SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkçenin Altın Sesi Kartal’da anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Nedret Selçuker’i unutmadı. Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Nedret Selçuker dostları ve sevenleri katıldı.

Radyo ve televizyon alanında ilk devlet sanatçısı olan gazeteci-yazar Nedret Selçuker, ölümünün üçüncü yılında Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Sunuculuğunu Şefika Keskin’in yaptığı programda sahneye çıkan Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker yaptığı konuşmada “benim görevim teşekkür etmek; teşekkür en kolayıdır ancak verilen alındığında da mutlu eden bir olay Altınok Öz ve ekibine minnet dolu teşekkür ediyorum. Sayın Başkan vefa örneği gösterdi; iki yıldır Nedret Selçuker’i anma inceliğini gösterdi. Ona çok çok teşekkür ediyorum.

Benim arzum Necdet Selcuker’i anmaktan çok onun Türkçe aşkını devam ettirmek; hem sayın başkanımızdan bu sözü aldım sağ olsun hem de benim ve Nedret’in öğrencilerinden bu sözü aldım artık onun Türkçe aşkını devam ettirmek istediler; sağ olsunlar içim rahat beni onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Programın ilk bölümünde Nedret Selçuker’in kendi sesinden şiirler okunarak; devlet sanatçılığı ve sunuculuk yıllarından oluşan fotoğraflarla hayatının anlatıldığı slayt gösterisi yapıldı.

“Türkçe Aşığı Nedret Selçuker” isimli söyleşiye Başkan Altınok Öz’ü temsilen Başkanvekili Ergün Öztaner ile program konukları; Gazeteci  Can Ataklı, Gazeteci-Yazar Ahmet Özdemir, Gazeteci-Yazar İbrahim Gürşen Kafkas, Şair-Yazar, Eğitimci Sakin Öner, Şair Güner Ceylan, Şair-Eğitimci Reşat Karabağ, Şair-Yazar Türkay Korkmaz, Yazar Metin Gökyokuş, Öğretmen Selami Yıldız, Selçuker’in dostları ve sevenleri katıldı. Programa katılan konuşmacılar Nedret Selçuker’le ilgili anı ve duygularından, Türkçeyi ve şiiri sevdirmesinden söz etti.

Gazeteci Can Ataklı “Nedret Selçuker’i önceden tanımasına rağmen kendisiyle çok geç tanıştığını ve kısa bir süre çalıştıktan sonra erken kaybetmeye çok üzüldüğünü söyledi; şiiri pek sevmediğini, ancak bir gün televizyonda onun ağzından şiir dinlerken takıldım kaldım ve kendi kendime karar verdim ona daha yakın olmalıyım dedim ve daha sonra buluştuk” dedi. “Türkçeyi yanlış kullananlara nasıl kızdığını, hiddetlendiğini biliyorum keşke şimdi de olsa ve yanlış yapanları uyarsa ama onun açtığı yoldan gidenleri Türkçeye sahip çıkanları biliyorum mutlu oluyorum; onu hiç unutmayacağız, kendisini saygıyla anıyorum.” dedi. Ahmet Özdemir ise “Nedret konuşmalarında noktaya, virgüle, imlâya, vurguya çok dikkat ederdi. Bunu konuşmalarında hissederdiniz” dedi. Gazeteci Yazar İbrahim Gürşen Kafkas ise “öğretmenliğin güzel bir tanımı vardır öğretmen yarısı bilgi yarısı silgi yarısı da deneyimdir.

Yüreğinde yoksa sevgi, öğretmen değildir sanki Nedret Beyi tanımlıyormuşuz gibi” dedikten sonra Nedret Bey için ey dost diye şiiriyle konuşmasını tamamladı. Şair, Yazar-Eğitimci Sakin Öner ise “Nedret Selçuker seslendirilmiş şiir dünyasının kutup yıldızıydı bizim ruh dünyamızı aydınlatan bir ışıktı; yıldızlar süsüdür gecelerin nedense yıldızların değerini kaybettikten sonra anlarız” dedi. Şair  Güner Ceylan ise Nedret Selçuker’i okuduğu  duygu dolu şiirle anarken; Şair- Eğitimci Reşat Karabağ ise “iki hafta önce ameliyat olduğunu daveti alınca hiç düşünmeden bir vefa için ameliyattan sonra ilk  kez dışarı çıkıp geldiğini söyledi. “Nedret hocama bir söz vermiştim onun misyonunu devam ettiriyorum çalıştığım her okulda şiir günleri düzenliyorum  ve onun ideallerini yaşatıyoruz. Türkçenin altın sesi Nedret Selçuker’i rahmetle minnetle saygıyla anıyorum” diye sözlerini tamamladı. Şair-Yazar Türkay Korkmaz, “Nedret Selçuker Türkçe sevdalısı Atatürk sevdalısı bir aydındı” dedi. Öğretmen Selami Yıldız ise Nedret Selçuker’in taklitlerden hoşlanmadığını ancak taklit değil benzerini dahi televizyonlarda göremediklerini aslında böyle taklitlere ihtiyaç olduğunu belirterek, konuşmasını duygulu bir şiirle bitirdi. Yazar Metin Gökyokuş da Nedret Bey’in çok özlendiğini bunu televizyonlarda Türkçenin nasıl kötü kullanıldığını gördükten sonra daha çok anladığını söyledi.

Yapılan anma konuşmalarının ardından sahneye çıkan Başkanvekili Ergün Öztaner programın kapanışında yaptığı konuşmada ‘Nedret Selçuker ve gönül dostlarını saygı ile selamlıyoruz. İlçemizin bir değerini, ilçemizde güzel Türkçemize sahip çıkmış bir kişiyi, Kartal’da anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Nedret Selçuker gibi değerli sanatçımızı Kartal’da anacağız Kartal’da yaşatacağız. Bunu yaparken de Türkçemize sahip çıkacağız” dedi.

Başkanvekili Ergün Öztaner program sonunda Selma Selçuker’e ve programa katılan tüm konuşmacılara günün anısına Kartal heykelciği hediye etti. Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker de Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker’e bir buket çiçek hediye etti.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]