SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Abdi Kesimal, Mahkemeye verebiliriz!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin 05 Ağustos 2011 tarihinde yapılan meclis toplantısında CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü’nün,  Kordonboyu planlarıyla ilgili yaptığı “Genişletilmiş Bilgilendirme Toplantısı”nı meclise “İmar Komisyonu toplantısı ve kararı” gibi göstererek planları meclisten geçirmek istemesi Ak Parti’li Abdi Kesimal’i çok kızdırdı.

Bu duruma tepki gösteren Ak Parti’li imar komisyonu üyesi Abdi Kesimal, bunun bir “İmar Komisyon” toplantısı olmadığını ve olayın oldu bittiye getirildiğini söyledi. Kesimal  “Bu bir İmar Komisyonu toplantısı değildir. Hukuki alt yapısı yoktur. CHP grup odasında yapılan bir bilgilendirme toplantısıdır. Bu toplantıya da ben gittim. Bu durumda bizim iyi niyetimizi suiistimal ediyorsunuz. Eğer bizim iyi niyetimizi suiistimal ederseniz, imar komisyonunun dışında hiçbir yere adım atmam. O bilgilendirme toplantısına gelmekle hata etmişim. Ortada bir İmar Komisyonu raporu yoktur”

 

“Yapılan usulsüz ve kanunsuzdur”

Bu plana karşı olmadıklarını ifade eden Kesimal “ Biz bölge planına karşı değiliz ancak, tam bir oldu bitti.

Yapılan bu kanunsuz girişimi yargıya taşıyabileceğini belirten Kesimal, “Kartal Belediyesine dilekçe vereceğim İBB gidecek olan dosyaya girmesini sağlayacağım. Bu konunun İBB meclisinde de görüşülmesini sağlayacağım.  Hukuki olarak mahkemeye taşıyabiliriz. Yaşanan bu olayda CHP li meclis üyeleri de bana haksızlık yapıldığını dile getirdiler. İmar komisyonun raporunun olmadığı bir konunun meclis kararı alınması hukuki değil.

Genişletilmiş imar komisyon toplantısı diye bir aldatmada bulundu.

İmar komisyon toplantısı değil, Osman Bey’e herhalde o gün bir baskı geldi bu karar mutlaka geçmesi gerekiyor. Çok üzüldüm ve sinirlendim. Ayaküstü görüşme komisyon toplantısı sayılır mı, böyle bir şey olamaz. Mahkemeye intikal etmesi durumda gündeme ilave edilen kısmının iptal olması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü mesneti yok” dedi.

 

 

Meclis toplantısında sert tartışmaya sebep olan konu şöyle meydana gelmişti.

Kartal Belediyesinin 05 Ağustos 2011 tarihinde yapılan meclis toplantısında ,CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü’nün,  Kordonboyu planlarıyla ilgili yaptığı “Genişletilmiş Bilgilendirme Toplantısı”nı meclise “İmar Komisyonu toplantısı ve kararı” gibi göstererek planları meclisten geçirmek istemesine çok sert tepki gösterdi. Meclis üyeleri bu yapılanın hukuksuz ve kanunsuz olduğunu söyledi.

Kesimal “Böyle bir komisyon raporu yoktur”

 

Kordonboyu planlarının görüşülmesi sırasında, İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Osman Güdü’nün yaptığı geniş katılımlı “bilgilendirme toplantısı”nı “imar komisyonu raporu” olarak meclise sunması tartışma yarattı.

 

Bu duruma tepki gösteren Ak Parti’li imar komisyonu üyesi Abdi Kesimal, bunun bir “İmar Komisyon” toplantısı olmadığını ve olayın oldu bittiye getirildiğini söyledi. Kesimal  “Bu bir İmar Komisyonu toplantısı değildir. Hukuki alt yapısı yoktur. CHP grup odasında yapılan bir bilgilendirme toplantısıdır. Bu toplantıya da ben gittim. Bu durumda bizim iyi niyetimizi suiistimal ediyorsunuz. Eğer bizim iyi niyetimizi suiistimal ederseniz, imar komisyonunun dışında hiçbir yere adım atmam. O bilgilendirme toplantısına gelmekle hata etmişim. Ortada bir İmar Komisyonu raporu yoktur”

 

“Yapılan usulsüz ve kanunsuzdur”

Bu plana karşı olmadıklarını ifade eden Kesimal “ Biz bölge planına karşı değiliz ancak, tam bir oldu bitti. Buna en çok karşı çıkması gereken İbrahim Doğandır. İbrahim Doğan’ın susmasını asla kabul edemiyorum. Şu hareketi AKP’li bir belediye başkanının olduğu yerde biz yapsaydık İbrahim Doğan burayı ayağa kaldırırdı. Hallaç pamuğu gibi atardı. Bunu kabul edemiyorum.

Ben bu planları hiç incelenmemiş kabul ediyorum. Birisi diyebilir mi ki Abdi Kesimal orda vardı Hüsna Balcı, yok.

Böyle bir İmar Komisyonu raporu da yoktur. Ne oldu da böyle emri vakiye tabi tutuyorsunuz.

Bunu kabul etmek mümkün değildir.

 

Önemli bir konuyu daha gündeme getiren Kesimal  “5393 sayılı belediye kanun 21. maddesinde İmar Komisyonu raporu olmadan her hangi bir plan görüşülemez. Burada görüşürseniz hukuken mesnetsiz sayılır. Bu yaptığınız iş usulsüz mesnetsiz kanunsuzdur”

Dedi.

Söz alan Osman Güdü ise Kesimal’i kastederek  Ben dün kendisiyle konuşurken Cuma günü 11.00 de yapılacak toplantının “geniş katılımlı bir imar komisyon toplantısı olacağını ifade ettim hatta akşam kendisini telefonla arayarak, bu toplantıya Sivil Toplum Kuruluşlarını, Mimarlar Odasını ve Ak Parti’li arkadaşları da iletebileceğini ifade ettim. Burda ki amacımı neydi. İmar Komisyonunda görüşülecek olan Kordonboyu planlarının, adını saymış olduğum arkadaşların katılımıyla ortak bir toplantı haline gelmesi ve konunun üzerinde fikir alış verişi yapabilmemiz içindi. Üzerine basarak söylüyorum yapılan toplantı geniş katılımlı imar komisyon toplantısıdır

Temel Yaz “size baskı mı geldi”

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Yaz “Kordonboyu planları önemli planlar. Yıllardır Kartal halkının beklediği planlar. Ve bir yıldan fazladır sizin o”özel proje “ diye dikte ettiğiniz alan yüzünden bir yıldan beri yönetiminiz ve başkan yüzünden beklemekteydi. Özel proje alanına beş emsale kadar olan yer teklif ettiniz Sırf o yüzden de bu İBB’de Başkanınız ve yönetiminiz sayesinde orada bekliyordu. Ve şimdi buraya kadar geliyor. Neden salı günü komisyonu toplamadınız. Bunu niçin göz ardı ettiniz. Size yoksa bir baskı mı geldi perşembe akşamında bun hemen çıkarmamız gerekir dediniz”

 

Yapılan tartışmaların ardından Meclis Başkanvekili Kamer Gök, komisyon raporunu ve teklifi oylamaya sundu. Yapılan oylamada teklif oy çokluğuyla meclisten geçti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]