SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş İVİAD’a konuk oldu.

Yayınlanma:
ABONE OL

İVİAD (İstanbul Verim İşadamları Derneği) Verimli Pazarlar Toplantısının bu ayki konuğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş oldu. İviad üyelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen yemekli programda ekonomimizin geleceği masaya yatırıldı.

İviad Yönetim Kurulu Başkanı Barış Değer Dumankaya’nın açılış konuşmasını yaptığı programda daha sonra Murat Yalçıntaş kürsüye gelerek önemli değerlendirmede bulundu.

İviad Başkanı Barış Değer Dumankaya açılış konuşmasında yaşanan küresel ekonomik krizin bizim ekonomimizi de etkilediğini ve 2007 yılına kadar hep %7.5 lar seviyesinde büyüyen ekonominin 2009 yılı tahminlerine göre %3.5 küçüleceğinin öngörüldüğünü belirtti ve ekonominin sadece kendi değerleriyle değil siyasi gelişmelerden de etkilendiğini belirtti. Bu sebeple demokratikleşmenin önemine değinerek gelecekle alakalı ümitli olduklarını ve işadamlarının da ümitle ve azimle işlerine sahip çıkmalarını istedi.

Tuskon tarafından 3-5 Haziran tarihlerinde düzenlenen Türkiye – Dünya dış ticaret Köprüsünün ekonomimizin canlılığını artırmasında çok önemli rol oynayacağını ifade etti.

Daha sonra Kürsüye gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş yaşanan Küresel ekonomik krize değinerek Türkiye’nin yaşadığının ekonomik kriz değil ekonomik küçülme olduğunu belirtti ve Avrupa ülkeleri, ABD ve Japonya gibi ülkelere bakarak Türkiye’nin çok daha iyi konumda olduğunu ve bu daralmadan en erken çıkacak ülkelerden birinin de Türkiye olduğunun altını çizdi.

Bu daralmanın tehdit gibi görülebileceğini belirten Yalçıntaş, bunun Türkiye için aslında şansa çevrilebileceğini ifade etti. Bunu yaparken işadamları kadar devlete de büyük görevler düştüğünü belirten Yalçıntaş, gerek yabancı ve gerekse yerli yatırımcıya gerekli kolaylığın sağlanmasının gerektiğini söyledi. Gelecekten ümitli olduğunu belirten Yalçıntaş Küresel krizi en hızlı üzerinden atan ülkenin Türkiye olacağını, Türkiye’nin 2002 den buyana parlayan bir yıldız olduğunu bunun halen devam ettiğini ve bu durumun fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Program sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Yalçıntaş’a, İviad Başkanı Barış Değer Dumankaya tarafından plaket verildi.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Nisan 2024
Konut kredisinde yüksek limit fırsatı! 3 milyon düşük faizle verilecek

Ev satın almak isteyenlere konut kredisinde yüksek limit fırsatı açıklandı. 3 milyon TL konut kredisi düşük faizle verilecek. İşte yüksek limitli ve düşük faizli konut kredisi fırsatının detayları… Kira derdinden kurtulup kendi evini satın almak isteyenler ya da gayrimenkul yatırımını tercih edenler için konut kredisi paketlerinde fırsat doğdu. Ülkemizde kredi türlerinde faiz oranlarının artması ve […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor

Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor. Ülkemizdeki emekli vatandaşlar ceplerine maaşa ek giren paralara sevinirken maaşlardan 5 bin TL buhar olup gidiyor. İşte emeklilerden kesilen 5 bin TL’ye dair detaylar… SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında uzun yıllar hizmet etmiş vatandaşlar emeklilik haklarını elde ettikten sonra tek istedikleri rahat bir yaşam. Ancak […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Temmuz 2024’te ihtiyaç sahiplerine büyük destek! Sosyal yardım ödemeleri ne kadar olacak?

Sosyal yardım ödemelerinde artışlar yapılıyor. O vatandaşlara ulaşacak Mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri belli oldu. İşte Mayıs 2024 sosyal yardım ödemeleri detayları… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olan vatandaşlar için sağladığı birçok alandaki destek ödemeleri zamlanıyor. Temmuz ayında yapılacak memur ve memur emeklisi maaş zammıyla birlikte destekler de artacak. Memur ve memur emeklisi maaş […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay!

4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekliler için özel bir torba yasa oluşturuldu. 9 madde emeklilerin yararına onaylanıyor. İşte emeklilere özel destek paketinin tüm detayları haberimizde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizdeki emeklilere bu yıla özel kıldı. 2024’ün Emekli Yılı olması şerefine ise emeklilere özel birçok düzenleme […]