SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya Bilecikliler Günü Kartal’da kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle Dünya Bilecikliler Günü’nü, Bileciklilerin ve Kartallıların katılımı ile 11.11.2011 Cuma günü Kartal Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Kutlama günü Bileciklilerin Ankara Caddesi’nden Kartal Meydan’ına yaptıkları yürüyüş ve Bilecik yöresine ait halk oyunları ile başladı. Etkinliklere İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, Hamza Çebi, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Eski Milletvekili Yaşar Tüzün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kartal Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi olan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve çok sayıda Kartallı katıldı.

 

Kartal Meydanı’nda kurulan sahnede İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam açılış konuşması yaptı. Yılmam konuşmasında; sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz, ülke olarak üzüntülü günler yaşıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin acısı dinmeden Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısıyla mübarek Kurban Bayramı’nı buruk bir şekilde geçirdik. Türkiye dünyanın en değerli en verimli topraklarına sahip bir ülke; milli mücadelede dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın bir araya gelen tek dilek, tek yürek, tek yumruk olan atalarımızın sayesinde bu toprakları kendilerine vatan yaptılar. Bizlerinde birbirimizden farkı olmamalı, ancak bu topraklarda kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar, millet olarak kardeş kavgasını körükleyenlere fırsat vermeyelim. Birbirimizle konuşalım, birbirimizi dinleyelim, sevgi ve barış içinde el ele yürüyelim. Hem toplum olarak hem de birey olarak mutlu ve güzel günlerin mücadelesini verelim” dedi. Konuşmasına başta hemşerileri olmak üzere tüm emekçilerin, Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve kalkınması için çaba ve emek verenlerin Dünya Bilecikliler Günü’nü kutlayarak devam eden Yılmam “bu alanda bizleri yalnız bırakmayan Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı’ya ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ e kendisini buradan Bilecikli ilan etmek istiyorum, hepinizin huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam’ın konuşmasının ardından pop müzik sanatçısı İlkay Sipahi sahneye çıktı. İlkay Sipahi yaklaşık bir saat süren canlı performansı ile kutlamaya gelen vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı.

 

Başkan Öz’den birlik mesajı

 

Dünya Bilecikliler Günü’nde Bileciklileri yalnız bırakmayan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada; Bilecik’te Osmanlı Devleti kuruldu. Kurulurken de en önemli şahsiyet Edebali Mevleviliğin, Bektaşiliğin, Ahiliğin en önemli merkezi Kapodokya’dan yola çıktı. Kırşehir’de okudu, Şam’da eğitim gördü; Eskişehir’e doğru uzandı. Edebali’yi anıyoruz, Dursun Fakih’yi anıyoruz. Diyoruz ki: Bilecik’in bir güzel lafı vardır; komşusunu yeren kendisini yerer. Hepimiz dost olacağız hepimiz birlik olacağız, beraber olacağız” dedi. Kartal’da yaşayan Bileciklilere seslenen Başkan Öz,  “ben kendimi Bilecikli görüyorum, ben kendimi Anadolulu görüyorum, ben kendimi Kartallı görüyorum, bugün 11.11.2011; bugün Bilecikliyim diyebilirsiniz ama yarın herkesin Kartallıyım demesini istiyorum” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ ya altında 11.11.11 yazan fincan takımı hediye etti.

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında; “Bu akşamı böyle kutlamamızı sağlayan, bizlere katkılarını esirgemeyen çok değerli Belediye Başkanı meslektaşım Altınok Öz’e, dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Her zaman buradaki gibi güzel günlerde, güzel insanlarla bir arada olmak dileğiyle, nice yıllara birlik beraberlik içerisinde bu bayrağın altında ulaşmak dileğiyle, saygı ve sevgilerle” dedi.  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasının sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e üzerinde Osmanlı arması olan hatıra tabak ve Türkmen poşusu hediye etti.

Bilecik dev ekrandan tanıtıldı

Dünya Bilecikliler Günü kutlamalarında sahneye çıkan Mehteran Takımı yaklaşık yarım saat kadar verdiği konser vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu yer olan Bilecik ilinin tanıtımı dev ekrandan Kartallılara gösterime sunuldu.  Kutlamaya katılan vatandaşlara da, Bilecik ayvası, Bilecik narı ve Pazarcık bozası dağıtıldı.

Sümer Ezgü’ den unutulmaz konser

Dünya Bilecikliler Günü’nde sahne alan ünlü sanatçı Sümer Ezgü birbirinden güzel türküleriyle meydana gelen vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Konser esnasında Bilecik yöresinden halk oyunları izleyicileri büyüledi. Sümer Ezgü’ye büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Ezgü’ nün seslendirdiği türkülere eşlik ederek doyasıya eğlendi. Konser sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, özgün türküler seslendiren Ezgü’ ye katılımından dolayı teşekkür ederek Kartal heykelciği hediye etti.

 

Kartal Belediyesi

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]