SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzla tacına kavuşuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Teknik Yapı, son yılların en büyük projesi Evora İstanbul’u satışa sunuyor. Tuzla’nın en yüksek tepesine bir ‘taç” gibi konacak olan 4.304 konutluk Evora İstanbul’un ilk etabında yer alan 1.509 daire, 15 Ekim 2011 tarihinden itibaren 76.900 liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışa çıkıyor.

Emlak Konut GYO’nun geçen yıl hasılat paylaşım modeli uygulayarak ihaleye çıkardığı toplam 300 dönümlük arazi, Teknik Yapı tarafından kıymetli bir pırlanta gibi işlendi ve Tuzla’nın en yüksek tepesini taçlandırmaya hazır hale geldi. İstanbul’un yeniden yapılandırılmasında lokomotif görevi yapan TOKİ öncülüğünde konut sektörünün büyük bir gelişme gösterdiğini belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Teknik Yapı’nın da kalitesi ve güvenli yapılarıyla üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam ettiğini söyledi. Nazmi Durbakayım, TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile bu yapılanmaya yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

“Tuzla’nın en yüksek tepesinde konumlanan Evora İstanbul, bir taç gibi parlayacak” diyen Nazmi Durbakayım, içinde ilkokulu, kreşi, parkı, tıp merkezi ve camisi olan küçük bir şehir kuracaklarını belirtti. Evora İstanbul’da yaşama şansını bulacak yaklaşık 15 bin kişinin yeşilin içinden maviye, denize bakarak güne başlayacak insanlar olacağını söyleyen Nazmi Durbakayım sözlerini “Evora İstanbul, insanlara istedikleri mekanlara istedikleri şartlarla ulaşabileceğini sağlayacak bir proje olacak” şeklinde sürdürdü.

Deniz manzaralı şehir

Teknik Yapı, Tuzla’ya en hakim tepede deniz manzaralı bir şehir kuruyor. Müstakil sitelerden oluşan bu şehirdeki siteler, kendi içinde bağımsız sosyal donatı alanlarına sahip olacak. Tuzla’nın denizden ve havadan siluetinin değiştirecek olan ve toplam 4.304 daireden oluşan Evora İstanbul projesi, konut ve rezidans bloklarından oluşacak. Projenin içinde ayrıca irili ufaklı çarşılarda ticari birimler, sosyal tesisler ve spor alanları bulunacak.  Site içlerindeki araç yollarının site etrafına alındığını ifade eden Nazmi Durbakayım, site sakinlerinin kullanımı için geniş avlu alanları oluşturulacağını ve sosyal amaçlı mekan ve alanlara yer kazandırıldığını açıkladı. Evora İstanbul’un inşaatına Ekim 2011 tarihinde başlandığı bilgisini veren Nazmi Durbakayım, projenin Ağustos 2014’de de tamamlanacağını açıklarken, daire teslimlerinin etaplar şeklinde yapılacağını bildirdi. Buna göre ilk etabı oluşturan 1.509 daire 30 ay sonra teslim edilecek.

Evora İstanbul’un hitap ettiği kitle profilinin Türkiye mozaiğini yansıttığını anlatan Nazmi Durbakayım “Birçok büyük bankanın teknolojik merkezleri Tuzla’ya taşınırken, buralarda çalışacak binlerce insan rahat bir yaşam ortamı istiyor.  THY personeli de Tuzla’da iş streslerini ortadan kaldıracak yaşam alanları arıyor. Ataşehir’deki Finans Merkezi’nde çalışan orta gelir grubu da, çalışma bölgesine ulaşımı kolay ekonomik konut istiyor. Projeyi oluşturan az katlı dairelerimiz, emeklilik dönemlerini denize nazır yeşil bir alanda geçirmek isteyenlere hitap edecek. Çocuklarını güvenli bir ortamda yetiştirmek isteyen genç aileler de içinde parkı, spor tesisleri ve sosyal olanakları olan Evora İstanbul’da yaşamak isteyecek” diye konuştu.

Anadolu Yakası’nda yaşamın adresi değişecek

Stratejik konuma sahip Tuzla’nın çok hızlı bir gelişme göstererek İstanbul ile Anadolu arasında kilit bölge olacağına işaret eden Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul ile birlikte Anadolu Yakası’nda yaşamın adresinin değişeceğini söyledi. Durbakayım, Teknik Yapı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde müşterilerine yüksek kazanç sağladığının da altını çizdi. Evora İstanbul’un Teknik Yapı’nın gerçekleştirdiği projeler arasında prim yapma potansiyeli en yüksek proje olacağına inandığını belirten Nazmi Durbakayım “Bu sene yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’un en çok değer kazanan projesi bizim gerçekleştirdiğimiz Uphill Court oldu. Kartal’daki projelerimiz de listenin üzerinde yer aldı. Ancak Evora İstanbul’un kazanç sağlayan projeler sıralamasının yeniden yazılmasını sağlayacak ve listenin tepesinde yer bulacaktır. Metrekare fiyatı açısından orta gelirli vatandaşlarımızın bile rahatlıkla satın alabileceği daireleri barındıran Evora İstanbul’un yatırım stratejilerini de değiştireceğine inanıyorum. Borsada olduğu gibi -beklentiler alınır, gerçekler satılır- mantığı ile günümüz projelerinden daire alarak daha sonra satıp kazanç sağlayanlar, Evora İstanbul’da bir kez daha düşüneceklerdir. Proje tamamlandığında dairelerini evladiyelik olarak kullanmaya karar vereceklerine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Tuzla’yı taçlandıracak Evora İstanbul’un kendi değerini, bölgeye de yansıtacağını belirten Nazmi Durbakayım, “Projeyi inşa ederken, hemen yanında da hem Evora İstanbul sakinlerinin hem de Tuzla halkının kullanabileceği ve büyüklüğü 46 bin metrekare olan bir park yapacağız” bilgisini verdi.

