SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye’ye örnek olacak proje “IŞIK BİZİZ”

Yayınlanma:
ABONE OL

Hem mesleki eğitim alıyorlar, hem çalışıp para kazanıyorlar. “Işık Biziz” projesi kapsamında meslek edinen gençler ve aileleri, bugün proje gönüllüleri ve işverenlerle bir araya geldi.

Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa geliştirdiği “Işık Biziz” projesiyle, çocuklar mesleki eğitim alıp iş sahibi oluyor.

Gönüllüler ve çocuklar bir arada

Sultanbeyli Mesleki Eğitim Merkezi’nde yürütülen proje kapsamında meslek sahibi olan çocuklar ve aileleri, proje gönüllüleri ve işverenlerle düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemeğe katılan Kaymakam Mehmet Ceylan, “Gönüllülerimizin gayretlerini boşa çıkarmayalım. Bu çocukların sayısını artırmaya gayret gösterelim. Tabi sadece gönüllü arkadaşlar değil, çocuklarımızın da bu işe alaka ve sabır göstermeleri gerekiyor. Meslek sahibi olmak, iş edinmek kolay değil. Bir iş sahibi olduğunuzda hayatınızdaki birçok engel kendiliğinden ortadan kalkacaktır” dedi. Projenin Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunu belirten Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını söyleyerek katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Çocuklar evlerinde ziyaret ediliyor.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje, Emniyet Müdürlüğü’nün 18 yaş altı olup sokakta çalışan çocukları tespit etmesiyle başladı. Ardından meslek öğretmeni, rehber öğretmen, Esnaf Sanatkârlar Odası’ndan bir temsilci ve Çocuk Büro Amirliği’nden görevlilerle kurulan Proje ekibi, bu çocukların aileleriyle tanışmak amacıyla evlerine ziyaretler düzenledi. Bu ziyaretlerde, hem projenin amacı ailelere anlatıldı, hem de ailenin ekonomik, kültürel ve sosyal yapısıyla ilgili bilgiler edinildi.

Ardından, aileler çocuklarıyla beraber toplantılara davet edildi. Bu toplantıda psikolog ve iki rehber öğretmen tarafından çocuklarla görüşmeler yapıldı, çocukların psikolojik durumları ve mesleki eğilimleri belirlendi. Görüşmelerde psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu düşünülen çocuklarla, psikologlar tek tek ilgilendi. Daha  sonra çocuklar, eğilim ve ihtiyaçlarına göre, hem iş sahibi oldu, hem yaptıkları işlerle ilgili eğitim almaya başladı. İsteyenlerin açık lise kayıtları bile yapıldı.

Meslek sahibi oldular

Işık Biziz Projesi ile çocukların ve ailelerin bilinçlendirilmesi, bedensel, ruhsal ve fiziki gelişimleri için zararlı ortamlardan uzak tutulmaları, ahlaki değer yargılarının yükseltilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması, mesleki beceriler kazandırılarak ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve bu sayede kendilerine güven duyan bireyler olmaları amaçlanıyor. Daha önce sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklardan şimdi kimi pastanede, gözlükçüde ya da eczanede, kimi mühendislik ya da mobilya firmalarında çalışıyor. Toplantı, projenin büyütülerek daha geniş katılımın sağlanması kararı ile son buldu.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]