Uluslararası İstanbul Mini Golf Turnuvası sona erdi

Yayın: 10:58 - 16.09.2011
Güncelleme: 10:58 - 16.09.2011

Dünya Mini Golf Federasyonu’na bağlı üye ülke sporcularının yarıştığı, Uluslararası İstanbul Mini Golf Turnuvası, düzenlenen madalya töreni ile sona erdi.
Türkiye’nin ilk defa ev sahipliği yaptığı, turnuvada Almanya Takımı birinci olurken, Türk Milli Takımı’ndan genç erkekler ve genç bayanlar birinciliği elde etti. Genç erkek ve bayanların bu başarısından dolayı Dünya Mini Golf Federasyonu, önümüzdeki yıl uluslararası turnuvaya katılmaları için genç takıma Bin Euro ödül verdi.

Yaklaşık 3 ay önce Ümraniye Meydan AVM’de kurulan, İstanbul’un uluslararası turnuva standardına sahip mini golf tesisi kapsamında oluşturulan Türk Milli Takımı kısa sürede, yoğun çalışmaları sonucu turnuvaya katılma hakkı elde etti.

Bireysel yarışmalarda önemli dereceler elde eden Türk sporcuların ortak görüşü ise, kısa süre önce tanıştıkları mini golfte başarı elde etmelerinin kendilerini motive ettiği yönünde oldu. Türk Milli Takımı’nın en ilgi çeken özelliği ise, 9 Yaşındaki Emre Doğa Güzelordu ile annesi Seyhan Güzelordu’nun aynı takımda yer alması idi. Kısa süre önce mini golf ile tanışan anne-oğul Türk Milli Takımı seçmelerinde dikkat çeken başarıları ile takımın yıldızı oldular.
Yabancı konukların da ilgisini çeken ikili, turnuvada dereceye girerek madalya almaya hak kazandılar.

Mini golf spor’unun yaygınlaşması için çalışıyoruz

Tesis işletmeciliğini yürüten ve aynı zamanda Dünya Mini Golf Federasyonu Türkiye temsilcisi olan Ebru Atalay, Türkiye’ye uluslararası bir turnuva kazandırmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Tesisi kurarken amacımızı, mini golf sporunu Türk halkına tanıtmak ve uluslararası bir turnuva düzenlemekti. Tesisin açıldığı ilk günden itibaren, yoğun bir ilgi ile karşılandık ve başarı ile sonuçlandırdığımız uluslararası turnuvayı geride bıraktık. Bundan sonraki hedefimiz, 7’den 70’e her kesimin sporu olan mini golf sporunun daha geniş kitlelere tanıtılması.”

 

CİHAN

Exit mobile version