Sultanbeyli’de eğitim atağı

Yayın: 07:27 - 15.10.2011
Güncelleme: 07:27 - 15.10.2011

Sultanbeyli Belediyesi eğitim alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor.  Kısa süre önce, ilçenin idari amirleri ve okul müdürleri ile yapılan eğitim toplantısında Başkan Hüseyin Keskin, “Biz Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz, yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.” demişti. Toplantının üzerinden çok geçmeden yeni bir proje için adım atıldı. Projenin adı: “SBS 1001 Eğitim Destek Projesi”

Sultanbeyli Belediyesi, geçtiğimiz ay Büyük Salon’da bir toplantı gerçekleştirmiş ve eğitim konusunda atılacak adımları masaya yatırmıştı.

Toplantıya Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, belediye başkan yardımcı ve danışmanları ile Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve okul müdürleri katılmıştı.

Başkan Hüseyin Keskin, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimcilerden yeni projeler beklediklerini belirterek, “Biz Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz, yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.” demişti. Yapılan toplantı meyvesini verdi ve yeni bir proje için düğmeye basıldı.

SBS öğrencilerine müjde

Bu hafta ilçenin idari amirlerinden oluşan bir heyet, “SBS 1001 Eğitim Destek Projesi” üzerine çalıştı. Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı proje, ilköğretim 8. sınıftaki maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere, Seviye Belirleme Sınavı’na yönelik olarak eğitim desteği verilmesini kapsıyor. Amaç, hem başarılı öğrencilere imkân sağlamak hem de ilçe genelinde SBS başarı seviyesini yükseltmek…

Toplantıda, ilçedeki SBS başarı düzeyi, öğrenci sayısı, okullara göre puan ortalamaları gibi istatistikî veriler değerlendirildi ve önümüzdeki dönem atılacak somut adımlar belirlendi.

Eğitimciler, SBS 1001 Eğitim Destek Projesinin Sultanbeyli’de eğitimin kalitesini önemli ölçüde artıracağını ve çıtayı yükselteceğini belirttiler.

Exit mobile version