SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Güdü’ye, CHP’li Meclis üyelerinden yalanlama!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi İmar Komisyonu başkanı Osman Güdü’nün, 5 Ağustos günü mecliste görüşülen Kordonboyu planlarıyla ilgili yaptığı “Bilgilendirme Toplantısı” nı, “İmar Komisyonu Toplantısı ve Kararı” gibi göstermesine, CHP’li meclis üyelerinden de yalanlama geldi.

 

* CHP meclis üyesi İmkan Demirci “ Bu bir bilgilendirme toplantısıdır. Bize Bilgilendirme toplantısı olduğu söylendi” dedi.

 

* CHP’li Meclis üyesi ve İmar Komisyonu üyesi Kemal Uyan “ Grup Başkanvekilimiz İbrahim Doğan bir gün önce gece beni aradı Osman Güdü’nün yarın saat 10.00 grup toplantı salonunda Kordonboyu planlarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapacağını katılmamızı istedi” dedi.

 

* CHP Grup Başkanvekili İbrahim Doğan ise “İmar Komisyonu Başkanımız Osman Güdü beni arayarak “Gurup odasında Kordonboyu planlarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapacağım, arkadaşlarımıza çağrı yapın” dedi. Bende arkadaşlarımızı arayarak konuyu ilettim” dedi.

Osman Güdü’nün iddia ettiği, Genişletilmiş imar komisyon toplantı tutanağı da budur. Postit not kağıdına yazılmış sadece isimler imzalar var.

Kamer Gök hem kabul etti, hem de oyladı.

Öte yandan olaya sert tepki göstererek kürsüde bir konuşma yapan Kesimal’in bu bir imar komisyon toplantısı değildir sözlerine karşılık Meclis Başkan Vekili Kamer Gök, “İtiraz etmiyoruz ki başka bir tarif yapan yok” deyip arkasından katılım tutanağını komisyon raporu olarak kabul edip oylamaya sunarak meclisten geçirmesi de tepki topladı.

 

 

Abdi Kesimal “literatürde böyle bir toplantı yok”

 

Osman Güdü’nün bazı basın organlarında çıkan açıklamasıyla ilgili görüşlerin aldığımız Ak Parti’li meclis üyesi Abdi Kesimal şunları söyledi  “Perşembe günü imar komisyon toplantısı bittikten sonra Teknik Başkan yardımcısı Çiğdem hanımın benden bir talebi oldu. Osman beyin talebi değil Çiğden hanımın talibi oldu “ şu planları çıkartsak” dedi. Bende dedim ki, yarın meclis bitiyor, daha bize gelmedi, gruptaki arkadaşlarımızın haberi yok “bir bilgilendirme yapsak” dedi. Olur dedim.

 

Cuma günü saat 11.00 de toplantıya gittim. STK’lar da dahil bir sürü insan vardı. Genel de bütün toplantılarda katılanların isimleri alınır, Osman beyde onu yaptı imzalarımızı aldı. “Genişletilmiş İmar Komisyonu Toplantısı” diye bir toplantı zaten literatürde yok. Kaldı ki, orada benden başka AkParti’li kimse gelmedi, toplantı bittikten sonra Hüsna hanım geldi.

 

Sonra Osman bey dedi ki, aşağı inelim komisyon toplantısı yapalım” dedi.

 

İndik Dragos planları için görüşmeler yaptık ve komisyon raporunu bağladık. Öbür konuda da dedim ki bir şey yapamayız, daha grubunda haberi yok” dedim.

 

Grubumuza gitti. Baktım grubumuza elle yazılmış üç CHP’linin imzasıyla Yazı İşleri Müdürü vasıtasıyla imzalı “İmar Komisyonu” raporu gönderdiler. Madem Osman beyin imzalattığı belge  “Genişletilmiş İmar Komisyonu Toplantısı” yerine geçiyor niye bana ikinci belge gönderiyorsun. Bende dedim ki, böyle bir şey olmaz en hafifiyle etik değil al geri götür dedim” dedi.

