SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Musıki Derneğinden Seda Gülbeyaz’lı start!

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu yakasının konservatuvar niteliğindeki dev kuruluşu Kartal Musiki Derneği, 2011- 2012 eğitim yılına, tanınmış sanatçıların katılımıyla dernek salonunda 29 Eylül saat 19.00 da start veriyor.

Kartal Musıki Derneği Başkanı Dr.ARİF ŞANLI programla ilgili verdiği bilgiye göre; ” Derneğimizin muhteşem açılışında, kokteyl sonrası fasıl icra heyetimizin vereceği mini bir konserin ardından Türk sanat müziğimizin ve TRT’nin seçkin seslerinden sayın Seda Gülbeyaz  güzel sesi ve yorumuyla izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Bünyesindeki klasik Türk müziği icra heyeti, bayanlar korosu, gençlik korosu, Türk halk müziği korosu ve fasıl icra heyeti ile gençlik korosunu barındıran Kartal Musiki Derneği”nde aynı zamanda ud, keman, kanun, ney, piyano, gitar, bağlama ve pek çok enstrümanın eğitimi de veriliyor.

Türk sanat müziğinin ihyası ve gelecek kuşaklara bozulmaksızın aktarılmasını kendisinin varoluş misyonu olarak gören Kartal Musiki Derneği”nde kursiyerler nota, solfej, usul, makam, repertuar, beste teknikleri, nefes ve şan dersleri ile iki yıl sonunda sertifikalarını alabiliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz, Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucu, “USTA ÖĞRETİCİ” belgesi verilerek, Halk Eğitimlerde ve diğer kuruluşlarda  “ÖĞRETMEN” sıfatıyla ücretli dersler vermekte ve müzikle ilgili kuruluş ve okullarda görev alabilmektedir.

Geçen yıl şefimiz sayın Dr. Arif ŞANLI yönetiminde değerli saz sanatçılarımız ve üstatlar eşliğinde “Kaynaktan Pınara” seri konserleri ve “Bahar” konserlerinin yanı sıra bayanlar korosunun konserleri ile, genç yeteneklerin ortaya çıkarıldığı yarışma sonrası “genç sesler konser”i ve duayen bestecilerimizden sayın Amir Ateş ve sayın Rıdvan Tandoğan onuruna verilen resital konserlerle kubbede hoş bir seda bıraktı. Ülkemizin müstesna sanatçılarımızdan sayın Melihat GÜLSES ve sayın Bekir ÜNLÜATAER ve Sadun AKSÜT de değerli solist sanatçılarımızla birlikte sahne aldılar.

Bu yıl ise yaşayan duayen bestekarlarımızdan sayın Erol SAYAN”ın onuruna verilecek yeni bestelerinden oluşan konserin yanı sıra, büyük bestekarlarımıza vefa örneği olarak, 1970-80li yılların dillerden düşmeyen, 45 lik plakların ve assolistlerin repertuarını oluşturan şarkıların bestekarı YUSUF NALKESEN anısına dev bir prodüksiyona da imza atılacak.

Ayrıca yine periyodik konserlerimiz ile birlikte yarının ses sanatçılarını bulup ortaya çıkaran genç sesler yarışması ve konseri de bu yılki Türk sanat müziği etkinliklerimiz arasında yerini alacak.

Dernek salonumuzda oda konserleri, saz resitalleri, fasıl ve sıra geceleri, panel ve konferanslar, sanatçı sohbetleri ile, musıkimizin farklı boyutları  siz musıki severlere tanıtılacak” dedi.

 

(ADRES: Kartal Musiki Derneği, Kordonboyu mh. Tekel cd. Atalar viyadük altı, DAP yapı karşısı- Rahmanlar/KARTAL)

İlgili Haberler

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]