SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’li belediyelerden Somali’ye yardım!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kılıçtaroğlu’nun Somali ziyaretine destek amacıyla belediyeler organize yardım çalışması yaptılar.

Bayramda Somali’yi ziyaret edecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun beraberinde götüreceği gıda malzemelerine katkı amacı ile İstanbul’da bulunan 12 CHP’li belediyenin hazırladığı 75 ton gıda malzemesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul milletvekilleri ve kampanyayı yürüten belediye başkanlarının katıldığı törenle Kızılay yetkililerine teslim edildi.

 

75 TON YARDIM MALZEMESİ KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ

Yardım kampanyasının koordinatörlüğünü üstlenen Kadıköy Belediye Başkanlığında yapılan teslim töreninde ev sahibi olarak konuşan Başkan Selami Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçip Kızılay ile işbirliği yaparak kısa sürede yardım malzemelerini topladıklarını belirterek, Kızılay ve CHP’li belediyelere teşekkür etti.

Kızılay Kadıköy Şube Müdürü Şeref Ekşi de Birleşmiş Milletlerin, Afrika Kıtası ve Somali’yi “kıtlık bölgesi” ilan ettiğini hatırlatarak, uzanan yardım ellerinin insanlık için önemli olduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin topladığı yardım malzemelerinin 75 tonu bulduğunu ve bunların kısa sürede yola çıkarılarak ihtiyaç sahiplerine Kızılay eliyle ulaştırılacağını kaydeden Ekşi, CHP’li belediyelere ve yardım kampanyasına katılan vatandaşlara teşekkür etti.

 

Toprak “Bu projenin sahibi CHP’dir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da CHP olarak dünyanın bu özel coğrafyasında yaşanan drama sessiz kalmadıklarını belirterek Somali’ye dost eli uzattıklarını belirtti. Toprak şunları söyledi:

“Yardımlarımızı Kızılay aracılığıyla gönderiyoruz. Kızılay’ın başarılı geçmişi ortada, böyle bir yardımı Kızılay ile yapmanın altını özellikle çizmek istiyorum. Bu projenin ilk sahibi CHP’dir. Bu projeyi örnek alan iktidar partisine de teşekkür ediyorum. Önemli olan yardım elinin uzatılmasıdır. Yardımlarımız devam edecek. Bu ilk paketlerin tesliminden sonra da Somali’ye gıda malzemesi göndereceğiz. Ama asıl önemli olan yaşam hakları ortadan kalkma tehlikesinde olan Somali Halkına ve bölgeye Birleşmiş Milletlerin el uzatması, burada kalıcı barışı sağlamasıdır. Bu projeye destek veren Kızılay’a, Belediye Başkanlarımıza ve projenin koordinatörlüğünü başarıyla gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından ilk paketi sembolik olarak Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Şeref Ekşi’ye teslim eden Toprak, CHP’li belediyeler ve milletvekilleri toplu fotoğraf çekildiler.

 

Teslim törenine, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, milletvekilleri Nur Serter, İhsan Özkes, Kadir Öğüt, Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Sedef Küçük ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sarıyer  Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kadıköy Belediyesi Mahalle Gönüllü Başkanları, Kadıköy Kızılay Kadın Kolları Başkanı Neşe Canyurt da katıldı.

 

Kızılay’ın belirlediği standartlara göre hazırlanan gıda paketlerinde pirinç, toz şeker, un, makarna, bulgur, mercimek, buğday, tuz ve sıvı yağ bulunuyor.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]