SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ahmet Şimşek Koleji 26 yılında Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutluyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü ‘Cumhuriyet bir sanayileşme ve özgürleşme projesidir!’ anlayışıyla kutluyor.

Cumhuriyetle birlikte milletimizin her alanda daha çok bilgilenmesi-üretmesi ve zenginleşmesinin altını çizen törenlerimiz, öğrencilerimize ‘üretme ve özgürleşme’ ilişkisini kavratmak amaçlı etkinliklerle zenginleştirilecektir.Ayrıca depremde yaşamını yitiren 63 öğretmenimiz anıldı.

Ahmet Şimşek Koleji uluslararası standartlara sahip dünya koleji olma yolunda ilerliyor. Kolej, seneler önce İngiltere’de yapılan bir araştırmada Türkiye’de titizlikle seçilmiş İngiliz ve Amerikalı öğretmenler tarafından en iyi İngilizce öğreten kurum ünvanını ve ödülünü almıştır. 45 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ahmet Şimşek Koleji kuruluşunun 26. yılında çocuğunun özel okulda eğitim almasını isteyen velilere ‘vergiler sizden, eğitim bizden’ sloganıyla ulaşıyor.

Ahmet Şimşek’in eşi Sanat Yönetmeni Yasemin Kumral Şimşek kolej marşını bestelemiş ve ilköğretim okulunun Koordinatörlüğünü yürütmektedir. Ahmet Şimşek’in kolejin yönetimine iştirak eden bütün çocukları ABD ve İngiltere’de okumuş, Koordinatörler Altay Murat Şimşek ve Tuncay Şimşek halen okul yönetimine yardımcı oldukları gibi kolejin bünyesindeki öğrenci kulüplerini de yönetmektedirler.

Resmi eğitim ücreti 23 bin TL. olmasına rağmen sadece Maliye Bakanlığı’nın belirlediği vergilerin yıllık ücret olarak alındığı Kartal Atatürk Bulvarı’ndaki Ahmet Şimşek Koleji en başarılı l00 okul arasında 83’üncü oldu. İngilizce ve Almanca eğitim veren, 140 kişilik İngiliz, Amerikalı ve Türk hocalardan oluşan profosyonel eğitim kadrosuna sahip olan kolejde, Amerika’da Yerleşik İngilizce Kulübü, Müzik, Tiyatro, Folklor, Yüzme, Futbol, Basketbol, Voleybol, Satranç, Bale-Jimnastik, Görgü Kuralları, Resim-Karikatür ve Fotoğraf, Gezi – Gazetecilik-Yazarlık, Kitap Sevenler – Mezunlar kulübü ve Teknoloji Kulübü olmak üzere 17 adet etkinlik kulübü bulunuyor.

Kolej’deki akademik kadroya Amerika’dan gelen Yabancı Dil Koordinatörü Jerome Charles Bush da ilave edilince uluslar arası bir kurum haline gelen kolejde, öğrenci çantasını eline alarak Japonya’dan Amerika’ya kadar resmi ve özel kuruluşları dolaşıp cesaret ve bilgi yüklü olarak meramını anlatıp anlaşmalar yapabilecek derecededir. Yabancı dil kolejin ana konusudur. Bir üniversite kampusünü andıran kolejde yabancı dil ağırlıklı eğitim verilirken, öğrenciler aynı zamanda başarı durumlarına göre Ahmet Şimşek’in California Las Angeles’da diğer 2 oğlu Yıldırım Ahmet Şimşek ve Enis Yasin Şimşek’in kurduğu dil okuluna gitmeye hak kazanıyor.

İzmir, Yalova, Gebze ve İstanbul’un birçok ilçesinden çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırmak için geldiği Ahmet Şimşek Koleji bu yıl 1600 öğrenciye eğitim öğretim verecek. Yıllık okul taksitlerinin en az 473, en fazla ise 800 lirayı geçmediği kolejde kayıt yaptırmak için gelen velilerden peşinat, zam, vade farkı ve öğrenci ve ebeveynlerinin yararlandığı etkinlik kulüpleri için ekstra ücret alınmıyor. Her yıl kolej dışından 200 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursunun da verildiği Ahmet Şimşek Koleji’nde 2011-2012 eğitim öğretim yılında ücretleri anaokulu için 5.676 TL, ilkokul için 6.876 TL, ortaokul için 7.356TL, lise için de 7.956 TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]