Fethi’ye Magirus çarptı esprisi

Yayın: 14:32 - 01.08.2011
Güncelleme: 14:32 - 01.08.2011

Halil DELİCE (Yazdı) Arkadaşımız Fethi Satıcı’nın başından geçen ilginç ve tehlikeli  kaza, Satıcı’yı Kırkpınar’ın tarihine geçirmiş oldu. Fethi Satıcı,ayrıca başına gelen bu ilginç kaza nedeniyle Ulusal Basının günlerce konusu ve Kırkpınar Tarihi ile ilgili kitaplara konuda  oldu.Türkiye Gazetesi Spor ve spor tarihi yazarı Halil Delice,bizzat şahit olduğu ve yaşadığı ilginç olayı bakın nasıl anlattı:

Efendim Kırkpınar güreşleri 7 Temmuz’da başlıyor. Bu vesileyle Kırkpınar’la ilgili hatıralarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.

“1991 yılı Edirne Kırkpınar meydanındayız. Hava sıcak mı sıcak. Ermeydanındaki kavak gölgelerinin altına kendimizi atmışız Anadolu Ajansı muhabiri Fethi Satıcı  ile birlikte. 1986 Kırkpınar şampiyonu İbrahim Gümüş’ün en deli dolu yılları. Rakibini çapraza aldı mı boğa, Magirus kamyonu gibi sürükleyip götürüyor. Bundan dolayı da kendisine Magirus deniyor.

Fethi Satıcı ile tatlı tatlı muhabbet ederken, Magirus İbrahim’in rakibini toplayıp üzerimize doğru sürdüğünü gördüm. “Fethi kendini kolla, Magirus geliyor” diyerek can havliyle kendimi yana attım, Magirus’un yolu üzerinden kaçtım. Ancak Fethi aynı acarlığı gösteremedi, o kendini yana atıncaya kadar Magirus ve rakibi üzerine düştüler. Güreşçiler ayrıldılar. Altlarından FethiSatıcı gözüktü, ama kendisinde hareket yok. Nabzını yokladılar, atıyordu. Hemen sedyeciler yetiştiler, Fethi’yi sedyeye koyup ambulansa götürdüler. Biz Fethi’nin durumunu merak ediyorduk. Daha sonra, kırık ve çıkığının olmadığını yalnızca bayıldığını duyarak sevindik.

Ama bu arada çok ilginç gelişmeler yaşanmış. Anadolu ajansının diğer muhabirleri İstanbul bölgeyi arayarak “Fethi’ye Magirus çarptı” diye bilgi veriyorlar.. Bölge Müdürü de Edirne Valisi Ünal Erkan’ı arayarak “Efendim bizim muhabire Magirus çarpmış ilgilenir misiniz” diyor.

Vali de polis telsizlerinden anons ettiriyor “Anadolu Ajansı muhabirine Magirus çarpmış gerekli çalışmayı yapın” diye. Anonsa polis telsizlerinden sual geliyor, “Magirus’un plakası belli mi, plakası neymiş, plaka numarası alınmış mı” diye.

Ne yazık ki Magirus’un plaka numarası alınmamıştı, çünkü plakası yoktu.”Çünkü İbrahim Gümüş’ün LAKABI Magiris İDİ.

Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından basılan ‘Kırkpınar’ isimli kitabımızdan alınmıştır.

Exit mobile version