Evora İstanbul’un uluslararası üne sahip mimar Eren Yorulmazer tarafından tasarlandığını açıklayan Nazmi Durbakayım, proje konseptinin gün ışığı ve deniz teması üzerine kurulduğunu söyledi. Projenin oval form şeklinde Tuzla’nın en yüksek tepesine yerleştirildiğini kaydeden Nazmi Durbakayım, bu nedenle projedeki dairelerin büyük çoğunluğunun denize baktığını belirtti. Durbakayım, koridorlardan banyolara kadar tüm seramiklerin kalitesi, ölçüsü ve renklerinin Eren Yorulmazer tarafından Evora İstanbul için özel tasarlandığının altını çizerken, kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğunun ise dünyaya ihracat yapabilen Türk markalarından oluştuğunu vurguladı.

İlk etapta 1.509 daire satışa sunulacak

Satışa çıkacak olan ve projenin ilk etabını kapsayan 15 blokta toplam 1.509 daire yer alacak. Metrekare birim fiyatı ortalama 1.550 liradan başlayacak projede stüdyo daireler 76.900 TL, 1+1 daireler 84,200 TL, 2+1 daireler 146.700 TL, 3+1 daireler 188.100 TL’den başlayan fiyatlardan satışa çıkacak. Satışta yüzde 7 peşinat kullanımı için olanak sağlanırken, bedelin yüzde 25’in tamamlanması için Teknik Yapı Holding tarafından bakiye yüzde 18’lik oran 12,18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendirilecek. Daire bedelinin kalan yüzde 75’i için banka kredisi kullanılabilecek.

İlk etabı oluşturan 1.509 dairenin yüzde 3’ü stüdyo, yüzde 43’ü 1+1, yüzde 30’u 2+1, yüzde 23’ü 3+1tipinde olacak. Daire büyüklükleri ise stüdyo tiplerinde 50,34-58,88 m², 1+1 tiplerinde 55,11-75,54 m², 2+1 tiplerinde 91,56-171,37 m², 3+1 tiplerinde 130,29 -211,22 m²şeklinde olacak. Dairelerin büyük bir bölümünde 8,76 ile17,52 metrekarearalığında değişen özel kat bahçesi veya balkon olacak.

Projedeki açık ve kapalı sosyal ve spor tesislerin birçok ilçedeki tesislerden daha fazla olduğunu kaydeden Durbakayım “Evora İstanbul’un ilk etabında doktor odaları, TV odaları, toplantı odaları, okuma odaları, spor salonu, sauna, çamaşırhane, 3 adet çim saha, 3 adet mini basketbol sahası, 4 adet çocuk parkı, seyir terası, açık havuz,  süs havuzu, kafeterya, fitness, salon derslikleri, hamam, okuma&satranç odası, oyun odası, bilardo ve langırt salonu, çok amaçlı salonlar sosyal ve spor tesisleri olarak yer alacak. İlk etapta ayrıca kapalı ve açık olmak üzere toplam 1.534 adet otopark yer alacak” dedi.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum’un konuşma metni:

Saygıdeğer misafirler, değerli basın mensupları, Emlak Konut ve Şahsım adına hepinize en derin saygılarımı sunuyorum.

Bugün burada Emlak Konutun öncülüğünde geliştirmekte olduğumuz yeni bir projenin daha başlaması için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Projenin bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan ve kısa bir süre önce ciddi bir rahatsızlık geçiren Teknik Yapı Firmasından avukat Fehmi Çelikkol’a sizin aracılığınızla teşekkürlerimi sunuyorum. 2003 yılında TOKİ ile birlikte başlamış olduğumuz toplu konut hamlesine bugün yeni bir halka daha  ilave etmekteyiz. Ülkemizin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Emlak Konut sadece 2003 yılı başından itibaren bu güne kadar, yaklaşık 11,1 milyon m2 inşaat alanına sahip  62 bin 700 konut, muhtelif ticari unite ve okul inşaatı ile birlikte her türlü  sosyal donatı, spor ve yeşil alanların da yapımını gerçekleştirmiştir.

