Eşinin böbreğiyle yaşama tutundu

Yayın: 12:12 - 02.11.2011
Güncelleme: 12:12 - 02.11.2011

Eşine böbreğiyle hayat verdi

İstanbul Ümraniye’de yaşayan Ali Fuat Çamdibi, üç yılık eşi Songül Çamdibi’nin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde başarıyla gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Ahmet Fuat Çamdibi “Eşim sayesinde yeniden sağlığıma kavuştuğum için mutluyum” dedi

İstanbul Ümraniye’de yaşayan Songül Çamdibi, üç yıllık eşine böbreğiyle hayat verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş’ de Sanat Yönetmeni olarak çalışan 34 yaşındaki Ahmet Fuat Çamdibi, gittiği doktor kontrolünde ablası ile kendisinin böbrek yetmezliği sorunu olduğunu öğrendi. Yaklaşık bir ay önce kayınvalidesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuşan ablasından cesaret alarak, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran Ahmet Fuat Çamdibi, 35 yaşındaki eşi Songül Çamdibi’nden aldığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Songül Çamdibi’nden alınan böbrek, eşine başarıyla nakledildi. Eşinin böbreğiyle yeniden hayat bulan Ahmet Fuat Çamdibi “Diyalize bağlı bir yaşam sürmek çok zor. Geçirdiğim nakil operasyonun ardından sağlığıma kavuştum” dedi. İki yaşında bir kız babası olan Ahmet Fuat Çamdibi şunları anlattı: “Ablam ile bana bir ay arayla böbrek yetmezliği teşhisi kondu.

Ablam, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde temmuz ayında böbrek nakli olmuştu, eylülde ise ben nakil oldum. Aynı aileden aynı anda iki kişiye böbrek gerekiyordu. Ablama kayınvalidesi, bana ise eşim böbreğini verdi. Ablamın sağlığına kavuştuğuna tanıklık ettiğim için karar vermekte hiç zorlanmadım. Ancak başınıza geldiğinde ve bir örneğe tanık olduğunuzda anlayabiliyorsunuz bazı gerçekleri. Ablam ve ben böbrek yetmezliğinin hayatımızı etkilemesine izin vermeden diyalizi kısa tutarak hemen nakil olduk. Şimdi ikimizde normal yaşantımıza dönmemin mutluğu içindeyiz.”

“Başvurdum bir haftada nakil oldum”

Herkese nakil olmayı tavsiye ettiğini belirten Çamdibi, “Diyaliz ömrü azaltıyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Diyaliz, geçici bir çözüm. Nakil uzun süreli bir çözüm. Çoğu hasta, bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle nakil olmaktan vazgeçiyor. Ancak Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde ablama doku uyumu olmadan nakil yapılabildi, ben de başvurumun ilk haftasında nakil olabildim. Bu merkezde işlemler kolaylaştırılmış ve çok hızlı. Nakil olmasaydım şimdi bu saatlerde diyalizde olacaktım.”

“Eşim diyalizsiz yaşayacağı için mutluyum”

Hiç düşünmeden eşine böbreğini veren Songül Çamdibi ise böbreğini verirken hiç korkmadığını vurgulayarak, şunları anlattı:

“Bir yıl önce nakil olmaya karar vermiştik ancak kızım bir yaşında olduğu için biraz beklemeyi tercih ettik. Eşimin ablasının sağlığına kavuştuğunu görünce hiç tereddüt etmeden böbreğimi vermek istedim. Eşimin diyalizsiz bir hayatı olacağı için çok mutluyum.”

“Böbrek yetmezliğinde zaman önemli bir faktör”

Nakli başarıyla gerçekleştiren Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar da böbrek yetmezliğinde zamanın çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Kaçar, şu bilgileri verdi:

“Ahmet Fuat Çamdibi ve ablası diyaliz sürecini uzatmadan nakil olamaya karar veren iki hastamız. Böbrek yetmezliğinde zaman çok önemli bir faktördür ve zaman kaybetmemek gerekir. Ahmet Fuat Çamdibi de eşi Songül Hanım’dan yapılan böbrek naklinin ardından çok kısa sürede sağlığına kavuştu. Tüm böbrek yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımızın bu bilinçte olması gerekir.”

“Özgür ve sağlıklı bir hayata kavuştu”

Nakil olmanın bireyin yaşam kalitesini artırdığını belirten Medical Park Göztepe Kompleksi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif de şunları kaydetti:

“Ahmet Fuat Çamdibi de artık özgürce ve dilediğince yaşamını sürdürebilecektir. Yani sağlıklı insan gibi her çeşit yemek yiyebilecek, sağlıklı insan kadar su içebilecek, işine geri dönebilecek çalışabilecektir ve tüm bunlara ek olarak ömrü, diyalizli insana göre iki kat artacaktır.”

 

Exit mobile version