SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, Uğur Mumcu Spor Kulübünün Onursal Başkanı

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Öz, Uğur Mumcu Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı Oldu

 

Uğur Mumcu Spor Kulübü Yönetimi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü kulübün Onursal Başkanı olarak seçti.

 

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Spor Kulübü Yöneticileri ve sporcuları Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’le Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde biraraya geldi. Uğur Mumcu Spor Kulübü Genel Kaptanı Mehmet Kamil İren, satranç, voleybol, basketbol ve futbol dallarında faaliyet gösteren takım sporcularını düzenlenen törende tanıttı.

 

Törende kulüp yöneticileri ve sporcuları, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü onursal başkan olarak seçti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e onursal başkanlık plaketini Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı ve Kulüp Başkanı Soner Eker verdi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşması öncesinde 2010-2011 Türkiye Çocuk Satranç Ligi İstanbul İdeal Grup Şampiyonası’nda birinci olan Şiyar Baran Peksoy’un annesi ve aynı zamanda eğitmeni olan Arzu Peksoy’u kürsüye çağırarak teşekkür etti.

 

Kartal Belediyesi her zaman çocukların yanındadır

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada; Kartal Belediyesi’nin  sporun her alanına destek verdiğini, her zaman çocukların yanında olduğunu belirterek,  “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kartal Belediyesi, her zaman çocukların yanındadır. Bu sene Kartal Belediyesi bir ilke imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Kartal Belediyesi olarak üçlü bir protokol imzaladık. Bu protokolle altı yüz çocuk yaz okullarında eğitim görüyor.

 

Dragos sahilinde Kartal Belediye Spor ve Dragos Marina Yelken Kulübü işbirliğiyle, çocuklarımıza ücretsiz yelken eğitimi veriliyor. Yelkene başlama yaşı yedi ila onbir.

 

Bu salonda bulunan çocukların yaşları yelken yapmaya uygun. Eğer biz çocuklarımızı deniz ve spora alıştırabilirsek,  hafta sonları sahilde gördüğümüz  kötü manzaralar yok olacaktır. Kartal Belediyesi olarak sporun her alanına destek veriyoruz. Bu nedenle Kartal Belediyespor’u kurduk. Kartal Belediyespor, sadece futbol branşını değil, birçok amatör branşı da bünyesinde barındırıyor.  Birçok amatör spor kulübü, futbolun dışındaki branşlara ne yazık ki yatırım yapmıyor.

Uğur Mumcu Spor Kulübü’nde amatör branşları görmekten büyük mutluluk duydum. Bildiğiniz gibi, “Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu”nu, Türkiye Atletizm Federasyonu ile bu mahallede yani Uğur Mumcu Mahallesi’nde düzenledik.

Uğur Mumcu koşusunun gelenekleşmesi, kökleşmesi lazım. Uğur Mumcu Mahallesi’nin de adına yakışır şekilde şampiyonlar çıkarması gerek. Kartal Belediyesi olarak Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda geçen yıl satranç turnuvası düzenledik. Bu yıl ikincisini de yapacağız. Satranç turnuvasına, Uğur Mumcu’nun gençlerini de bekliyoruz. Çocukların ve gençlerin yapacağı her türlü spor aktivitelerinde Kartal Belediyesi yanlarında olacaktır” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

 

 

 

Başkan Öz, “Spor  çocuklarımızı  her türlü kötülükten korur”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, spor’un hem beden hem de  zekâ gelişimi açısından çok önemli olduğunu ve spor yapan bir çocuğun her türlü kötü alışkanlıktan uzak duracağının altını çizdi. Başkan Öz, “Spor yapan çocuğun beden ve zekâ gelişimi artar. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bütün çocukların deniz sporları ile uğraşmalarını diliyorum.

 

Buradan ailelere mesaj vermek istiyorum. Denizde bir yelkenliyle açılmış, yüzme bilen, can yeleği takmış bir çocuk, hem yelkenle hem de denizle hem de rüzgarla mücadele eder. Bütün bu etkenlerle aynı anda mücadele eden çocuk, denizde tek başına karar verme yeteneğini kazanır. Karar verme yeteneği kazanan çocuk da hayatta sağlam durur. Sokakta her türlü kötülükten kendini korur. Bizler çocuklarımızın, bedensel ve ruhsal gelişimini sağlamak zorundayız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Başkan Öz’ün konuşmasının ardından, türkücü Taner Özsoy, bağlamasıyla sahneye çıktı. Tören, Özsoy’un, Aşık  Mahsuni Şerif’ten “Sarı saçlım mavi gözlüm” türküsünü seslendirmesiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]