Başkan Öz, Da Vinci Sergisini Gezdi

Yayın: 14:35 - 29.11.2011
Güncelleme: 14:35 - 29.11.2011

Kartal Belediyesi ve M1 Real Alışveriş Merkezi işbirliğiyle dünyaca ünlü İtalyan sanatçının icatlarının ve önde gelen sanat eserlerinin replikaları “Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar” sergisi ile Kartal M1 Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  geçtiğimiz gün eserlerin sergilendiği alışveriş merkezini ziyaret etti. Başkan Öz burada, 1452-1519Rönesans döneminde yaşamış,  Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, salt sanat yapıtı değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan bilim adamı ve sanatçı olan Leonardo da Vinci’nin orijinal çizimlerinden yola çıkılarak tasarlanan ve çoğu gerçek ebatlarda interaktif replikalardan oluşan eserlerini inceledi.

Başkan Öz, sergiyi gezmeye gelen Pendik Esenyalı Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencileri ile sohbet ederek öğrencilere Da Vinci’nin çok çalışarak bu eserlerin tasarımını ve birçok eseri günümüze taşıdığını belirterek öğrencilerden çok çalışmalarını istedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, alışveriş merkezi Müdürü Selçuk Koçak’ a eserlerin Kartal’a getirilmesinde sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek; Kartal heykelciği verdi.  Daha sonra Başkan Öz, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra alışveriş merkezinden ayrıldı. Kartal Belediyesi ve M1 Real Alışveriş Merkezi işbirliğiyle kurulan “Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar” sergisi 5 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Exit mobile version