Dünyanın en büyük yolcu gemisi boğaza demir attı

Yayın: 11:33 - 15.08.2011
Güncelleme: 11:33 - 15.08.2011

Yaklaşık 1 milyar dolara malolan Freedom of the Seans İstanbul’a geldi ve İstanbul Boğazın serin sularına demir attı. Galata Rıhtımına zorlukla yanaşan dev yolcu Gemisi’nin içinde dev sinema salonları dan anfi tiyatro, yüzme havuzlarından tırmanış duvarına, buz pistine kadar her türlü lüks ortam mevcut.

Dev Geminin güvertesinde 3 büyük havuz ve agunpark bulunuyor. Üzerinde sörf yapmak için suni dalga üretebilen bir havuzu,135 metre uzunluğunda bir alışveriş merkezi, bir kaya tırmanma duvarı ve buz  patenti bulunan gemi, Norveç grubu Aker Yards’ın Fillandiya’daki tersanelerinde inşa edildi.

REKORLAR KİTABINA GEÇTİ

Dünya nın En Büyük Yolcu Gemisi  olarak Guinness rekorlar kitabına girdi. 6300 Yolcu kapasiteli geminin uzunluğu340 metre. Genişliği56 metre.Yüksekliği72 metre. 1. 300 Mürettebat’tı bulunan geminin içinde ayrıca tam teşekküllü bir hastane, Ameliyathane, haberleşme merkezleri ve üç binden fazla BALKONLU Kamara bulunduğu belirtildi.

Bu arada iki dev yolcu Gemisinin da Galata Rıhtımına yanaştığı gözlemlendi. Yani bir yerde İstanbul’a çok büyük bir TURİST akını başladı.

 

Fethi Satıcı

Exit mobile version