SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kordonboyuna gökdelen yapmak doğru değil!.

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Titanik Otel’de düzenlemiş olduğu Basın Toplantısında önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Basın Toplantısı sonrasında içilen çaylar eşliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, “Değerli basın mensupları sizlerle uzun bir zamandır bir araya gelemedik.

Belki münferit olarak burada hazır bulunan arkadaşlarla tek tek görüştüğümüz de olmuştur. Ne var ki yerel basınla bir araya gelme fırsatımız olmadı, seçimden sonra. Bu vesileyle de bir araya gelmiş oluyoruz. 12 Haziran’da yaşamış olduğumuz genel seçim sürecini sizlerde yaşamış oldunuz. Bu vesileyle Kartal’da çıkan sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  2007 genel seçimlerinde, Kartal’da almış olduğumuz oy 86 bin ve yüzde 41. 80 di, oran olarak” hatırlatması yaptı.

“KARTAL DA OYUMUZ ARTI, DAHA DA ARTACAK”

Yıldız, şöyle devam etti: “ Samandıra’yı da dahil ettiğimiz zaman 110 bindi. Ama Samandıra Kartal’dan ayrıldığı zaman bizim Kartal’da almış olduğumuz oy 86 bin. Tabii 2011 genel seçimlerinde 123 bin 300. Yani 37-  38 bin bir OY artışı gerçekleşti. Kartal’da alınan sonuçlardan dolayı son derece mutluyuz.

Kartal’daki sonuçlara baktığımız zaman, 20009 alınan sonuçların üzerinde de 30 bin bir OY farkı var. Buna istinaden Cumhuriyet Halk Partisine baktığımız zaman 2009 alınan OY oranının rakamsal olarak daha altında çıkan bir sonuç var. Seçimler geride kaldı ama bu seçimde de gerçekten organize bir çalışma oldu. Şu anda yönetimde olmayan bütün arkadaşlarımız seçim çalışmalarımıza katıldılar. Çalışmalarımıza erken başlamanın semeresini sonuçların açıklanmasında gördük. Bu manada da mutluyuz” ifadesini kullandı.

YILDIZ:“CHP KAN VE OY KAYBEDİYOR”

Ak Partinin Kartal’da oylarının artmasında CHP’li Kartal belediyesinin katkısı olduğuna vurgu yapan AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, “ Tabii Kartal’da şu ana kadar yapılan çalışmalar, bu çıkan sonuçta belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerin ciddi manada etkisi var. Çünkü belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerin halk tarafından benimsenmemesi, kabul edilmemesi ve Halkın Beklediği hizmetlerin Halka Gitmemesi Cumhuriyet Halk Partisinin Kartal’da OY Kaybına ciddi manada etkisi olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin olduğu ilçede Ana Muhalefet Partisinin oylarında bir düşme oluyor. Bu vesileyle şunu da hatırlatmak istiyorum bütün İstanbul genelinde, 39 ilçe içerisinde, halk partisi olan ilçelerin içerisinde AK Parti birinci sırada, şu anda. Kartal olarak çünkü 13 ilçe içersinde yapılan değerlendirmeler de ikinci parti ile kendi arasındaki en fazla farkı açan ilçe KARTAL ilçesi oldu.

Yani CHP Kartal’da OY Kaybetmeye başladı.

İstanbul genelinde, şu anda belediyesi CHP’de olan ilçeler içersinde de Kartal AK Parti Teşkilatı da kendi üzerine düşen sorumluluğu çok iyi bir şekilde yerine getirerek bu başarıyı elde etmiş olduk. Önümüzdeki süreç te de aynı çalışmalara devam ederek İnşallah önümüzdeki süreçte gerçekleşecek seçimlerde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü CHP sürekli KAN Kaybetmeye başladı” yorumunu yaptı.

“RAMAZAN DA ALKOL ALINIYOR”

Yıldız, “Kartal’da yapılan hizmetleri sizlerde takip ediyorsunuz. Kartal’da yapılan hizmetlerle ilgili ve özellikle Hamam Sokaktan, şu anda bize ciddi manada şikayetler geliyor.

