SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Torlak; AKP’nin En Yumuşak Milletvekili Bunu Söylerse Diğerleri Ne Söylemez

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak; “AKP’nin En Yumuşak Milletvekili Bunu Söylerse Diğerlerini Siz Düşünün” Dedi.

Kartal Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe yöneticileri, 27 Ağustos 2009 Perşembe akşamı iftar sonrası, MHP İstanbul Milletvekili D.Ali Torlak ile birlikte Kartal’da çay içmek için bir araya geldiler.

Kartal MHP İlçe Başkanı Şenol Yondemir ve yeni yönetime kongre sonrası başarılar dileyen Torlak, Basın Komisyonu Başkanı Necdet Türküzel’in de sorularını yanıtladı.

N.Türküzel: Başbakan’ın önce Kürt açılımı diye adlandırıp, daha sonra tepki çekeceğini anlayıp, adını Demokratik olarak değiştirdiği fakat içeriğini nedendir bilinmez, bir türlü halka net olarak açıklayamadığı açılımı birde siz değerlendirirmisiniz?

A.Torlak: Kürt açılımı diye Türk halkına yutturulmaya çalışılan açılım, Türkiye Cumhuriyetinin temellerine konulmuş bir dinamittir. Siz Demokratikleşme diyerek Pkk ile masaya oturmaya, Kürtçeyi 2. anadil yapmaya, Türkiye sınırları içinde otonom bir yapı oluşturacak sistem getirmeye kalkarsanız, Türkiye’nin birçok bölümünde alt kimliği farklı olan vatandaşlarımızda haklı olarak bizim ne farkımız var diyerek aynı taleplerde bulunabilirler. AKP Maalesef böyle bir oluşumun içine girerek gerçek misyonunu ortaya koymuştur.  Iraktan çekilme planları yürüten ABD’ nin, Türkiye’yi buradaki bataklığa çekerek, jandarma görevi yapması taktiğini uygulama görevi de, Recep Tayip Erdoğan başkanlığında AKP tarafından yürütülmektedir. Bu sebepledir ki Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırımı yapmadan, Üniter devlet yapısını savunan Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli, Tüm vatandaşlarımızı Türk Bayrağı altında toplanmaya çağırmış ve böyle bir oyuna gelmemeleri için uyarmıştır.

Bizim MHP olarak güney doğuda yapılacak okul,  hastane, yol, fabrika, İstihdam, iş, Üniversite gibi Demokratik yaklaşımlara zaten itirazımız hiçbir zaman olamaz. Fakat bunların yapmak istedikleri çok farlı şeyler, daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine yönelik fikirler olduğundan, bugün net bir açılım ortaya getiremedikleri gibi, karşılarında tek engel olarak gördükleri MHP’yi de yalanları ve iftiraları ile karalamaktan çekinmemektedirler.

N.Türküzel: AKP’li Bekir Bozdağ’ın Devlet Bahçeli’ye yönelik “Uluma” sözü MHP’li olsun veya olmasın halk arasında çok tepki aldı ve tam bir terbiyesizlik olarak yorumlandı. Sizce Bozdağ’ın amacı neydi.

A.Torlak: AKP’ olarak çok yanlış bir işe girdiklerinin aslında kendileri de farkındalar. Fakat durum öyle bir hal almıştır ki, bu işin geri dönüşü yoktur. Demokratik açılım denen olayı halkada bir türlü anlatamadıklarından sağa sola saldırmaya başlamışlar ve bu saldırıları da hakaret seviyesine getirmişlerdir.

Bekir Bozdağ’ın bu açıklaması haddini çok aşan ve halkımızın dediği gibi çok terbiyesizce bir açıklamadır. Devlet bey bu gibi kişileri muhatap almadığı gibi, bilinen saygın devlet adamlığı çerçevesinde cevap verme ihtiyacı bile duymamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, sözde demokratik açılımda elbette taraftır, ama bu tür provokasyonlar ile kimse bizi sokağa dökemez. AKP’nin YUMUŞAK milletvekilinden bu tür kelimeler çıkıyorsa sert olanları bir de siz düşünün.

mhp-alt

Gecenin geç saatlerine kadar neşeli bir ortamda geçen çay sohbeti, İlçe Başkanı Şenol Yondemir’in Halkımızı, AKP’nin oyunlarına gelmemek için uyanık olmaya, aynı zamanda provokasyolara da dikkat etme uyarılarını içeren konuşması ile son buldu.

Kartal MHP İlçe Başkanlığının, Türkiye Haritası içine yazılan Herkes = Türkiye Pankartı da Kartal halkı içinde çok olumlu tepkiler aldı.

Haber: Necdet Türküzel

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]