşı yapımı bir tespih ve üzerinde Altınok Öz yazan 50 numaralı Erzurumspor forması hediye etti.

Düzenlenen program Kartal Belediyesinin web sitesi http://www.kartal.bel.tr/ üzerinden online olarak canlı yayınlandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]