Vatandaş bu konuyla ilgili bize müracaatlarda bulunuyor ve “Bir tarafta camii çıkıyoruz diğer tarafta bir cami çıkıyoruz. Yani halkın Kullanması gereken o caddeler o sokaklar bir başkalarına parsellenmiş. Hem sokakta yürümekle ilgili sıkıntı çekiyoruz, güçlük çekiyoruz. Aynı zamanda Ramazan ayında ve karşımızda alkol içiliyor. Bu vesileyle de insanlara daha saygılı olunmalı ve belediye üzerine düşen bu görevi daha iyi bir şekilde yerine getirmesi lazım. Hiç olmasa Ramazan’da bunlara müsaade edilmemesi lazım, diye vatandaşlardan ciddi mana da bununla ilgili tepkiler oluşuyor.

“ADA TESİLERİN KİRASINI KARTAL HALKI ÖDÜYOR”

Yine Kartal Belediyesi’nin 1.5 yıl önce kiralayıp en son bu sene faaliyete geçirmiş olduğu Adalar’daki Tesisle ilgili vatandaşın yine fiyat konusunda ciddi eleştirileri var.

Daha önceden vatandaşı denizle buluşturup, vatandaşın orada eğlenmesini sağlayacak ve şehir dışına gitmeden tatil yapma imkânı verme düşüncesiyle burasını kiraladığını iddia eden bir Belediye Yönetimi şimdi vatandaşımızdan gelen fiyat konusunda ki bu eleştiriler karşılığında bir başka kuruluşların fiyatlarını kendilerine emsal gösteriyor.

Bu doğru bir şey değil neticede bu bir kamu kurumu. Kartal’lının parasının harcanıp Ada Tesislerinin kirası ödeniyor sa, bir başkasıyla burayı mukayese yapması mümkün değil. Zaten bu Tesislerin kirasını Kartal Halkı ödüyor.

Kartal halkı ödediği için bundan daha iyi istifade edebilmesi adına buradaki fiyatların aşağıya çekilmesi lazım.

“BİNALARLA İLGİLİ TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

2.5 yıl geçtiği halde, şu anda bitmek üzere olan ve bizim dönemimizde yapımına başlanılan binaların hiç birisi faaliyete geçmedi. Bilakis bu binalarla ilgili halen tartışmalar devam ediyor bu binaların bitirilmesiyle ilgili çekilen krediler ve bitirilmesiyle ilgili meclisten alınmış olan kararlar ve buna istinaden daha önce ki yapılmıştan müteahhitten alınan paralar alınmış olmasına rağmen hiçbir tesis şu anda faaliyete geçmedi.

Kentsel yenileme planları engellenmemeli!

Hiçbir mahalle’de mahalle sakinleri bu tesislerden şu anda istifade edemiyor. Her gittiğimiz yerde vatandaş bunu dile getiriyor. Bir başka önemli konu Kartal’ın geleceğini şekillendirecek hem sosyo-ekonomik olarak hem istihkam olarak hem görsel olarak Anadolu yakasında Kartal’ı öne çıkaracak işte bir özel proje alanı ile ilgili proje açılmış olan bir DAVA neticesinde yürütmeyi durdurma kararı veriliyor.

İtiraz sonucu Kartal halkı mülkünü değerlendiremiyor.

Yürütme kararı neticesinde, bu bölgede yıllarca imara açılmasını bekleyen vatandaşlarımız kendi mülklerini değerlendiremiyor.

Kordonboyuna 80- 100 katlı binalar doğru değil!.

Yine Kartal’ın GÜNEY Planları içersinde bilindiği gibi yine Kordon Boyunda belki çok farklı, belki 80 ve 100 katlı binaların olabileceği bir plan apar topar bir şekilde meclisten geçirilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderiliyor. Buna baktığımız zaman Kartal’da 9 Palmiye Kartal ile denizin arasına girmiş, görsel olarak denizi görmeyi engellemiş.

Şu anda İmara açılmış olan alan eski Eczacıbaşı okulunun olduğu yer(Ekolojik Pazar alanı) ve belediye binasının yanındaki Blok binaların olduğu yer belki 80 katlı,100 katlı binalarla yine Kartal ile denizin arasına girecek çok katlı binalar oluşacak. Bunlara şehircilik açısından baktığımız zaman doğru şeyler değil” dedi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]