SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Altınok Öz; “Tam Bağımsız Türkiye’mizin Mimarı Atatürk’ümüzü saygı ve özlemle anıyorum”

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 73’üncü yıldönümünde Kartal’da düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’ndaki anma törenine Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Garnizon Komutanı adına Kurmay Albay Erkan Olgay, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, siyasi parti, kamu kurum kuruluşlarıyla demokratik kitle örgütleri temsilcileri hazır bulundular. Çelenk koyma törenin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalarak iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı okundu.

 

Anma törenin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ve eşi Feray Öz Kartal Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından kesitler içeren fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Cumhuriyet Gazetesi arşivinden 75 fotoğraf içeren Atatürk Fotoğrafları Sergisi 10-15 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Sergi sırasında, halka Kartal Belediye’since hazırlatılan mini Atatürk albümü de armağan edildi.

“Tam Bağımsız Türkiye’mizin Mimarı Atatürk’ümüzü saygı ve özlemle anıyorum”

Atatürk’ün ölümünün 73. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ şunları söyledi:

 

“Manevi mirasım bilim ve akıldır diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geriye bıraktıklarının, yeni nesillerin dünya görüşünü, özgür iradelerini, ideallerini biçimlendirmesi umudunu taşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığının, yeni nesilleri bilim ve aklın ışığında kuşatması dileğiyle, 10 Kasım 2011’de düzenleyeceğimiz  ‘Ata’ya Bağlılık Yürüyüşü’müze yurttaşlarımızın katılımını bekliyorum.  Yürüyüşümüz saat 16:30’da her zaman olduğu gibi Kartallı Kâzım Meydanı’nda başlayıp, Atatürk Anıtı’nda noktalanacaktır.

Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nin değerli desteğiyle hazırladığımız Atatürk Fotoğrafları Sergimiz 10-15 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenecektir. Yurttaşlarımızı sergimizi gezmeye Kartal Cumhuriyet Meydanı’na çağırıyor, Tam Bağımsız Türkiye’mizin Mimarı Atatürk’ümüzü saygı ve özlemle anıyorum.”

 

Anma törenleri sürüyor

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Garnizon Komutanı adına Kurmay Albay Erkan Olgay, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kartallı vatandaşlar katıldılar. Törende Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’nin hazırladığı etkinliğe geçildi. Etkinlikte “Ata’ya Veda “ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ilçe birinciliği kazanan Özel İstek Uluğbey Anadolu lisesi öğrencilerinden Selin Paçal, Ege Sanayi İlköğretim Okulundan Şevval Vatangül, ve Burak Bora Anadolu Lisesi’nden İlvana Çaklovica’ya Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ödüllerini verdi.

Ödül töreninden sonra İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Güven Sarı konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Sarı konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin Türk milletini derinden üzdüğünü vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti.” Her 10 Kasım’da hissettiğimiz derin acı sadece gözyaşlarına sebep olmamalı. Tarihe silinmez harfle isimlerini kazıyanların ardından yas tutmak, onların yapmış olduğu büyük eserlerin ve fedakârlıkların üzerlerini örtmek anlamına gelir. Mustafa kemal Atatürk’ün en büyük eseri bizlere bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencilerden oluşan okul korosu, müzik öğretmeni Cem Murat Dişçi yönetiminde Atatürk Marşları’nı seslendirdi. Daha sonra Atatürk resimlerinden oluşan sinevizyon gösterimi sunuldu.  Tören, İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmeleriyle sona erdi.

Kartal Belediyesi

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]