SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi Van’a Desteğini Sürdürüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi tarafından “Kartal Elini Van’a Uzatıyor” adıyla başlatılan yardım kampanyasının ikinci filosu ulaştı.

 Van’da yaşanan deprem sonrası Kartal Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına katılmak için tüm Kartallılar seferber oldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün depremin olduğu ilk günlerde Van’a giderek incelemeler yapmasıyla eşgüdümlü olarak Kartal Ekolojik Pazar alanında başlayan yardım kampanyası her yaştan Kartallıların katkısıyla depremzedelere ulaşmaya devam ediyor.

Kartal Elini Van’a Uzatıyor Kampanyası kapsamında depremin yaşandığı bölgeye içerisinde 1467 adet battaniye, 20 Katalitik soba, 2 adet normal 1 adet 600m2 sahra çadırı, çocuk, erkek ve kadın olmak üzere kışlık giysi, 31 koli hijyenik ped, çocuklar için 231 koli bez, 82 koli mama, 300 koli su, ilaç ve sıvı yağ, süt ve kuru gıda gibi temel besin maddesi yüklü 3 tır ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 Yardım paketleri Kartal Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden gönderiliyor

Kartal Belediyesi’nin oluşturduğu gönüllü yardım komisyonu tarafından toplanan yardım malzemeleri Van’a ulaştırılıyor. Kartal Ekolojik Pazar alanında kurulan Afet Yardım Merkezi’ne gelen malzemeler, Belediye çalışanları ve Kartallı gönüllülerin desteğiyle teslim alınıp; tasnif edilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere paketleniyor. Gönüllülerin aralıksız ve dönüşümlü olarak çalıştığı Kartal Elini Van’a Uzatıyor kampanyasında deprem bölgesi için acil ihtiyaç olarak toplanan 3 tır malzeme Van’a ulaştı.

Gıda, yakacak ve hijyenik malzeme ihtiyacı sürüyor

Bölgede görev yapan ekiplerin bilgilendirmesi sonucunda bölgede gıda, yakacak ve hijyenik malzeme ihtiyacının sürdüğü belirtilirken, kışlık giysi ihtiyacının olmadığı vurgulanmıştır. Ancak Kartallıların gıda, yakacak ve hijyenik malzeme konusunda yardımları beklendiği belirtilmiştir.

Van’da yaşanan deprem sonrası bölgeye sadece gönüllülerin yardımlarını ulaştırmakla kalmayan Kartal Belediyesi ayrıca Arama Kurtarma Ekibi’ni de Van’a sevk etti. 12 kişiden oluşan sivil savuma ekibi Van Erciş bölgesinde mülki ve yerel yönetimle birlikte enkaz kaldırma, iyileştirme ve yardım dağıtımı çalışmalarına katılarak depremzedelere psikolojik destek vermeyi sürdürüyor. Sivil savunma ekipleri geçtiğimiz günlerde de Erciş’e bağlı Ulupamir köyüne 2 kamyon gıda malzemesi dağıtımını gerçekleştirdi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) çatısı altında yardım malzemesi toplamaya devam eden Kartal Belediyesi ekipleri Van’da dağıtım organizasyonunda önemli rol oynuyor. Özellikle Van dahil Erciş ve köylerinde çalışmalar yapan Kartal Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri dağıtım alanında da aktif görevlerde yer alıyor.

Başkan Öz’den Kartallılara Teşekkür

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Van’da yaşanan deprem sonrasında Kartallıların Van Erciş’e uzanan elinin, dayanışma ve yardımlaşma eli olduğunu belirterek; Kartallıların hassasiyetle yaptıkları tüm yardımlar için teşekkür etti. Başkan Öz, önümüzdeki günlerde afet bölgesine yardımların devam edeceğini ifade ederek, bir daha böyle acıların yaşanmadığı, depreme hazırlıklı bir Türkiye’yi umut ettiğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]