SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

TÜRKİYE’NİN İLK “YANIK TEDAVİ HASTANESİ”Nİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul İl Özel İdaresi’nin 5.5 Trilyon harcayarak yaptırdığı Kartal Yanık Tedavi Hastanesi hizmete girdi. 7872 m2 alana yapılan ve yanık tedavisinde Türkiye’nin ilk hastanesi olan Kartal Yanık Tedavi Hastanesi, özellikle yanık sorunlarının çok yaşandığı ve sanayi alanı olan Marmara Bölgesi’nde büyük bir eksiği giderecek.

Yanık Tedavi Hastanesi’nde 16 Ağır Yanık Bakım Odası, 6 Yoğun Bakım Ünitesi ve 2 Ameliyathane bulunuyor. 3 katlı ve 68 araçlık otoparkı bulunan Yanık Tedavi Hastanesi’ne ayrıca 4 ambulans aracı için özel bir otoparkta dizayn edildi.

Hiperbarik Oksijen Tedavisinin uygulanabildiği hastanenin en önemli özelliklerinden biri de hastaya tıbbi müdahale devam ederken, hasta yakınları ile hastanın göz temasının kesilmiyor oluşu. Bu mimari özelliğin yanı sıra bir çok “ilk”in sunulduğu Yanık Tedavi Hastanesi hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya şunları söyledi:

“İstanbul ve Marmara bölgesinin sanayi olarak Türkiye’nin en yoğun bölgelerinden birisi olması sebebiyle, İstanbul için çok acil ve çok ciddi olarak bir yanık hastanesi ihtiyacı vardı. İl Sağlık Müdürlüğü bu durumu bizlere 2007’nin Ocak ayında iletti. Gerekli çalışmaları ve araştırmaları yaparak Kartal Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yanık hastanemizin inşaatına başladık. 5.5 Milyon TL’ye mal olan hastanemiz hizmete başlamıştır. Sağlık yatırımlarımızı Anadolu ve Avrupa Yakası olarak iki ayrı şekilde planlıyoruz. Yanık konusunda planımız hem Anadolu için, hem de Avrupa yakası için iki ayrı hastanedir. Kartal’da uygun yer vardı ve hemen yapımına başladık. Anadolu yakası için düşündüğümüz hastaneyi hizmete hazır hale getirdik. Avrupa Yakası için de düşünüyoruz. Anadolu Yakası ve Kartal bölgesi sanayi bölgesine yakın olması sebebiyle çok önemliydi. Fakat, İstanbul’da nüfusun yoğun bir bölümü Avrupa Yakası’nda yaşıyor. Avrupa yakası için de yanık konusunda planlamalarımız var. İl Özel İdaresi’nin İstanbullulara hediyesi olan Yanık Tedavi Hastanesi hayırlı olsun.”

İstanbullu artık çaresiz değil!

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok hastanın tedavi için geldiği İstanbul’da tam teşekküllü bir yanık merkezi bulunmaması hastaları zor durumda bırakıyordu. Dünyanın sayılı metropollerinden İstanbul’da, kısıtlı yatak kapasitesi ve imkânları ile yanık vakalarının tedavisine cevap vermeye çalışılınca, acil müdahale gerektiren yanıklı hastalar yer bulamadıkları için hastane kapılarında beklemek zorunda kalıyordu. Yanık, her insanın başına gelebilecek ve büyük oranda dikkatsizlikten kaynaklanan bir durum. Her gün Türkiye’de ve İstanbul’da onlarca insan yanığa bağlı travmalar sebebiyle hastanelere başvuruyor. İnsan vücudunu mikroplardan koruyan derinin tamamen ve kısmen tahrip olduğu yanıklarda tedavinin tamamen steril ortamda yapılması gerekiyor. Türkiye’de yanıklı hastaları tedavi edebilecek tam teşekküllü yanık merkezi sayısı maalesef parmakla gösterilecek kadar az. Türkiye genelinde bazı üniversitelerin bünyesinde bulunan “Yanık Merkezleri” az yatak kapasitesi ile hizmet vermeye çalışırken, İstanbul’da ise bazı üniversite ve devlet hastaneleri kısıtlı imkânları ile yanıklı hastalara hizmet vermeye çalışıyor. Yanık ünitelerinin kapasitelerindeki yetersizlik ve hasta sayısındaki fazlalıktan dolayı özel bakım gerektiren yanıklı hastalar, acil müdahaleleri yapıldıktan sonra başka hastanelerde gözetim altına alınıyor, yanık ünitelerinde bulunan listelere isimleri yazılan hastalar yataklar boşaldıkça telefonla aranarak sırayla hastaneye kabul ediliyor. Bazı vakalar günler bazıları ise haftalar sonra hastaneler kabul edilebiliyor.

Bilgi ve İletişim: Lorbi Tanıtım & Halkla İlişkiler
Kürşat Okutmuş Tel: 0 212 249 45 46 GSM: 0 533 927 23 37 E-mail: okutmus@lorbi.com

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio