SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Güdü, Kartal meclisine ve halkına saygısızlık yapmıştır

Yayınlanma:
ABONE OL

Kesimal, Osman Güdü Kartal meclisine ve halkına saygısızlık yapmıştır

Kesimal, Çok merak ediyorum, İBB e hangi belgeyi “Komisyon Raporu” diye gönderilecek? Osman Güdü’nün basına verdiği belge gönderilirse İBB herhalde kahkaha ile gülecektir.

 

Osman Güdü kamuoyuna yanlış bilgi veriyor

Ak Partili Meclis Üyesi Abdi Kesimal, Kordonboyu imar planlarının 05.08.2011 Cuma günkü mecliste görüşülmesi ve alınan tartışmalı karar hakkında İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü’nün halkı yanlış bilgilendirdiğini dile getiren bir basın açıklaması yayınladı.

 

5.8.2011 CUMA günü Kartal Belediye Meclisinde Kordonboyu imar planları ile ilgili yapılan tartışma sonucu, basında çıkan haberlere karşılık Sn. Osman GÜDÜ nün yaptığı basın açıklamaları GERÇEĞE TAMAMEN AYKIRI dır.

Şöyleki;

1.Osman GÜDÜ basın açıklaması ile beraber imza fotokopisi olduğu belgeyi imar komisyonu raporu gibi göstermeye çalışmıştır.

Bu belge planlama müdürlüğünce CHP meclis üyeleri ve dışarıdan gelen bazı kişilere verilen informel bir bilgilendirme toplantısıdır. Mekanı da CHP grup toplantı odasıdır.

 

2. Bu bilgilendirme toplantısından sonra Osman GÜDÜ nün talebi üzerine imar komisyonu odasında toplantı yapılmıştır. O toplantıda Dragos planları görüşülmüş, imar komisyonu raporu hazırlanmış ve tarafımızdan imzalanmıştır. Kordonboyu imar planları ile ilgili bir imar komisyonu raporu hazırlanmamış ve imza edilmemiştir. Hatta müsvette bile kaleme alınmamıştır.

 

3. Osman GÜDÜ basına verdiği fotokopi belge için imar komisyonu raporu diyorsa ya bugüne kadar hiç imar komisyonu raporu görmemiş, yazmamış okumamış  – ki bu mümkün değil- ya da yaptığı yanlışın, vahim hatanın telaşı ile savunma yapmaya çalışmış ama ne yazık ki savundukça batmıştır.

 

4. Osman GÜDÜ madem o belgeyi imar komisyonu raporu olarak kabul ediyor, kişi isimleri ve imzaları dışında herhangi bir konu başlığı dosya numarası, sayısı, teklif bölümü, değerlendirme bölümü, görüş kısmı, rapor oybirliği mi, oy çokluğu mu muhalif görüş var mı yok mu neden belirtilmemiş ? Bu güne kadar Osman GÜDÜ nün kaleme aldığı raporlara hiç benzer tarafı var mı?

 

5. Şimdi şunu soruyorum, Cuma günü CHP oyları ile geçen Kordonboyu planları onay için Büyükşehir Belediyesine gönderilirken imar komisyonu raporu kısmında Osman GÜDÜ nün basına verdiği belge mi gönderilecek yoksa başka bir belge mi konacak ? Eğer fotokopi belgeyi gönderirse İBB buna kahkaha ile gülecektir.

Sanırım Osman GÜDÜ Kartal belediye yönetimin ve belediye başkanının ağır baskısı altında kalmış ve ne yapacağını şaşırmıştır.

