SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bostan,Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun…

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Okul Müdürlerine çağrı! Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun…

 

*  Sayın Bakan, okullara ve kurumlara yeterli bütçeyi ayırmıyorsanız, okulların temizlik, ısınma, elektrik, güvenlik, kırtasiye, bilgisayar gibi giderlerinin nereden ve nasıl karşılanacağını söyler misiniz?

 

* Okul müdürlerine çağrı; Okullarınızın ihtiyaç listelerini hazırlayarak bu ihtiyaçların giderilmesi için Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun.

 

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in talimatıyla, kayıtlarda bağış toplayan okul müdürleri hakkında idari soruşturma açılması istenerek on binlerce yönetici huzursuz edilmiş bulunmaktadır. Popülist bir yaklaşımla hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin gerçeklerinden habersiz şekilde tribünlere oynamış, bu talimatıyla hem eğitim çalışanlarını huzursuz etmiş,   hem de eğitim hizmetini sekteye uğratabilecek motivasyon kırıklıklarına sebep olmuştur. Eğitim hayatımızın birikmiş dağlar gibi sorunlarına yenilerini eklemekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu anlamsız girişimlere ilk başından itibaren karşı duran sendikamız başta Sayın Bakan olmak üzere ilgili bütün yetkililer nezdinde ikazlarını dile getirmiştir ve getirmeye devam edecektir.

Sayın Bakan, okullara ve kurumlara yeterli bütçeyi ayırmıyorsanız, okulların temizlik, ısınma, elektrik, güvenlik, kırtasiye, bilgisayar gibi giderlerinin nereden ve nasıl karşılanacağını söyler misiniz?

Türk Eğitim-Sen olarak biz de okullarda para toplanmasına taraftar değiliz. Okul müdürü arkadaşlarımız da taraftar değil. Valilikler aracılığıyla okullara gönderilen yazıda para toplanmaması isteniyor. Ama okul ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı ise hiçbir zaman düşünülmüyor.

 

Sayın Bakan, okullarda bağış toplanmasıyla ilgili açılan soruşturmalar usulsüzdür. Çünkü okul aile birliklerinin işlemiyle ilgili olarak okul müdürlerine soruşturma açılamaz. Eğer bunda ısrar edilirse hem Bakanlık hem de soruşturma neticesinde ceza teklif eden müfettişler sorumlu olacaktır. Türk Eğitim-Sen bu konunun ciddiyetle takipçisi olacaktır. Bu hususta, sendikamızın gerektiğinde bütün okul müdürlerimize hukuk desteği sağlayacağının bilinmesini istiyoruz.

 

Sayın Bakana seslenmek istiyoruz; Okul müdürlerinin bu kadar zor durumda bırakılmasının mantığını anlamış değiliz. Müdürlerimizi öğrenci, veli ve kamuoyu karşısında küçük düşürerek, eğitimde başarılı olamazsınız, bu davranışınızın eğitime de bir katkısı olmayacaktır.

 

Okul Aile Birliği Yönetmeliğini bilen bir kişi, valiliklere okul müdürleri hakkında soruşturma açılmasını isteyen bir yazı göndermemesi gerekir. Okul müdürleri, 7 kişilik Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun bir üyesidir. Bu kurulun aldığı kararın faturasını okul müdürlerine kesmenin bir anlamı yoktur. Bakanlığın bu talimatıyla Eğitim Denetçileri (Müfettişler) de zor durumda bırakmıştır. Eğitim Denetçileri, mevcut Okul Aile Birliği Yönetmeliğine karşı okul müdürlerine ceza veremez. Çeşitli baskılarla böyle bir cezai yöntemi uygularlarsa bunun dava edileceğini bilmeleri gerekir.

 

Unutulmamalıdır ki; okul müdürlerinin yaralanması, rencide edilmesi eğitimde ciddi bir mevziinin kaybedilmesi demektir. Saçma sapan uygulamalarla müdürlerimiz hakkında soruşturma açılması, cezalar verilmesi karşısında sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Böyle bir mantığın ne eğitime ne ülkeye ne de yöneticilerimize hiçbir katkısı olmayacaktır. Bu ve benzeri nedenlerle okul müdürleri hakkında açılan haksız soruşturmaların durdurulmasını talep ediyoruz.

 

Türk Eğitim Sen olarak, okul müdürlerine de çağrıda bulunuyoruz: Okullarınızın gerçek ihtiyaçlarını kalem kalem tespit edin ve bunların temini için Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun ki, Sayın Bakan gerçekleri bir an önce görsün ve ona göre çözüm üretsin” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]