Okullar memura emanet

Yayın: 15:08 - 29.09.2011
Güncelleme: 15:08 - 29.09.2011

Milli Eğitimde Bakanlığında “rotasyon” uygulayan bakanlık, müdür yardımcıları değiştiriyor.

Geçen yıl ilçe milli eğitim müdürleri  ve okul müdürleri değişti. Şimdi de müdür muavinleri ve baş muavinler yer değiştirecek.

 

Rotasyon nedir? Milli Eğitim uygulamasına göre rotasyon a okulundan b okulunda e okulundan c okunla geçmek demektir.  Ya da daha anlaşılır bir ifadeyle rotasyona tabi tutulanlar bir puan kriter ile puanlanır. Bu puana göre öğretmen sıraya girer.

Açık okullar, ilan edilip rotasyona tabi öğretmenden tercih yapılması istenir.

Bu arada puan öncesi istenilen kişiye takdir teşekkür verme, okul tip ve türlerini değiştirme gibi işlemler gerçekleştirilir. Hatta bizimkiler ön sıralara geçsin diye müracaat gün ve tarihleri ertelenir.

 

Ertelenir ki adamı olan, diğerlerinin puanını ve tercihini öğrenip, yeniden tercih yapsın.

Bir kısım okullar sistemde boş gösterilmez. Okul boş olur, siz giremezsininiz. Puanınız vardır, işleyemezsiniz. Bahane ise sistemdedir. Nasılsa kimse sistemi görmüyor. Ya da biri çıkıp bu sistemin yedeği yok mu? Sistemimizin alt yapısı neden bu kadar zayıf demez/diyemez.

 

“Rotasyon gerekliydi, problemler ise halledilir” görüşü yayılmıştır bir kere.

Rotasyon gerekli mi?  Atatürk Lisesi müdürünün Fatih lisesine, Fatih Lisesi Müdürünün Atatürk Lisesine gitmesi rotasyon mudur? Bize göre rotasyon: Kurtköy’de stajyer olarak öğretmenliğe başlayan Ayşe Öğretmenin, Pendik’te öğretmen. Maltepe’de müdür yardımcısı, Kadıköy’de müdür başyardımcısı, Kartal’da şube müdürü, Ümraniye’de ilçe Milli Eğitim müdürü olmasıdır. Rotasyon: stajyer olarak Kurtköy’de göreve başlayan öğretmenin, yükselerek en tepeye çıkıp, emekli olmasıdır. Bugün yapılan mevcut müdürler arası değişim, rotasyon değil olsa olsa basit bir değiş tokuştur.

 

Tüm bunlar varsayım mı? Tüm bunlar birer hayal ürünü mü? Okullarda müdür değişti. Müdür baş muavini değişti. Müdür yardımcısı değişti. Okulu kim tanıyor? Okulun geldisini, çıktısını kim biliyor? Evrak nerede? Kime ne borç var? Kimden ne alacağız? Kapı kırıldığında, çatı aktığında kime yaptıracağız? Tüm bu soruların cevabı bilse bilse memur bilir. Tabii okulunuzda memur varsa

 

Müdür baş muavini ve müdür yardımcısı değişeceği bu günlerde okulda her hangi bir işiniz elinizi biraz çabuk tutmanızı tavsiye ederim.

Ne olur ne olmaz

Mustafa Telli

Mustafa Telli
Exit mobile version