SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Geleceği Şekillendiren Öğretmenlerimizdir.

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Nesilleri yetiştiren, yetiştirmeye devam eden, sevgi meşalesini etrafında toplayan, kendini ülkemizin geleceğine adayan öğretmenlerimizin yanında olmak vazifemizdir. Öğretmenlerimizin çabaları, ülkenin yarınları için çok önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat yayla’nın ev sahipliği yaptığı programa, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Tuzla Piyade Okul Komutanı Göktürk Gökbayrak , Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, Tuzla Belediyesi  Meclis Üyeleri, ilçe genelindeki okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, Kalkınma ve gelişmede en büyük payın öğretmenlerde olduğunu belirterek, “Bilgiyi verenin, öğretenin–öğretmenin, bilgiyi alandan ziyade daha çok donanımlı olması ve ülkenin geleceğine sahip çıkması gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle, yaşadığımız toplumun mimarları-mühendisleri olan öğretmenlerimizi en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Gençleri bilgiyle donatırken, sadece metinlerle sınırlı kalmayıp dünya gerçeklerini de benimsetmek gerektiğini belirten Başkan Yazıcı, “Öğretmenimizin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretlerine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışlarında sahibi insandır. Bu sebeple insan hayatında eğitim, davranışları doğru yönlendirmede son derece etkilidir” dedi.

 

Cehalet Karşısındaki Savaşınız Ülkenin Yarınları İçindir

 

“Özgür düşünen, soran, sorgulayan, geleceğe dair kaygı duyan ancak erdemleri de yakalamış, toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tutan bir gençliği yetiştirmek için verdiğiniz emek ve gayretlerden dolayı tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Yazıcı “Bireyi ne kadar şekillendirirsek ve süslersek, geleceğimizde o kadar güzel olacaktır. Öğretmenlerin bu yöndeki çabaları çok önemlidir. Sizlerin cehalet karşısındaki savaşınız, ülkenin yarınları için çok önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

 

Programda ayrıca, meslek hayatında üstün başarılar gösterip emekliliğe ayrılan öğretmenlere şeref belgelerini verdi. İlçede 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonları okumalarıyla süren etkinlikte ayrıca, resim, şiir, kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de dağıtıldı.  , Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu’nun verdiği konserle devam eden program, Tuğrulbey Lisesi öğrencilerinin minik bir orotoryum gösterisi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
30 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nden İlçedeki Okullara İçme Suyu İstasyonları

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi iş birliği ile ilçedeki eğitim kurumlarına yönelik önemli bir projeye imza atıldı. “Temiz Su İstasyonları Projesi” adını taşıyan girişimle, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimleri kolaylaştırılarak, ilçedeki okullara modern su istasyonları kuruluyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su […]