SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmaları devam ediyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Meclisin son toplantısında eğitimden istihdama, kadınların sosyal hayata adaptasyonundan kent meydanında neler yapılabileceğine kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar ve Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş’in koordinatörlüğünde gerçekleşen son toplantının konukları Belediye kadın çalışanları oldu.

Halkın yönetime daha fazla katılımını sağlayacak mekanizmaları geliştiren ve halkın kendi sorunlarına sahip çıkmasını özendiren Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Kadın Meclisi, bu hedef doğrultusunda yaptığı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Sultanbeyli’nin kalitesini ve marka değerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen son toplantıda, Belediye kadın çalışanları eğitim, istihdam, kadınların sosyal hayata adaptasyonu ve kent meydanın daha güzel ve işlevsel hale getirilmesi noktasında görüşlerini paylaştılar.

 

Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi başkanı Reşat Atalar yaptı. Kadına yönelik projeleri desteklediklerini belirten Atalar, kadınların her alanda güçlü olmalarını istediklerini söyledi.

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş’te yaptığı konuşmada: “İlçemizin sorunlarının azamiye indirilmesinde ve daha yaşanabilir bir Sultanbeyli oluşturulmasında her kesime görev düşmektedir. Sultanbeyli’de yaşayan herkesin konularla ilgili olarak düşüncesi ve bir çözüm önerisi muhakkak ki vardır. Biz de konseyimiz aracılığıyla tüm Sultanbeyli halkının bilgi ve tecrübesini bu kente katmasını, dolayısıyla sorunları birlikte çözmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

 

Yaklaşık 35 kadın çalışanının katıldığı toplantıda, uzmanlık alanlarına göre beşerli komisyonlar oluşturulurdu. Toplantı sonunda, her komisyonun kendi dalında görüş ve düşüncelerini oluşturup bir sonraki toplantıya sunması kararlaştırıldı.

 

Sultanbeyli Kent Konseyi…

Yönetişim eksenli katılımcı demokrasiyi esas alan ve sivil toplumu önceleyen Kent Konseyi, İlçenin ihtiyaçlarını tartışarak yapılabilecek çalışmaları ve projeleri değerlendiriyor. Kültür-sanat, eğitim, engelliler, çevre sorunları-çevre düzeni ve trafik çalışma gruplarının kurulmasının yanı sıra ilçedeki idari kurumların, STK’ların ve Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin ziyaret edilmesi Konseyin çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

Sultanbeyli Belediyesi

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]