Hidayet Türkoğlu hakemlik yaptı, minikler coştu

Yayın: 14:51 - 24.09.2011
Güncelleme: 14:51 - 24.09.2011

Çarşamba günü ABD’ye gidecek olan NBA’deki başarılı oyuncu Hidayet Türkoğlu, Ümraniye’deki kendi tesisi Athletic Performance Center’da minik basketbol severlerle birlikte kış eğitim dönemine start verdi.
Geleceğin yıldızları diye adlandırdığı miniklere hakemlik yapan Hidayet Türkoğlu, “Bilinçli bir eğitim programıyla yetenekli gençleri Türk milli basketboluna kazandırmak ve onlarla birlikte başarılara imza atmak hedefimiz. Amerika’dan ve fırsat buldukça da Türkiye’ye gelerek, olimpik basket takımımızın ilk sporcularıyla yakın temas halinde olacağım.” dedi.

Hidayet Türkoğlu kendi adını taşıyan basketbol ve yüzme okullarının kış sezonu açılışında tüm öğrencileriyle birlikte oldu. Aynı zamanda kulüp takımı olimpik basket içinde 1996 – 2001 doğumlu minik sporcular içinden genç yetenekli oyuncuların seçmeleri devam ediyor.

Ümraniye’de çok merkezi bir lokasyonda Türkiye standartlarının çok üzerinde bir tesis inşa ederek kendi salonunda genç sporculara eğitim veren Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları’nda 6 – 16 yaş arasındaki gruplar maksimum 20 kişiden oluşuyor.

Haftasonları 1 saat 15 dakika süren idmanlarda spor okulu öğrencilerinden başarılı olanlarda Basketbol Erkekler Alt Yapı liglerinde Olimpik Basket adıyla yıldız, küçük ve minikler kategorilerinde maç tecrübesi yaşayacaklar.
Hafta sonu 1996 – 1998 doğumlular için saat 17.00’de, 1999 – 2001 doğumlular içinde 17.45’te yapılacak seçmeler sonucunda da Olimpik Basket Spor Kulübü’nün Yıldız ve Küçük takımlarıyla İstanbul Alt Yapı liglerinde boy gösterecekler.

 

CİHAN

Exit mobile version