SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Marmara çökerse Türkiye çöker”

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, “Van’da yaşanan elim deprem felâketi, özellikle planlama, imar ve yapı kontrol hususunda asla taviz verilmemesi gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde göstermiştir. Türkiye ekonomisinin % 70’i bölgemizde dönüyor. Önceliğimiz rant değil sağlıklı kentleşme… Marmara çökerse Türkiye çöker” diye konuştu.

Deprem konusunun, rutin gündemin önüne geçtiği Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Sapanca’da gerçekleştirildi. Toplantıda Birlik Başkanı Recep Altepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, deprem konusunda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

 “İnsan kaynağımızı heba edemeyiz”

Türkiye’deki şehirlerin birçok konuda dünyanın önüne geçtiğini, örnek projelere ve hizmetlere imza attığını dile getiren Başkan Altepe, “Ancak, daha kat edecek uzun bir yolumuzun olduğunu da unutmamız gerekmektedir. Van’da yaşanan elim deprem felâketi, özellikle planlama, imar ve yapı kontrol hususunda asla taviz verilmemesi gerektiğini, bir kez daha acı bir şekilde göstermiştir. Birlik olarak, bu konuda bölgemizde bilinç düzeyinin ve farkındalığın artırılması için yoğun çaba harcamaktayız.  Başbakanımız da dün yaptığı konuşmada şehirlerde yenilenmesi gereken dokunun bin an evvel yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bizlerin de en önemli gayesi kentlerimizdeki elverişsiz yapı stokunun bir an evvel sağlıklı hale getirilmesidir. Kısır menfaatler ve kısa vadeli amaçlar uğruna, ülkemizin en değerli varlığı olan insan kaynağımızın, göz göre göre heba olmasına asla müsaade edemeyiz” diye konuştu.

“Marmara çökerse Türkiye çöker”

Depremin özellikle 1999 yılında Marmara’da yaşanan felaketin ardından her dönem konuşular bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, “Biz belediye başkanları olarak konuşmanın ötesinde icra konumundayız. Bu konuda bir an önce kararları alıp, çalışmaları başlatacağız. Çünkü Marmara Bölgesi, Türkiye ekonomisinin yüzde 70’ini bünyesinde barındırıyor. Önceliğimiz rant değil sağlıklı kentleşme… Marmara çökerse, Türkiye çöker. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını da yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birliğimizin de en büyük destekçisi. Gerekli adımların en kısa zamanda Ankara nezdinde atılacağına inanıyorum” dedi.

“Depremin vebali hepimizin üzerinde kalır”

Başkan Altepe’nin ardından söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyük Marmara depremi, İstanbul’da ilk önce Büyükçekmece’yi vuracak. 1985 öncesi yapılara derhal müdahale edilmeli. Bizler olarak bunu TBMM’ye taşımalıyız, yoksa bunun vebali hepimizdedir” diye konuştu.

“İstanbul’da olacak büyük deprem, Türkiye’yi bitirir”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da, “Üniversite gibi çalışan birliğimiz, Türkiye’nin en başarılı birliği konumundadır. Birliğimizin, kendi konusu ve görevi olmamasına rağmen deprem sorununa da eğilmesi gerekiyor. %80’i kaçak olan Zeytinburnu’nda 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum ve 12,5 senede bir tane kaçak yapıya izin vermedim. Lütfen ruhsat verdiğimiz inşaatlara dikkat edelim. İstanbul’da olacak büyük deprem Türkiye’yi bitirir. Kaçak yapılaşmaya hiçbir şekilde göz yummayalım ve sorumluluğumuzu bilelim” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]