 

Kesimal “İmar Komisyon Toplantısında, bana ”arkadaş buna muhalif olacaksan da ol, ben bunu geçireceğim” dese yine geçer bir durum bulurum. Bizim dışımızda hazırlatıp bize emrivaki gibi dayatması son derece yanlış bir şey..

 

Madem o belge “İmar Komisyon Tutanağı” Rapor yerine geçiyor, o zaman ikinci belgeyi niye koyuyor.

Ben şimdi belediyeye dilekçe vereceğim, Büyükşehir’e intikalini sağlayacağım. Diyeceğim ki, bu imar komisyon raporu olmadan, toplantı yapılmadan yapılmış bir şeydir, bu dosyaya girsin ve görüşülürken o şekilde görüşülsün” diyeceğim.

 

“Osman bey cehalet örneği gösteriyor”

Bilgilendirme toplantısında Osman beyin  katılanların isimlerini almak isteğini belirten Kesimal “ bizde tamam dedik, bu her yerde böyledir, katılanları belirlemek için isimleri imzaları alınır”

Osman bey, Kartal belediye tarihinde “Genişletilmiş İmar Komisyonu Toplantısı” adı altında bir toplantı yapıldığını göstersin. Tamamen Osman beyin aldatmacası. CHP’li arkadaşlarda beni aradılar ve “Osman bey yanlış yapıyor” dediler.

 

İmar Komisyonu “rapor” yazar

Osman bey’in imza topladığı o tutanakta “Genişletilmiş İmar Komisyon Toplantısı Katılım Tutanağı” yazıyor.

“Biz “İmar Komisyon Raporu” hazırlıyoruz. Şimdi oraya çağrılan STK kuruluşları dahil bir sürü insanların isimleri var. Şimdi onların oyları geçerlimi orda ? Değil. Onların oylamasıyla mı yapıldı. Osman bey burada cehalet örneği gösteriyor. İmar Komisyonu 5 kişiden oluşur, o 5 kişinin salt çoğunluğuyla karar verilir. Orada toplantıya katılanların imzasının alınması da saçmalık. Biz bu konuda bırakın karar vermeyi, görüşme bile yapmadık konuştukça batıyor””

 

Meclis başkanı belgeyi “rapor” diye kabul ediyor

Kesimal “Bu anlaşılır bir durum değil, cehalettir de.  Bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar. Bu kadar tartışma olduktan sonra, meclis başkanı da yazılmış bir şey diye “rapor” diye kabul ediyor. Böyle şey olur mu..Komisyon toplantısının bir adabı olur. Toplantıya çağırırsın orda görüşürsün,  muhalefet olabilir, katılmayabilir, bulunmadı olabilir ama böyle bir şey yok. Ben 12-13 yıldır meclis üyeliği yapıyorum, İmar Komisyonu Başkanlığı yaptım üyelik yaptım, böyle bir şey vuku bulmadı.

 

Kesimal “İmar Komisyonu rapor’u olur, rapor yazar. Raporda denir ki, şu ada şu pafta veya şu planla ilgili toplantı yapılmış komisyon görüşü şöyledir denir ve altına imzalar atılır.

 

“Cehaletin dik alâsı”

Osman bey buna imar komisyonu raporu diyorsa, cehaletin dik alasıdır, mecliste oylanan rapor, Osman bey’in rapor dediği belgemidir. Eğer bu rapor mecliste oylandıysa  böyle olmaz, üstü yok altı yok, görüş yok. Bu rapor oylanmadıysa öbür raporun sahte olduğu ortaya çıkıyor. Maalesef bu belge mecliste oylandı.

 

Osman Güdü şunu açıklasın, mecliste oyladıkları rapor, Gösterdiği rapor mu, yoksa, komisyon dışında senin ayak üstü hazırladığın üç imzalı rapor mu hangisi.?

Kaldı ki, o üç imzalı raporda bile, oy birliğiyle mi, oy çokluğuyla mı yazılması lazım. Oda usulüne uygun değil, ben imza attım mı atmadım mı, orada bulundum mu bulunmadım mı belli değil. Yok öyle bir şey.  Eğer o belgeyi rapor kabul ediyorsa buna kargalar güler.

Burada neyin savunmasını yapıyor. Savundukça batıyor, bu kadar cehalet olmaz” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]