Kartallı kadınların Biga ziyareti

Yayın: 11:20 - 01.08.2011
Güncelleme: 11:20 - 01.08.2011

Kartal Kadın Kooperatifi Biga ve Karabiga’daki Kadın Kooperatiflerini Ziyaret Etti

Kartal Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği ile yürütülmekte olan Kartal’da Kadınlar Yerel Yönetim Sürecine Katılıyor Projesi kapsamında mahalle sorunlarına karşı duyarlı kadınların gönüllü katılımıyla bir araya Mahalle Kadın Komiteleri ve Kadın Ürünleri Pazarı güçlerini birleştirerek; Haziran ayında Kartal Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi kurmuşlardı.

 

Kartal Kadın Kooperatifi geçtiğimiz hafta tanışmak ve karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak üzere Biga ve Karabiga’daki Kadın Kooperatiflerini bir inceleme ziyareti yaptı.

 

Ziyaretin ilk günüde Karabiga ve  Biga Kadın Kooperatifleri  tarafından işletilen kafeteryalar, esnaf lokantaları, içinde çocuk yuvası ve unlu mamuller üretim atölyesi bulunan Kadın ve Çocuk Merkezleri gezildi. Kartal Kadın Kooperatifi ortakları bu ziyaretlerde kooperatiflerde aktif olarak çalışmakta bulunan kadınlara kooperatifçilik konusundaki sorularını yönelttiler. Ayrıca Karabiga Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

 

İkinci gününde ise Seferihisar Belediyesi ve Aydın Belediyesi temsilcileri, Biga, Karabiga ve Kartal Kadın Kooperatifi temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Kartal Kadın Kooperatifi kadınların karar mekanizmalarına katılımının önemini vurgulayarak örnek bir model olarak başarıyla uyguladıkları Kartal’da Kadınlar Yerel Yönetim Sürecine Katılıyor Projesi kapsamında yürüttükleri çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdiler. Sunum ardından toplantıya katılan belediye ve kooperatif temsilcileri çalışmadan çok etkilendiklerini ve bölgelerinde kadınların yerel yönetim sürecine katılımı konusunda çalışmalar başlatacaklarını belirttiler.

 

Exit mobile version