SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’ın huzuru için daha ne yapabiliriz? dediler

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tertiplenen “Huzur Toplantısı” Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde 02. Kasım 2011 tarihinde yapıldı.

 

Kartal İlçe Emniyet Müdürü Hasan Zeyrek rahatsızlığı sebebiyle katılamazken toplantı Kartal Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Kukal yönetiminde gerçekleşti.

Yakacık Şehit Polis Aydın Barış Polis Merkezi Emniyet Amiri Nedim Recep Kethuda, Kartal Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Kukal, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş, Asayiş Büro Amiri Erkan Baş gelen sorulara cevap vererek bilgilendirme yaptılar.

Toplantıya Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş, Gülseren Böyüktaş, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, CHP Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz, Kartal Şöforler Odası Başkanı Fikret Çelik, Has Parti Kartal İlçe Başkanı Şükrü Kontuk, Kartal Kızılay Başkanı Mehmet Küçükali, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kartal polisinin çalışmaları hakkında bilgi veren Kartal İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Kukal yaptığı açılış konuşmasında,

“Huzurlu ve güvenli bir Kartal için çalışmalarımız arz etme, hem de karşılıklı iş birliğini amaçlayan Huzur toplantısı davetimize göstermiş olduğunuz katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Güvenlik hizmeti üretmenin en önemli göstergesi, insanlarda güven hissi uyandırılmasıdır. İkamet, iş, okul ve sosyal yaşam aktiviteleri içerisinde olan insan; ulaşımda, evinde, iş yerinde, parkta, ibadethanede ve eğlence yerlerinde isteği dışında canına ve malına yönelik bir tehdit algılamıyorsa, insan güvende demektir. Amacımız ‘Bir Hırsızlık bile çok’ anlayışı ile her türlü tehdit algısını minimize etmektir.

Bu toplantının amacı kamu yönetiminin temel değerleri olan şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yansıtabilmesidir.

Toplantının amacına uygun olarak sizlere Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün birimleri ve çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi sunacağım:

450 bin nüfuslu Kartal’a 650 emniyet personeli ile hizmet!

Kartal’da; biz Emniyet Teşkilatı olarak, 450 bine yaklaşan nüfusu ile 650 personel ile hizmet etmekteyiz. Bu hizmetlerimiz de; Önleyici ve Adil Polisliğin yanı sıra Trafik, Pasaport ve Ruhsat hizmetleri olarak sıralayabiliriz.

Gelişen teknoloji ve hayatın her alanında olduğu gibi emniyet hizmetlerine yansımakta ve olumlu sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Önleyici hizmetle konusunda resmi ve sivil ekipler olmak üzere 20 mahalle 41 ekibimiz teknolojik cihazlar ile donatılmış olup, eskiden 1 hafta gibi uzun zamanları bulabilen GBT Adli sicil sorgulama uygulamaları, ekiplerimizde bulunan PDA cihazları sayesinde uydu aracılığı ile anlık olarak bulundukları yerler takip edilerek mobese merkezlerinden gelen ihbarlara göre olay yerine en yakın ekiplerin sevki yapılabilmektedir.

Önemli güzergahlar mobeselerle donatıldı

15 Mayıs 2005 tarihinde faaliyete geçmiş olan Mobese adı verilen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyon Projesi ile İstanbul’un önemli merkez ve güzergâhları kamera ile donatılmıştır.

Bu sistem sayesinde ilçemizin büyük ve önemli bir bölümü dijital haritalar ile 22 nokta ve 86 kamera ile izlenmekte, meydana gelen olaylara anında müdahale edilebilmekte, suçların önlenmesi ve suçluların tespitinde MOBESE sistemi büyük faydalar sağlamaktadır.

 

Eğer polis ‘Benim Halkım, Benim Vatanım’ diyorsa, halkımızda ‘Benim Polisim’ demelidir.

