SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal merkezinde demiryolu için viyadük!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız’dan istasyon müjdesi

Ulaştırma Bakanlığının demiryolu yenileme programında yer alan çalışmalar kapsamında Kartal’ın merkezini adeta bölen demiryoluna viyadük çözümü düşünüldü.

Maarif camii yanına tren istasyonu!

Mevcut tren istasyonu Maarif caminin oraya alınacak. Maarif camiinin bulunduğu noktadan kilisenin bulunduğu yaklaşık 225 metrelik mesafeye viyadük şeklinde demiryolu geçidi yapılması planlandığı belirtildi.

Mart 2012 de kazma vurulacak!

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Kartal için çok önemli olan bu projenin 2012 Mart ayında başlayıp 2014 yılında biteceğini belirterek, “ Kartal’ı ikiye bölen, Kartal’ın gelişmesini engelleyen, Kartal’daki esnafın iş yapmasını engelleyen, Kartal halkının Maltepe ve Pendik’e alış verişe gitmesine vesile olan demir yoluyla ilgili yaptığımız çalışmalar olumlu netice verdi.

Projeler kesinleşti

Maarif Hazretleri Camii’nin karşısına ve Neyzen Tevfik Heykelinin bulunduğu alanın225 metreuzunluğundaki bölüme Tren İstasyonu inşa edilmeye başlanılacak. Yani Banliyö Trenleri ile seyahat eden vatandaşlarımız Kartal Şehir Stadına çok kolay bir şekilde ulaşacağı gibi Kartal Belediyesine de ulaşımları daha da kolaylaşacak.

Kilisenin olduğu alana kadar ve 225 metrelik Viyadük üstünden Tren geçecek. Daha sonra Hacı oğlunun yanındaki Kartal baba alt geçidine endeksli 100 metrelik yeni bir Viyadük şeklinde ikinci Viyadük yapılacak. Kartal’ın Kuzeyi ile Güney’i bir birine bağlanacak. Tabiî ki vatandaş daha rahat bir yaya geçişi yapacak, orda ki ulaşım imkânları daha da kolaylaşacak. Yani bir yerde bizim girişimlerimiz noktasında Kartal  nefes alabileceği, rahat edebileceği bir imkana kavuşacak. Kartal’a inşa edilecek yeni Tren İstasyonu ile ilgili projeler kesinleşti. Bu konu ile ilgili her hangi bir sıkıntı yok” dedi.

Yıldız, kısa bir süre sonra ilgili İstasyonun inşa çalışmalarının başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]