SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sahte Kredi Çetesine Ağır Darbe

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla’da, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla bankalardan kredi çekemeyen vatandaşlara sahte evrak düzenleyerek kredi almalarını sağlayan ve naylon fatura düzenleyen 6 kişilik çete çökertildi. İçlerinde iki mali müşavirin de bulunduğu çete üyeleri tutuklandı. Çete üyelerinin ayrıca, 20 milyon liralık sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı.

Olay, bir vatandaşın polisi arayarak bir çetenin, bankalardan usulsüz belgelerle kredi çektiğini ve banka çalışanlarının da buna göz yumduğunu ihbar etmesiyle ortaya çıktı. Kendilerini bankalarla sorunlu vatandaş gibi gösteren Tuzla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri, sahte kredi kartı çetesiyle irtibata geçti. Çete üyeleri, polis olduklarını bilmediği ekiplerden kimlik numaralarını alarak bir bankanın Tuzla şubesinden kredi çekebileceklerini söyledi. Polis, çete üyelerine kimlik numaralarını verdi ve krediyi bankadan çekmek üzereyken suçüstü yakaladı.

Çete üyelerinin itirafları sonucu, mali müşavirler Halil U. ve Hasan Murat K., paravan şirketlerin sahibi gözüken Sabahattin B., Ahmet T., krediye ihtiyacı olan bankalarla sorunlu olan müşterileri tespit eden Bekir T. ile vatandaşların bankalarla işlemlerini takip eden Erdinç B. gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan şebeke üyeleri, tutuklandı.

ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR?
Sahte kredi çetesinin nasıl çalıştığı ise polis ve savcılık kayıtlarına şöyle düştü: “Bankalardan kredi alamayan, ya da sorunlu olan vatandaşlar, içlerinde iki mali müşavirin de olduğu çeteye başvuruyor. Mali müşavirler bu vatandaşları faal olmayan şirketler ya da kendi kurdukları sahte vergi levhalı, kaşeli paravan şirketlerde yüksek maaşlı, SGK’lı gibi göstererek bankadan kredi almasını sağlıyor. Çete üyeleri, kredi için başvuran vatandaşlardan öncelikle kişi başına 400 lira alıyor. Daha sonra da çektikleri kredi miktarı üzerinden yüzde 20 ila yüzde 30 arası komisyon kesiyorlar. Bankadan kredi alamayan vatandaşlar da “Denize düşen yılana sarılır” örneği bu kişilere komisyon vermekten çekinmiyor. Çetenin bu yöntemle son bir hafta içinde tek bir banka şubesinden 300 bin lira çektikleri tespit edildi.”

Sahte kredi kartı çetesinin ayrıca yine faal olmayan ya da paravan şirketler aracılığıyla sahte kaşe ve belgelerle 20 milyon liralık naylon fatura düzenlediği ortaya çıktı.

Polis, sahte kredi çetesinin kullandığı bilgisayar kasaları, sahte kaşe ve naylon faturalara el koyarken, bankalardan usulsüz kredi çeken vatandaşları tek tek tespit ederek sorguya aldı. Bu şekilde tespit edilen onlarca kişinin nöbetçi savcıya sevk edileceği bildirildi.(CİHAN)

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]