Şu bir gerçektir ki; bu teknik imkânların yanı sıra mademki polis halk için vardır ve halka hizmet etmektedir, o halde halk ile bütünleşmeli, halkın destek ve güvenini kazanmaktadır. Eğer polis ‘Benim Halkım, Benim Vatanım’ diyorsa, gerekirse bu Bayrak, bu Vatan ve bu halk için ‘Canım Feda Olsun’ diyorsa o zaman halkımızda ‘Benim Polisim’ demelidir. Biz teşkilat olarak halkımızın benim polisim dediğini bilmekteyiz. Bütün mevcudiyetimiz halk için, halkın canını, malını, namusunu, korumak içindir.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biz ilçemizin sorunlarını genel olarak biliyoruz. Kamu Kurumları, Esnaflar, Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ile sürekli görüşüyoruz.

Suçların işlenmeden önce önlenmesi çok önemlidir.

Bu açıdan ihbar mekanizmasının gelişmesi adeta zorunlu hal almıştır. 155 Polis İmdat Bürolarının yazılı olduğu broşür dağıtılarak, halkımızın bize en hızlı bir şekilde ulaşabilmesini, size bir telefon kadar yakın olduğumuzu ısrarla vurguluyoruz.

İlçemizde Maltepe Üniversite’ne bağlı 1 Yüksek Okul, Marmara Üniversitesi’ne bağlı 1 Fakülte, 1 adet Süleyman Şah adında özel üniversite ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 72’si devlet ve 13’ü özel okul olmak üzere 85 adet orta öğretim okulu bulunmaktadır. Her bir okulumuzun yöneticileri ile görüşülerek, okul içi ve okul dışında polisi ilgilendiren sorunlar ile yakından ilgilenmekteyiz. İlçede mevcut Polis Amirleri ile planlama yapılarak okullara eşit oranda rütbeli personel zimmetlenmiş olup arkadaşlarımız periyodik olarak okul müdürleri ile görüşerek sorunları tespit etmektedir.

Okullar güvenlik yönünden sürekli denetlenmektedir.

Okul giriş ve çıkış saatlerinde, sabit veya seyir halinde olmak üzere okulların çevresi ekiplerce kontrol edilmekte, okul ile ilgisi olmayan şahıslar okul çevresinden uzaklaştırılmaktadır. Gerekirse suç unsuru tespit edildiğinde gerekli inceleme ve işlem yapılmaktadır. Okulların civarında bulunan büfeler, internet ve oyun salonları tarafımızca takip edilmekte, bu mekânlarda tespit edilen suç unsurları işleme alınarak gerekli tahkikatları yapılması amacı ile Kaymakamlık Makamına, Cumhuriyet Başsavcılığına ve İlçe Belediye Başkanlığına suç duyurusunda bulunulmaktadır. Okul içerisinde oluşabilecek suçlar ile olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz.

Ayrıca yine yaz aylarında halkımızın yoğun olarak bulunduğu sahil kısmında suçu önlemek ve halkla ilişkilerini kuvvetlendirmek amacı ile sahilde sürekli ekip görevlendirilmiştir.

Toplum Destekli Büro Personelimiz devamlı mahallelerde dolaşarak esnaf ve mahalle sakinlerinin sorun ve önerilerini yerinde dinleyerek tespit etmekte ve çözüm için rapor sunmaktadır. Bu raporlar incelenip çözüm için değerlendirmeye alınmakta ve ilgili kamu kurum kuruluşları ile de irtibata geçilerek çözüm üretilmektedir.

‘Herkesin polisi vicdanıdır, polis vicdanı olmayanların karşısındadır.’ Şeklinde ifade etti.

Daha sonra toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşlar gerek asayiş gerekse trafik gibi sorun şikayetlerini dile getirdiler. Müdür Yardımcısı Kukal istek ve şikayetler konusunda ilgili birim amirlerine notlar aldırarak dile getirilen sorunların çözümü noktasında gerekeni yapacaklarını belirtti. Toplantı sonrası katılımcılara salon girişinde ikram servisi yapıldı.

Haber : Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]