Tuzla’da Zafer Coşkusu…

Yayın: 14:26 - 31.08.2009
Güncelleme: 14:26 - 31.08.2009

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87’inci yıldönümü, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Geçmiş yıllarda sadece Sahil Tören Alanı’yla sınırlı tutulan kutlama programı, bu yıl genişletildi. Protokol, bu yıl ilk kez askeri bir cipe binip, halkı selamladı. Yine ilk kez askeri araçlarla geçit töreni yapıldı.

Tuzla Piyade Okulu ve Garnizon Komutanlığı’nca düzenlenen, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni saat 09.00’da, Sahil Tören Alanı’nda başladı. Kaymakamlık adına Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Garnizon Komutanlığı adına, Tuzla Garnizon ve Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral Raşit Atilla Onkök, Tuzla Belediyesi adına da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, siyasi partiler ve meslek odaları adına çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bayrağın göndere çekilmesinden sonra da törenin diğer bölümüne geçildi. Bu bölümde Tuzla Garnizon ve Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral Raşit Atilla Onkök, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, askeri bir cipe binerek Tuzlalı vatandaşları selamladılar.Törene katılan çok sayıda vatandaş, geçit törenini büyük bir ilgiyle seyretti.

Exit mobile version