Tuzlalı öğrenciler, hayvanları ‘doğal yaşam alanlarında’ ziyaret etti

Yayın: 11:27 - 04.10.2011
Güncelleme: 11:27 - 04.10.2011

Tuzla Gazi Mustafa Paşa İlköğretim Okulu Öğrencileri, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamında Tuzla Belediyesi Hayvan Doğal Yaşam Alanı’nı ziyaret etti. Hayvanlara büyük ilgi gösteren öğrenciler, ailelerinin izin vermesi durumunda bazı köpekleri evlerinde besleyebileceklerini söyledi.

Hayvanların doğal yaşam alanlarını gezen öğrenciler, görevliler tarafından özellikle köpeklerin yaşam şartları hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler ziyaret amaçlarının toplumun unuttuğu sevgiye muhtaç hayvanlara ilgi göstermek olduğunu ifade ederek; “Amacımız hayvanların sahipsiz kalmamasıdır. Hayvanların bu güzel şartlarda yaşamasını görmek mutluluk verici. Toplum olarak el ele vererek onlara sahip çıkıp korumalıyız.” ifadesini kullandı. Birçok öğrenci daha önce evcil hayvanları olmadığını, ailelerinin uygun görmesi halinde burada beğendikleri köpekleri sahiplenerek bakmak istediklerini söyledi. Öğrenciler, hayvanlar için hazırlanan sağlıklı ve modern doğal parkı oldukça beğendiklerini ifade etti.

Öğrencilerle birlikte hayvan doğal yaşam alanını gezen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da, insanlara ve çevreye olduğu gibi hayvanlara karşı da sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini ifade etti. Yazıcı, “Tüm canlılar Allah’ın bizlere emanetidir. Onlara karşı önemli sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyor ve hizmeti sadece insana mahsus görmüyoruz. Çevremize ve çevremizdeki tüm canlılara karşı aynı sorumluluk duygusuyla hizmet verme gayretindeyiz.” dedi.

 

CİHAN

Exit mobile version