SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Fethi’ye Magirus çarptı esprisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Halil DELİCE (Yazdı) Arkadaşımız Fethi Satıcı’nın başından geçen ilginç ve tehlikeli  kaza, Satıcı’yı Kırkpınar’ın tarihine geçirmiş oldu. Fethi Satıcı,ayrıca başına gelen bu ilginç kaza nedeniyle Ulusal Basının günlerce konusu ve Kırkpınar Tarihi ile ilgili kitaplara konuda  oldu.Türkiye Gazetesi Spor ve spor tarihi yazarı Halil Delice,bizzat şahit olduğu ve yaşadığı ilginç olayı bakın nasıl anlattı:

Efendim Kırkpınar güreşleri 7 Temmuz’da başlıyor. Bu vesileyle Kırkpınar’la ilgili hatıralarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.

“1991 yılı Edirne Kırkpınar meydanındayız. Hava sıcak mı sıcak. Ermeydanındaki kavak gölgelerinin altına kendimizi atmışız Anadolu Ajansı muhabiri Fethi Satıcı  ile birlikte. 1986 Kırkpınar şampiyonu İbrahim Gümüş’ün en deli dolu yılları. Rakibini çapraza aldı mı boğa, Magirus kamyonu gibi sürükleyip götürüyor. Bundan dolayı da kendisine Magirus deniyor.

Fethi Satıcı ile tatlı tatlı muhabbet ederken, Magirus İbrahim’in rakibini toplayıp üzerimize doğru sürdüğünü gördüm. “Fethi kendini kolla, Magirus geliyor” diyerek can havliyle kendimi yana attım, Magirus’un yolu üzerinden kaçtım. Ancak Fethi aynı acarlığı gösteremedi, o kendini yana atıncaya kadar Magirus ve rakibi üzerine düştüler. Güreşçiler ayrıldılar. Altlarından FethiSatıcı gözüktü, ama kendisinde hareket yok. Nabzını yokladılar, atıyordu. Hemen sedyeciler yetiştiler, Fethi’yi sedyeye koyup ambulansa götürdüler. Biz Fethi’nin durumunu merak ediyorduk. Daha sonra, kırık ve çıkığının olmadığını yalnızca bayıldığını duyarak sevindik.

Ama bu arada çok ilginç gelişmeler yaşanmış. Anadolu ajansının diğer muhabirleri İstanbul bölgeyi arayarak “Fethi’ye Magirus çarptı” diye bilgi veriyorlar.. Bölge Müdürü de Edirne Valisi Ünal Erkan’ı arayarak “Efendim bizim muhabire Magirus çarpmış ilgilenir misiniz” diyor.

Vali de polis telsizlerinden anons ettiriyor “Anadolu Ajansı muhabirine Magirus çarpmış gerekli çalışmayı yapın” diye. Anonsa polis telsizlerinden sual geliyor, “Magirus’un plakası belli mi, plakası neymiş, plaka numarası alınmış mı” diye.

Ne yazık ki Magirus’un plaka numarası alınmamıştı, çünkü plakası yoktu.”Çünkü İbrahim Gümüş’ün LAKABI Magiris İDİ.

Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından basılan ‘Kırkpınar’ isimli kitabımızdan alınmıştır.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]