Kartal’da 1 Eylül Dünya Barış Günü Coşkuyla Kutlandı…

Yayın: 14:20 - 02.09.2009
Güncelleme: 14:20 - 02.09.2009

Gecede Sanatçı Onur Akın, Sevgi Ve Barış Şarkılarını Seslendirdi.

Kartal Belediyesi’nce Dünya Barış Günü, bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde; barış yürüyüşü, belgesel gösterimi, panel, şiir dinletisi, karikatür sergisi, müzik dinletisi, Nihat Genç’in söyleşisi, ünlü sanatçı Onur Akın’ın konseri ve havai fişek gösterileri yapıldı. İlk olarak Nihat Genç’în söyleşisiyle başlayan programın ardından sahne alan Grup Marsis’ten sonra Onur Akın konseri ve Havai Fişek gösterisi ile sona erdi.

Barış Günü kutlamaları, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden başlayıp Kartal Meydanı’nda sona eren barış yürüyüşüyle başladı. Genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimden insanın katıldığı yürüyüşte, barış gönüllüsü gençler halka yüzlerce karanfil dağıttı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral’ın da katıldığı yürüyüşte “Savaşsız bir dünya istiyoruz” teması işlendi. Vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüş Kartal Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş sonrasında, Kartal Meydanı’nda, “Toplumsal Barışın Neresindeyiz?” adlı panel düzenlendi. Panele Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Naci Soykan, İstanbul Baro Başkanı Av. Muammer Aydın, Gazeteci Yazar Ali Sirmen, Yrd. Doç. Dr. H. Haluk Erdem katıldılar. Panel sonrasında çeşitli şairlerden, dünya barış şiirleri seslendirildi.

Barış etkinlikleri akşam saatlerinde, Kartal Meydanı’nda Yazar Nihat Genç’in söyleşisi ile başladı. Kartal’lıların büyük ilgi gösterdiği söyleşide yazar Nihat Genç, Türkiye ve dünya gündemindeki konular hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Konuşmasında küreselleşme, özgürlük ve özelleştirme gibi konulara ağırlık veren Genç, “Bizi birleştiren değerler hangi ırktan olduğumuz, biyolojik özelliklerimiz değil, bizi birleştiren Karacaoğlan’ın, Bektaşi’nin, Mevlana’nın bıraktığı miras. Bizi birleştiren ilahi bir aşk var. Değerlerimiz, türkülerimiz, dinimiz, yediğimiz içtiğimiz, damak tadımızdır.“ diyerek yaptığı konuşmada ayakta alkışlandı. Söyleşinin sonunda yazara Başkan Yardımcısı Hasan Kumral Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz adına Kartal maketi hediye etti. Söyleşiden sonra sahneye çıkan Grup Marsis Kartal Meydanı’nı adeta salladı. Grup kendi besteleri ve merhum Kazım Koyuncu’nun eserlerinden hareketli parçalarını seslendirirken Kartal Halkı eserlere horon ve son dönemlerin favori dansı kolbastı ile eşlik ettiler.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Onur Akın, çoşkulu bir kalabalığa birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Sanatçı, “Asi, Seviyorum Seni, Yağmur Yüreklim ve Gaybana Geceler, gibi parçalarının da olduğu çok sayıda eserini seslendirdi. Sanatçı konserin sonunda, Kartal’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, “Kartal’da yüzü aydınlığa dönük, aydınlık fikirleriyle, yeni başkanıyla daha güzel” dedi. Sanatçıya plaketini vermek için sahneye çıkan Op. Dr. Altınok Öz,  Akın’a  kendisini Dünya Barış Günü gibi özel ve anlamlı bir günde Kartal’da  görmekten mutluluk duyduğunu ve bundan sonraki yıllarda da kendisini burda görmek istediğini söyledi. Başkan Öz sanatçıya Kartal maketi hediye ettikten sonra gece, havai fişek gösterisi ile son buldu.

Exit mobile version