SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Yaşlılık Platformu’nda Buluşuldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, Yaşlılık Platformu ve Türkiye Emekliler Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sivil Toplum Yaşlılık Platformu’nda Buluşuyor konulu panel Kartal’da düzenlendi.

Kartal Belediyesi Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde gerçekleştirilen panelde Yaşlılık Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Nuran Akdemir tarafından katılımcılara yaşlıların yaşam alanları, sosyal hayatları, hukuki ve sağlık sorunlarıyla birlikte, toplumun yaşlılara yönelik duyarlılığı konulu sunumlar yapıldı. Yöneticiliğini Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu’nun yaptığı panelde Yaşlılık Çalıştayı ve yaşlılara dönük kamu politikaları hakkında öneri ve görüşler paylaşıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yerel yönetimlerin yaşlılara dönük sorumluluklarından söz ederek “Özgür iradeye sahip genç, yetişkin ve yaşlı bireyler toplumsal gelişimi sürekli kılar” dedi. Yaşlılığın yaşam süresinin devamlılığıyla edinildiğini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Yaşlılık insanoğlunun yaşam evresine karşılık gelmektedir. Bugün bizi burada buluşturan da, yaşlılık evresinde yaşlı kişinin yaşama uyumu ve mutluluğu için ihtiyaçlarının nasıl karşılanması gerektiğidir” şeklinde konuştu.

Öz, konuşmasına söyle devam etti. “Yaşlılara dönük politikaların siyasi, idari, sosyo ekonomik, kültürel boyutlarını bir kapsamda değerlendirmeyi sağlayacak bir sorumluluk alanı var ki o da yerel yönetimler. Bireylerin insan onuruna yakışır şekilde yaşamalarına yönelik hizmetlerin ve imkânların yaratılması için, yerel yönetimler ve sosyal hizmetler alanındaki kurumlar koordinasyonlu çalışmalara hız vermelidir. Kartal Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızı en fazla görünür kılacak alanlardan biri de yaşlı bireylerin, yaşam alanlarına yönelik öneri ve görüşlerimizdir. Hepimiz biliriz ki, toplumsal gelişim öncelikle kişilerin iradelerini, beklentilerini önemseyen birey olma sürecini özgürce yaşamasından geçmektedir. Özgür iradeye sahip genç, yetişkin, yaşlı bireyler toplumsal gelişimi sürekli kılar” diye konuştu.

Öz “Yaşlılığın yaşamın hızından, uyumundan tecrit edildiği, yalnızlaştırıldığı, dışlandığı değil,  deneyimlerini, birikimlerini aktarabildiği, paylaşabildiği toplumsal yaşam alanları oluşturulmalıdır. Toplumlar ancak o zaman hafızasıyla, belleğiyle yaşamanın önemini çok daha iyi görebilecektir” diyerek konuşmasına son verdi. Türkiye Emekliler Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız, yaşlıların sosyal alanlarda yaşadığı sorunlardan söz ederek bu konuda sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde olduklarını ve yaşlıların yaşadıkları sorunların çözümü için aktif faaliyet içerisinde olduklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından “2011 Aktif Yaşamlarında Topluma Hizmet Eden Yaşlılar Ödülleri” sahiplerini buldu. Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi (KASEV) Başkanı Kamil Çetin Oraler ve Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural’nın ödüle layık görüldüğü panelde ödüllerini Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz verdi.  Panelde ayrıca Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e yaşlılara desteği ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Türkiye Emekliler Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız’da katkılarından dolayı plaketle ödüllendirildi.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]