Şirketimiz konut üretiminde göstermiş olduğu bu performansı satışlarına da yansıtmış ve her yıl satış grafiğini yukarıya taşımayı başarmıştır. 2010 yılında Emlak Konuta ait projelerdeki, 7784 bağımsız bölüm satışı gerçekleşmiş ve bu satışlar karşılığı 2 Milyar 097 Milyon TL tahsilat yapılmıştır. Buna karşılık 2011 yılının ilk dokuz ayı içerisinde ise 2010 yılı satış rakamları aşılarak 8.384 bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş ve bu satışlar karşılığı da 2 Milyar 078 Milyon  TL tahsilat yapılmıştır. Şirketimizin geliştirmiş olduğu projelerden inşaat ruhsatları henüz alınmamış olanları da dahil edersek önümüzdeki üç yıl içerisinde minimum 4 milyar TL gelir elde edecektir.

Emlak Konut göstermiş olduğu bu başarı ve yükselen grafiği ile hisseleri borsada en fazla işlem gören Şirketler arasında yer almış ve bugüne kadar yatırımcısına da değer kazandırmıştır. Bu  başarılı performans da hiç şüphe yok ki Türkiyenin sürekli iyiye giden makro ekonomik dengeleri ve oldukça dinamik olan gayrimenkul sektörünün önemli bir yeri vardır. En son açıklanan ağustos ayı sanayi üretimindeki 3,8 lik büyüme ile ekonomimiz son 21 aydır büyümektedir. Bu büyüme toplumun tüm kesimlerine refah artışı olarak yansımakta ve başta konut olmak üzere tüm sektörlerde talebi canlı tutmaktadır. Ülkemizde kişi başına düşen milli gelirin 10 bin doların üzerine çıkması, işsizlik oranının kriz öncesi seviyelere yani yüzde onun altına inmesi, enflasyon oranının yüzde altı – yedi bandında seyretmesi ve buna paralel olarak konut kredi faiz oranlarının düşük seviyesini koruması konuta olan talebi desteklemektedir.

Değerli misafirlerimiz Sağlıksız kentleşmenin ve deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul’da açıkladığımız her yeni proje ile ayrı bir heyecan duymakta ülkemizin konut stoğuna değerli mütahitlerimizle yapmış olduğumuz bu önemli katkılarla iftihar etmekteyiz. Konut yatırımlarını sadece şehir merkezlerine yapmayan Şirketimiz İstanbul’un gelişme alanlarında yeni yaşam alanları oluşturarak kentleşmeye katkıda bulunmaktadır. Ataşehir, Ataköy, Bahçeşehir, Ispartakule, Halkalı, İkitelli gibi bölgeler, İstanbul’ daki diğer bölgelerden ayrı olarak, her türlü altyapısı ve sosyal donatıları ile birlikte yaşam merkezi niteliğinde önemli konut bölgeleri haline gelmiştir. Bu bölgeler, TOKİ ve Emlak Konut’ un geliştirmiş olduğu yüksek standartlı ve kaliteli  projeler ile de ayrı bir nitelik ve değer kazanmaktadır. Emlak Konut’un İstanbul’un yeni yerleşme alanlarından birisi olan Tuzla’da , şu an itibariyle 4 projesi mevcuttur. Bu projelerde, yaklaşık 670 bin m2 inşaat alanlı yaklaşık 6.660 konut ile muhtelif ticari üniteler, sosyal tesisler, spor ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Tuzla’ da  inşaatına devam edilen   2.357 konutluk Tuzla Emlak Konutları projesine  yaklaşık 5.000 civarında başvuru olmuş ve satışları gerçekleşmiştir. Bu da gösteriyor ki Tuzla’da nitelikli orta ve orta gelir üstüne hitap eden konut ihtiyacı açığa çıkmıştır. Bugün burada bulunmamıza vesile olan ve tanıtımını yapacağımız “Evora İSTANBUL” projesi buradaki konut ihtiyacını ciddi bir biçimde karşılayacaktır.

Evora  İSTANBUL” projesi, Şirketimize ait 255 bin m2 alanlı arsalar üzerinde toplam 436 bin m2 emsal inşaat alanına sahip olarak  Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile “ Teknik Yapı ” tarafından, iki ayrı kısım halinde gerçekleştirilecek ve toplamda 4.304 konuttan oluşacaktır. “ Evora  İSTANBUL” projesi günümüzün modern ve en son teknolojileri kullanılarak, nitelikli ve çevreye duyarlı bir şekilde inşa edilecek olan Tuzla’daki konut ihtiyacına cevap verebilecek bir projedir.  “Evora İSTANBUL” projesinde konut ve  muhtelif ticari ünitelerin yanısıra, çeşitli aktivitelerin bulunduğu sosyal tesisler, açık yüzme havuzları, süs havuzları açık ve kapalı otoparklar, spor ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Projenin  toplam geliri’ nin en az 982 Milyon TL ve  Emlak Konut’ un payının da en az 318 milyon TL civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Saygıdeğer misafirler ve basın mensupları, “ Evora İstanbul ” projesinin, hayırlara vesile olmasını diler, projenin tamamlanması için her safhada emeği geçecek olan tüm çalışanlara teşekkür eder ve hepinize saygılar sunarım.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]