 

6. Kordonboyu planları 1 Ağustos Pazartesi günü meclis gündemine ilave edilmiş ve imar komisyonuna havale edilmiştir. Ancak imar komisyonu olarak 2 kere toplantı yapmamıza rağmen Osman GÜDÜ hiç bu konudan bahsetmemiş ve görüşmeye açmamıştır. Konuyu Perşembe günü yapılan imar komisyonu toplantısının bitiminden sonra Teknik Başkan Yardımcısı bizden Kordonboyu planlarını görüşme ricasında bulunmuş ve sözü edilen bilgilendirme toplantısı Planlama Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

 

7. İmar Komisyonunda yıllarca uygulanan yöntem şöyledir. İmar komisyonu çoğunluk ile toplanır. Kendine ait bir de odası vardır. Dosya görüşmeye açılır, konu hakkında planlama müdürlüğü yetkilileri bilgi verir, gerekirse vatandaş dinlenir, STK dan bilgi sahipleri veya uzmanlar görüş belirtirler, akabinde yalnızca imar komisyonu üyeleri ( CHP 3 kişi AK PARTİ 2 kişi ) bir araya gelirler uzlaşma olursa oybirliği , değilse oy çokluğu ile varsa muhalefet şerhi de yazılır  ve rapor imzalanır Meclise takdim edilir ve karar alınır.

 

Hal böyle iken Kartal Kordonboyu imar planları bir bölge planları olmasına rağmen hiç imar komisyonu toplantısı yapılmadan bir oldu bitti ye getirilerek meclisten CHP nin oyları ile geçmiştir ama hukuken mesnedi yoktur çünkü  5393 sayılı Belediye Kanunun 21 maddesi gereği imar konuları imar komisyonunda görüşülmeden karara bağlanamamaktadır.

 

İşin üzücü tarafı demokrat olduğunu iddia eden ayrıca gazeteci kimliği olduğunu söyleyen Osman GÜDÜ nün bu duruma alet olmasıdır.

Şunu da Osman GÜDÜ ye sormak lazım Kordonboyu planları için yarım saat ayırmayan anlayış, neden Dragos planlarını 3-4 ay bekletti komisyondan oybirliği ile çıkan rapor meclisten geri çekildi tekrar sunuldu tekrar çekildi. Bu planların hiç mi önemi yok , size göre Kartal Merkez Kordonboyu planları bu kadar mı değersiz ve önemsiz ya da Kartal Belediye Meclisinin incelemesi ve onaylamasının hiç mi değeri yok ? Yoksa idareden , Belediye Başkanından ne gelirse evet anlayışının bir ürünü müdür ?

 

Sn Osman GÜDÜ cesareti varsa bir başka imar komisyonu raporunu ( mesela dragos planları örnek olarak) da basına verdiği belgenin yanına koysun kamuoyu hangisi doğru hangisi değil hangisi yanıltma anlasın, Kartal halkı aydınlansın.

 

Osman GÜDÜ benim imzamı yayınlamakla ne yapmak istiyor, ben o toplantıda bulunmadım demiyorum ki ama o toplantı anlattığım gibi bilgilendirme toplantısı madem imar komisyonu raporu diye o kağıdı kastediyor benim konu ile ilgili görüşüm niye yok hangi yönde oy kullandım kabul mu ret mi muhalif oldum mu niye yok ÇÜNKÜ bu belge bir imar komisyonu raporu değil de ondan.

Belediye arşivlerini tarasınlar bu güne kadar böyle bir belge ile imar planı meclise sunulmuş mudur?

 

Bu kağıdı imar komisyonu raporu diye sunan Osman GÜDÜ Kartal Belediye Meclisine ve Kartal Halkına saygısızlık yapmıştır.

 

Osman GÜDÜ basında çıkan haberlere ASILSIZ ve YALAN demiştir oysa durum ayan beyan ortada lafı hiç eğip bükmeden belli ki bu kullandığı kelimeler kendi yaptığı şeylerdir.

 

Beni AK PARTİ yi konu üzerinden siyaset yapmakla suçlamaktadır. Bu Osman GÜDÜ nün savunmak için başka bir malzemesi olmadığı anlamına gelmektedir.

 

Kartal Halkına saygı ile duyuruyorum.

Abdi KESİMAL

14 Ağustos 2011

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]